|
 | SFN has donated to Haiti. We urge you to do the same. Please click here. |
| BiH NT and Leagues Discuss the improving Bosnia-Herzegovina NT as well as the BiH Premijer League. |
10-12-2006, 02:50 PM
|
|
 Club Star
Cash: 5
|
The Barbarez Thread - A Legend of Bosnian Football Retires
Evo da vam se javim povodom moje odluke da prestanem da igram za reprezentaciju BiH.Kao sto ste vjerovatno saznali iz medija o mojoj odluci koju sam donijeo prije utakmice sa Moldavijom.Odluku sam saopstio rukovodstvu dan prije utakmice, a suigracima nakon utakmice u Moldaviji. Nisam htio da vam se prije javljam jer nisam zelio da kvarim raspolozenje uoci utakmice sa Grckom u Zenici. Donijeti ovakvu odluku nije mi bilo lako, ali mislim da je donesena u pravom momentu.Nisam ostavio suigrace na cijedilu jer ja sam sa ovom ekipom dozivio mnoge radosne trenutke u mojoj karijeri.
Radosne, ali i tuzne momente dijelili smo uvijek sa vama koji ste nas uvijek podrzavali bez obzira gdje smo igrali. Ja sam prema nasoj reprezentaciji uvijek imao profesionalni odnos, igrao sam i kad nisam mogao da igram ne zeleci da bilo koju utakmicu propustim.Prema nasem savezu imao sam takodje profesionalni odnos, ali sam shvatio i vidio da se samo mnogo prica, a da se nista ne mijenja.Prilikom donosenja odluke razmisljao sam da je sada pravi trenutak da neki mladji igraci preuzmu odgovornost na sebe i trebalo bi im dati sansu da, ako ne u ovim kvalifikacijama, onda u narednim da se napokon kvalifikuju na neko veliko takmicenje.
Najvise cu zaliti sto sa ovom ekipom nisam uspio da se kvalifikujem na svijetsko prvenstvo iako smo po kvalitetu to zasluzili i bili blizu cilja. Na donosenje odluke je uticalo i to da je u mojim godinama ipak veliko opterecenje igranje za klub i za reprezentaciju.Zalim sto se nisam mogao oprostiti od vas u Zenici protiv Grka, ali znate da zbog drugog zutog kartona nisam imao pravo nastupa na ovoj utakmici. Ovo nije razlaz od vas jer cu sada da se preselim kad god budem imao vremena kod vas u gledaliste pa da sa vama dam podrsku nasoj ekipi bez obzira ko je bude vodio i igrao za nju.Mi smo ipak u zadnjih nekoliko godina postigli veliki napredak i sada se nalazimo medju prvih 60 ekipa u svijetu.
Jos jedanput se srdacno zahvaljujem vama svima koji ste mi uvijek pruzali podrsku.
VELIKO HVALA
Svima mnogo pozdrava od Vasega SERGEJA !!!!!!!!
|
|
|
10-12-2006, 02:54 PM
|
|
 Club Star
|
Re: Barbarez - A Legend of Bosnian Football Retires
A sad day in bosnian football. He has been a great player for us. Personally one of my favourites. He has been the heart and soul for our team for a while and it wont be the same without him. He always gave it his best and from me he gets standing ovation. GOOD WORK BARBA IF ONLY EVERYONE WAS LIKE YOU!!!!! 
|
|
|
10-12-2006, 02:57 PM
|
|
 World Class
Cash: 709
|
True Legend
I regret not seeing him play more.
Even a huge Serbian website is talking about his legend this morning. I saw this just a few minutes before I came here and read this.
|
|
|
10-12-2006, 04:39 PM
|
|
 FIFA President
|
^ yeah it's sad to see him go he will be remembered for his game winning goals and leadership he provided
Sliskovic about Sergej leaving:
Quote:
Slišković: Vjerujem da će Sergej otvoriti dušu
Selektor nogometna reprezentacije BiH, Blaž Slišković nakon sinoćnjeg debakla kojeg je BiH doživjela u utakmici sa Grčkom (0:4) izjavio je, kako je pobjeda Grčke reprezentacije previsoka.
