|
 | SFN has donated to Haiti. We urge you to do the same. Please click here. |
| BiH NT and Leagues Discuss the improving Bosnia-Herzegovina NT as well as the BiH Premijer League. |
10-07-2003, 01:04 PM
|
|
 SFN National Team
Cash: 500
|
Ljubav prema BIH !!
Ovo sam nasao na www.bhfanaticos.com
Stvarno odlican text..A to mozete i sami procjeniti !!
autor: VolimRodjene
Ostala je jos jedna, jos samo jedna pobjeda za vjerovatno najsretniji trenutak Bosne i Hercegovine u posljednjih 11 godina. Desilo se puno toga za to vrijeme. Puno je gorke suze i herojske krvi natopilo bosanske planine i tvrdi kamen Hercegovine, puno je prkosa i inata naraslo u dobrom bosanskom srcu i plemenitoj hercegovackoj dusi. Zazelimo svi da da se sav nas bol, nesreca, jad, bijeda, patnje, tuga i sve ono sto nas kao Mjesec Zemlju prati posljednjih godina pretvori u snagu i moc koji pobjedjuju i da se sva ta snaga i moc sliju u tijela njih 11-orice 11.10.2003 godine. Zazzelimo da dobiju krila i da ucine taj nadljudski napor za svoju domovinu i da pometu Dance sa lica zemlje. Neka to urade, ne zobg toga sto mi ne volimo Dansku, nego zbog toga sto i mi svi skupa volimo Bosnu i Hercegovinu. Neka se bore za svoju domovinu kao sto su se nasi i njihovi preci vijekovima borili i kao sto se danas mi borimo. Taj zeleni teren u Zenici 11.10.2003 godine ce biti prva linija fronta. Oni ce tada biti jedini koji brane Bosnu i Hercegovinu. Njih 11 treba da bude svjesno da su sve nase oci uprte u njih, da svi cekamo i du***o smo svjesni da tu liniju ne smije niko probiti. Bosna i Hercegovina te veceri mora pobijediti. Neka to bude pobjeda za svu napacenu djecu Bosne i Hercegovine, za djecu i mladost bez mladosti i djetinjstva, neka to bude pobjeda za Bihac, Mostar, Sarajevo, Srebrenicu i sve ostale napacene, srusene i unistene gradove Bosne i Hercegovine. Neka pobjedi bosanski inat i hercegovacki krmaluk i kao sto smo se stotinama puta digli iz pepela i pobjedili Golijata ucinimo to i sada, jer Bosna i Hercegovina to moze, hoce i zeli. Ovaj narod se nije zaboravio smijati, iako je du***o nesretan i isfrustriran u dusi. Treba nam bar jedna noc srece i ponosa, koji istina nikada nismo izgubili. Treba nam i da nam Evropa, koja je mora se priznati mentalno, kulturno i civilizacijski iza nas, bar jednom, bar jednu noc kaze: Veliki BOSANCI I HERCEGOVCI i da nas ne smtaraju ciganima (mada su oni posljednji koji na to imaju pravo). Treba nam da bar jednu noc svi gradjani ove drzave imaju isti osjecaj,a to je ponos sto zive u Bosni i Hercegovini i sto su njeni gradjani. Dugo smo cekali ovaj trenutak, predugo, sanjali ga u snovima, pjevali u pjesmama, unaprijed mu se radovali, jer smo znali da ce doci, da mora doci, da i u nasa srca na jedan tren, samo na jedan tren mora svratiti sreca. Jednostavno u zenici ne smije biti greske, jer sav nas bol ce lebditi iznad stadiona, sva nasa neunistiva nada, svaka nasa suza puna tuge. Njih 11 u Zenici mora biti spremno na smrt, na to da daju zivot, poginu, izgore na terenu za samo 1 gol vise u mrezi Danaca. Oni moraju biti sta nama ta pobjeda znaci i koliko dugo je cekamo. Zbog toga neka ime Bosne i Hercegovine 11. oktobra 2003. godine oko 22:30 sati preleti Evropu, taj nadobudni i prepotentni svijet, kao cudo, svijetsko cudo i pokaze da smo kao totalni autsajder u grupi smrti uspjeli biti prvi, a najjaci smo zaista kada nas svi otpisu i kada je smrt u pitanju, jer sa njom se radjamo i zivimo. Neka preleti Evropu sa jasnom porukom da nije sve u novcu, da ima nesto i u dusi, u toj nasoj bosanskoj dusi prkosnoj od sna, o cijoj snazi najljepse pjeva nas Aleksa Santic:
I KAD NAM MUSKE UZMETE ZIVOTE
GROBOVI NASI BORTI CE SE S VAMA.
