|
 | SFN has donated to Haiti. We urge you to do the same. Please click here. |
| BiH NT and Leagues Discuss the improving Bosnia-Herzegovina NT as well as the BiH Premijer League. |
02-12-2007, 10:36 PM
|
|
|
Global Moderator
Location: The stronghold of the most amazing fan's....Sarajevo!
Cash: 13
|
Re: Transfer Thread
Quote:
|
Originally Posted by Nit
jeste ali nije valjda da je toliko dobar?
|
Bolji je nego sto mislis. Ovaj covijek svaki drugi dan je na medijama.
|
|
|
02-24-2007, 08:16 PM
|
|
 FIFA President
Cash: 5
|

Sanel Jahić
Jahić u Spartak Nalchiku?  Sanel Jahić (26) stoper Željezničara od jučer se nalazi na probi u redovima ruskog prvoligaša Spartak Nalchika.  Jahić je u Rusiju otputovao kako bi se pokušao nametnuti treneru Spartaka Yuriu Krasnozhanu.
Prvobitno je postojala kombinacija da Jahić nastavi karijeru u ruskom drugoligašu Kazamu, za koji će u novoj sezoni nastupati Zajko Zeba, ali je bivši mladi reprezentativac, ipak, odlučio da se okuša u Nalchiku. Za taj klub nastupa i Mario Jurić, bivši potencijalni bh. reprezentativac koga je Blaž Slišković ex selektor namjeravao promovirati u standardnog beka državne selekcije, ali je Jurić ipak skupio samo jedan poziv na okupljanje.
Inače, Sanel Jahić je osim za Željezničar u svojoj karijeri nastupao za francuski Sochaux, te španske klubove Las Palmas i Meridu.
|
|
|
02-25-2007, 05:40 PM
|
|
 FIFA President
|

HNK Hajduk: Damjanović prvi s desna stoji
Damjanović na meti Panathinaikosa  Dario Damjanović 25-godišnji vezista splitskog Hajduka, nalazi se na listi želja slavnog grčkog kluba Panathinaikosa.  Damjanović je već treću sezonu standardni član Hajduka, a unazad godinu i pol dana nezamjenjiv je u prvoj postavi splitskog kluba.
Sportski direktor Panathinaikosa, inače bivši nogometaš Željezničara Jasminko Velić, otkrio je da grčki klub od naredne sezone u svojim redovima želi ovog potencijalnog bh. reprezentativca.
Damjanović igra na poziciji zadnjeg veznog, a u Hajduk je stigao iz Modriča Maxime. Nedavno je potpisao novi trogodišnji ugovor sa Hajdukom, a obeštećenje za njega iznosi milion eura. U januaru je bio blizu bečkog Rapida, ali klub sa Poljuda nije pristao da ga pusti za 300.000 eura.
Saznajemo da je Jasminko Velić kontaktirao bh. selektora Fuada Muzurovića kako bi se informisao o kvalitetima Daria Damjanovića. A predstavnici grčkog kluba prisustvovali su velikom derbiju hrvatskog nogometa u Maksimiru između Dinama i Hajduka.
Prema najavama iz stručnog štaba bh. selekcije, Fuad Muzurović će ga zvati za kvalifikacioni meč sa Norveškom 24. marta u Oslu.
|
|
|
02-26-2007, 09:58 PM
|
|
|
Global Moderator
|
Gdje si taj clanak naso majke ti? Pitam jer trazim ga za 2 sata posto sam cito o tome u Avazu i mislio da vam stavim ali nisam bas uspjesen bio.
Bilo kako, svaka ti cast Damjanović!
Bit ce zanimljivo citati sta Grci misle.
Last edited by Saraj Fanatico; 02-26-2007 at 10:15 PM.
|
|
|
02-26-2007, 10:24 PM
|
|
 FIFA President
|
^ naso sam to na sportin.ba
nema se sta pokupi evropa sve najbolje igrace
|
|
|
02-26-2007, 10:27 PM
|
|
|
Global Moderator
|
^ Pa i zato sto sve pokupi evropa te najbolje igrace, nasa liga nece nikad da bude stvarno jaka. Cim dodje nakav veliki igrac odmah ga klub proda.
|
|
|
02-26-2007, 10:33 PM
|
|
 FIFA President
|
^ nemora znacit
|
|
|
04-05-2007, 05:44 AM
|
|
 FIFA President
|

Čustović na meti Nice
 Dobrim partijama u dresu belgijskog Mouscrona, Adnan Čustović skrenuo je na sebe pozornost mnogih europskih klubova.  Kako prenosi portal Footgoal za novopečenog reprezentativca BiH ozbiljno se interesira francuska Nica. U tekstu se navodi kako je rukovodstvo Nice oduševljeno igrama Čustovića te da je on jedan od igrača s kojim se na ljeto planira pojačati ovaj francuski prvoligaš.
Za Nicu su svojevremeno igrale legende bh. nogometa Vahidin Musemić i Josip Katalinski.
|
|
|
05-09-2007, 11:56 PM
|
|
 FIFA President
|