"Nemam što da zamjerim svojim igračima, dali su svoj maksimum, borili se, sa igračem manje stvorili smo pritisak pred grčkim golom. Nakon drugog gola, logično je da su naše ambicije splasnule, što je u finišu rezultiralo teškim porazom", rekao je Slišković, a zatim dodao: "Od četiri utakmice protiv nas su svirana tri jedanaesterca i to dva nakon signalizacije pomoćnih sudija".
Na direktna pitanja bh. novinara, da li pomišlja na ostavku, Slišković nije dao odgovor, rekavši kako nakon serije loših rezultata može očekivati da će izgubiti podršku čelnih ljudi NS BiH.
Novinare je interesovala i situacija oko reprezentativnog statusa, kapitena Sergeja Barbareza.
"Nakon utakmice protiv Moldavije, Sergej je meni i direktoru Pašaliću kazao kako je donio odluku da nakon utakmice protiv Grčke, više ne nastupa za reprezentaciju. U tom trenutku nije znao, da nema pravo nastupa protiv Grka i direktor i ja od njega smo zatražili da svoju odluku saopći nakon utakmice protiv Grčke, kako se ambijent u ekipi ne bi pokvairo", rekao je Slišković koji je na pitanje novinara, da kaže što se zbiva u i oko reprezentacije, rekao: "Vjerujem da će Sergej Barbarez otvoriti dušu. Da sam ja otišao prije mjesec dana, kada sam pomišljao na to poslije poraza od Mađarske, vjerovatno bih i ja to uradio", između ostalog izjavio je na pres-konferenciji održanoj nakon sinoćnje utakmice, Blaž Slišković, selektor nogometne reprezentacije BiH.
|
|
|
|
10-12-2006, 08:46 PM
|
|
 World Class
Cash: 709
|
He is the reason why I support BiH football. You can see he showed me that it's okay to be whatever religion you are you play where you were born and raised and for the people you grew up with.
Sergej Barbarez~
|
|
|
10-12-2006, 08:56 PM
|
|
|
Global Moderator
Location: The stronghold of the most amazing fan's....Sarajevo!
Cash: 13
|
I think Sergej should have stayed for another 2 games. But if he wants to leave its okay.
Sergej Sergej Sergej Barbarez!!!!!!
|
|
|
10-12-2006, 11:52 PM
|
|
|
Moderator
Cash: 608
|
he was the tito of the team. Held them together.
|
|
|
10-13-2006, 06:01 AM
|
|
 World Class
|
sergej will always have a place in our hearts 
|
|
|
11-07-2006, 02:51 AM
|
|
 Club Starter
|
A true legend, He should have stayed a bit longer imo.
|
|
|
01-03-2008, 08:21 PM
|
|
 FIFA President
|
Re: The Barbarez Thread - A Legend of Bosnian Football Retires
kicker.de named Sergej Barbarez the best forward in first part of the bundesliga season 07-08
|
|
|
01-03-2008, 10:58 PM
|
|
 Club Star
|
nema on je bijo srce repke!!!......ZIvijo sergejjjjjj!!!!!
|
|
|
01-04-2008, 12:53 AM
|
|
|
Banned from SFN
|
^ Forward???? he was even more impressive at playmaker but oh well either one as long as hes in the 2007-2008 team! Barbarez is king! I hope he's like 22-23 years old but oh well!
|
|
|
01-04-2008, 11:00 PM
|
|
 Club Star
|
^sinter said forward not me
|
|
|
01-05-2008, 03:04 AM
|
|
|
Banned from SFN
|
^ yeah sorry i meant sinter
|
|
|
01-05-2008, 06:52 AM
|
|
 FIFA President
|
yeah he is a forward
his job is not only to score goals lol
(he is a CF when he is playing in the attack)
|
|
|
| Thread Tools |
|
|
| Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|