Predlazem da u okviru ove teme budu postovi o domovini, o ljubavi prema njoj, o nasoj jednoj, jedinoj Bosni i Hercegovini, jer razgovarati sada o taktikama, o predvidjanjima, o bilo cemu vezanom za dogadjanja na terenu ili tribinama nema smisla, jer onog trena kada pocne utakmica sve to pada u vodu, a jedino sto ostaje je ponos, inat, krmaluk, prkos, ljubav i san. Zbog toga pisimo o domovini i na taj nacin pokazimo koliko bi nam znacila pobjeda nad Dancima, jer nista drugo to bolje ne moze oslikati.
|
|
|
10-07-2003, 01:07 PM
|
|
 SFN National Team
|
Takodje preneseno s BHF.......
Autor:Ventola
Ljudi, Pepeljuga je nista sta je ova bajka o Bosni!!!!
Bosna, popljuvana i rusena od strane komsija, domacih izdajnika i prodanih dusha, zemlja u kojoj se "pappanluk" i "smrad" ne oprastaju nikome, zemlja u kojoj se nezna ni ko pije ni ko placa, zemlja u kojoj se zvizdi na njenu himnu, zemlja u kojoj se vise slave uspjesi komsija i susjeda, zemlja koja je dala evropske i svijetske prvake al', na zalost, u komsijskim i susjedskim dresovima, zemlja koju vodi neki tamo Ashdown, koji do prije 10-ak godina nije mog'o ni da je nadje na karti, zemlja u kojoj su rijeci poput "terorizam" "donacija" i "je8o pos'o, hajmo na kafu!" svakodnevnica, zemlja iz koje, kada se neki fudbaler proda, mole svi Boga da neuspije, da se vrati sa pokupljenom lovom, zemlja u kojoj je prvak "Crvena Zvezda" al' u dresovima Leotara, zemlja gdje se zna koja ce pjesma otici na Evroviziju i prije glasanja, zemlja u kojoj je je komsijski "Pink" zamjenio "Bosnjacku TV", zemlja gdje pola stanovnistva smatra Sutjesku i OFK Beograd SVOJIM klubovima a Slobodu i Celik smatraju jednom velikom nepoznanicom, zemlja u kojoj su interesi mahale preci od interesa drzave!
Medjutim, ta nasa mala Pepeljuga/Bosna lagano postaje PRINCEZA!!!
Gradimo auto-puteve, u Mostaru je most skoro pa zavrsen, imamo i OSCARA, dijaspora se budi, poceli smo da KUPUJEMO DOMACE, konacno nam je drazi "Preminger" ili "Sarajevsko" od "Laskog" ili "Niksickog", za repke nam, pored Konjica, Barbareza, Musica, Hibica, Mrsica, Hukica, igraju Hrgovic, Mulina, Papac, Stevanovic, Kovacevic, Grujic, Castle, u Doboju, Trebinju, Sirokom svira nasa himna, protiv Norveske i Sasa Papac drzi ruku na srcu dok svira himna, BHF-i pale pola Kopenhagena slaveci pobjedu protiv Danaca, Luleå aplaudira ljudima iz zemlje u kojoj se pjeva i kada se gubi, padaju i prve BHF-tetovaze, stizu nam SMS-poruke iz Banja Luke, ljudi traze karte za tekmu u Zenici, ljudi su puni nekog pozitivnog nacionalizma ako takvo nesto uopste postoji! Vrhunac toga svega bi bila jos SAMO... SAMO JOS TA JEDNA POBJEDA!