Damjanović u Grenoblu?
Igrač Hajduka i reprezentativac BiH Dario Damjanović mogao bi karijeru nastaviti u Francuskoj. Ideju o kupnji Damjanovića potaknuo je trener Grenobla Mehmed Baždarević.  Baždarević je po dolasku na klupu francuskog drugoligaša, koji se bori za ulazak u prvu ligu, istaknuo da mu je najvažnija zadaća dovesti upravo Daria Damjanovića.
Damjanović je izjavio da ne zna puno o tome, ali da dobro zvuči, prenosi Net.hr.
Transfer bi iznosio nevjerojatnih milijun eura, a novac je neupitan jer blagajna Grenobla je napunjena japanskim kapitalom.
Od transfera bi najviše profitirao Hajduk. Prema novom Damjanovićevom ugovoru, koji je sa Bilima potpisao u siječnju na dvije i pol godine, stoji klauzula da može napustiti Poljud ako novi poslodavac za njega plati milijun eura. 
|
|
|
05-10-2007, 12:20 AM
|
|
 FIFA President
|
Muratović potpisao za Sturm, stiže i Škoro?
8/8/07
Nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara i posljednjih nekoliko godina fudbaler austrijskog GAK-a Samir Muratović potpisao je ugovor sa Sturmom. - Nakon što je izvjesno da će GAK preseliti u niži rang, morao sam pronaći novu sredinu. Sturm je bio najbolja opcija, jer neću morati seliti iz Graca. Jedino ću promijeniti stadion.
Potpisao sam dvogodišnji ugovor uz mogućnost da u Sturmu ostanem ukupno tri sezone. Za 31-godišnjeg igrača, više sam nego zadovoljan - rekao nam je jučer Muratović u telefonskom razgovoru.
Prema njegovim riječima, nije isključeno da i Alen Škoro napusti GAK i preseli u Sturm.
- Škoro sigurno odlazi iz GAK-a, a čelnici Sturma zainteresovani su za njegov dolazak. U narednih nekoliko dana sve će biti poznato - istakao je Muratović.
|
|
|
05-26-2007, 06:51 PM
|
|
 FIFA President
|

Adnan Čustović
Karlsruhe želi Čustovića
Svojim odličnim igrama u dresu Mouscrona, Adnan Čustović je privukao pažnju brojnih europskih klubova, a do sada najopipljiviju ponudu dao je novi njemački prvoligaš, Karlsruhe.  Za usluge 29-godišnjeg Mostarca, Karslruhe je Mouscronu odaslao ponudu tešku 700.000 eura, ali Belgijanci žele odštetu od ravno milijun eura. Prije dolaska u Mouscron za kojeg je ove sezone postigao 18 pogodaka, Čustović je nastupao za Velež, Triglav, Le Havre, Laval i Amiens.
U slučaju transfera u redove novog njemačkog bundesligaša, Čustović bi se pridružio najvećoj europskoj koloniji BH nogometaša.
|
|
|
05-30-2007, 02:47 AM
|
|
 FIFA President
|

Stevo Nikolić odbio ruski Amkar
Quote:
|
Napadač Modriče, Stevo Nikolić, odbio je ponudu ruskog Amkara, da u ovom klubu nastavi karijeru.
|
Uz Dragana Benića, prvi strijelac Premijer lige BiH trebao je otputovati na probu u ruski klub, a o razlozima zašto ih je odbio, Nikolić za Nezavisne kaže: Cijela priča nije mirisala na povoljan ishod. Zimus su me menadžeri savijetali, svi su nudili ponešto, a svi su zapravo sebe gledali u prvom planu. Nije normalno da ja, igrač koji se odvodi i dovodi u novu sredinu budem zadnja rupa na svirali! Zahvalio sam se nekim ljudima iz Beograda preko kojih su me Rusi htjeli angažovati, ali informacije do kojih sam došao nisu korektne. Rusi u toj priči nisu bili sasvim jasni.
Uprava Modriče želi se 'riješiti' Nikolića i Purića kako bi nešto zaradili ovoga ljeta. Međutim, Nikoliću se ne žuri…
Puriću je istekao ugovor, meni će naredne godine. Čekam pravu ponudu. Pa, svi me hvale, a svi žure da odem. Čekajte, ako toliko vrijedim, stići će prava ponuda, velikog i bogatog kluba. Ako se to ovog ljeta ne desi, nikom ništa. Neka u pečalbu idu oni koji se na poznate načine guraju u reprezentativne selekcije. Otići ću kad sudbina bude htjela. Ako ne sada, ima vremena naredne godine u ovo vrijeme, kaže Nikolić.
|
|
|
05-30-2007, 11:20 PM
|
|
 FIFA President
|

Smajić: Vrijeme je za odlazak iz Zrinjskog
Quote:
Ako Zrinjski ovog ljeta ostane bez Sulejmana Smajića, izgubiti će nekoliko igrača, jer je Slišković u ovom 23-godišnjaku imao desnog bočnog, lijevog bočnog, koristio ga je na svim mjestima u veznom redu, a nerijetko i u napadu.
|
Većina poznavatelja nogometa u BiH smatra da je Smajić zaslužio poziv izbornika Muzurovića…
Neka drugi sude imam li mjesta u A reprezentaciji. Meni je malo neugodno pričati o sebi, kaže Smajić dodajući da je pomalo nejasno kako nijedan igrač iz Zrinjskog nema mjesta u A reprezentaciji.
Imaju mjesta igrači čiji se klubovi bore za ostanak, a nemaju mjesta igrači iz kluba koji je posljednje tri sezone konstantno u vrhu bh. nogometa. Moramo poštovati izbor Fuada Muzurovića, no imamo se pravo zapitati kako to da nema mjesta ni za jednog igrača Zrinjskog, kaže Sulejman Smajić za Dnevni list.
Smajić kaže da smatra kako je vrijeme za promjenom sredine i odlaskom iz Mostara u inozemstvo.
Vjerujem da je ovo ljeto pravo vrijeme za odlazak. Iza mene su tri dobre sezone u Zrinjskom i volio bih otići u inozemstvo. Ne želim da se to pogrešno protumači, kao u smislu da želim otići pod svaku cijenu. Mostar i Zrinjski jako volim, ali vjerujem da svi mogu razumjeti moju želju da se okušam u inozemstvu, nešto zaradim…, završio je Smajić.
|
|
|
05-31-2007, 08:53 AM
|
|
|
Moderator
Cash: 608
|
neka ide u rusiju