Keno, Emire, Mirso, Konja, Vedine, Brazzo, Gruja, Zlatane, Mirko, Sergi, Bola a ako Bog da i Balja:
VI CE TE, U SLUCAJU POBJEDE, BITI ZAUVIJEK ZLATNIM SLOVIMA UPISANI U HISTORIJU JEDNE MALE I MLADE ZEMLJE, o vama ce se pricati i za 30-50 godina, djeci cemo davati imena po vama, u vas cemo se kleti isto ko u Tita prije nekih 15-20 godina, za mnoge od nas ste vec legende, pobjedite li i Dance postacete BESMRTNI!!!!!
Zato, borite se za bolje sutra nas, nase djece i nase zemlje, odvedite nas u Portugal da nastavimo siriti istinu o DOMOVINI!!!!
Fenomenalno !!
|
|
|
10-07-2003, 01:16 PM
|
|
 SFN National Team
|
Sa BHF
Autor  onnyBrascoBHF
Citanjem ovog topica i raznih osjecanja raje BHF koja iskazuje ono sto osjeca i voli nazvah brata u BiH i poce duga prica...
Sta nam znaci ova pobjeda i plasman medju 16 naboljih zemalja Evrope i sta nam znaci iz grupe smrti "DICI SE IZ PEPELA" a svi znamo kako dug put je to bio...
Sve ovo gore napisano dragi moj Bosnjace zorno govori o tome kako je krajnje vrijeme da i u miru preuzmes vlastitu sudbinu u svoje ruke.
Jer biti ovako neargumentirano pljuvan zadnjih sto dana, biti ovako "ukaljan" i nakon rata opet ponizavan, a pri tome ne reagirati znaci biti Bosnjacki idiot i, posto dugo cekam da umjesto mene jer ja to slabo mogu tog nam tako zlatnog datuma reaguju moj Fudbalski Savez, moj Braco, moj Barba, moji rasuti BHFpo evropskim i svjetskim zemljama, moj Keno,Bola,Musa,Hiba,Konjic,Balja,Gruja,Hrga,Mirso nadam se da ce se moja zelja i zelja mog brata ostvariti i naravno svih BOSANACA I HERCEGOVACA...
Mi smo narod koji godinama zivi pod ucjenom.Obracunajmo se vec jednom sa stoljetnim sejtanom.Pobijedimo DANCE,RUMUNE,NORVEZANE te koji nas nevole kao i oni preko grane...
I tako , kroz povijest i kroz sjećanja, lijepe i drage , a teske uspomene sve do Sarajeva.
Iz sjecanja moga brata ELVISA , kao da se nista promijenilo nije.A onda saznate iz prve ruke. Da, da, ima još uvijek dobrote i što je meni najdraže, one lijepe, bosanske duše.Živi, živi u nama i dalje ta čudna zemlja i njeni još čudniji ljudi koji žive i pjevaju sevdalinku, najljepšu ljubavnu pjesmu posvećenu životu.
KAZE ON MENI, MOJ BRAT:
Imas sve brate ali ne jedno... a i sam znas sta...pa kaze i citira "jebote patike POSALJI SEBE...
Zato SARAJEVO dolazim ti iz vise razloga i nadam se da ce mi ostati u sjecanju taj oktobar i kisna noc puna suza radosnica,BALJE,MUSE,BRACE,SERGIA,moga brata;JASKA,VENTOLE,DAVORA,moje raje koja putuje sa mnom i pred tv ekranom mog DINA...
"A ja znam da je to istina, jer dok god postoje takvi ljudi koji u duši nose ljepotu, postoji i nada.
...toliko od mene DAMIR ALIC iz herojskog TEOCAKA i jedne jedine drzave BOSNE I HERCEGOVINE...
|
|
|
| Thread Tools |
|
|
| Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|