|
The seasons have begun! Click here to predict the scores! Prizes to be announced soon.
-
 Club Star
-
 Prospect
ELAN sploh ni slaba ekipa in mislim da bo z dobro igro ostala v 1. ligi. Sicer pa sam upam na čim prejšnjo vrnitev SET Vevč.
SET Vevče
ale,ale,ale,ale,ale
-
 Club Starter
žal mi je
Dravograd res, saj po mojem, ni bila ekipa, ki bi izpadla iz 1.liga. Jeseni so prikazali solidno igro in je popolnoma brezveze, da bodo izpadli. V kateri ligi so set vevče???
-
 World Class
-
 Club Star
Nihče se ni vprašal ZAKAJ je Dravograd izpadel. Zaradi lastne neumnosti in nesposobnosti uprave. V slabem letu dni so nesposobneži z županom Dravograda na čelu uspeli uničiti vse, kar so Pušnik, Ločičnik in številni drugi gradili sedem let. Z vsem srcem navijam za Dravograd, ampak ob takšnem nadaljevanju bomo pristali v tretji ligi.
-
 Club Star
No, fajn da imamo zdaj tudi enega navijača Dravograda na WSBju. Mislim, pravega navijača (simpatizerja sva drugače še najmanj naš "bivši" Seka in pa jaz). Dej mi povej, a je Dravograd v jugo časih igral pod imenom Ojstrica v SNL?
-
 Club Star
Točno tako! Dravograd se je nekje na začetku 90-tih preimenoval iz NK Ojstrica v NK Dravograd. "Kimperžan" pravzaprav pomeni "Ojstričan". Kimperk namreč v Dravogradu pravimo Ojstrici, to je hrib in vas nad krajem.
Največji uspehi kluba pred uvrstitvijo v 1.SNL so bili igranje v polfinalu Pokala NZS leta 1979, ko so izpadli proti Mariboru, čeprav so celo povedli z 1:0. Pred tem so v Dravogradu izločili velenjski Rudar, ki je takrat igral v 2. Yugo ligi. V isti sezoni so bili tudi amaterski prvaki Slovenije, po zmagi nad Triglavom v Kranju. Na zastavo Dravograda se je naravnost iz bazena podpisal tudi Borut Petrič. Na žalost pa se je takratna generacija sicer odličnih nogometašev zaradi portoroških sklepov, ki niso omogočali napredovanja iz ONL (beri 2.slovenska) raztepla po avstrijskih nižjeligaših. To so bili Salčnik, Kljajević, Krevh, Gostenčnik, Petrič, Veršovnik, Žižek, Pšeničnik, Krajnc, Pečnik, Pušnik, Rebol, Kus, Gluhovič.... Skratka zlata generacija dravograjskega nogometa, ki kot igralci niso mogli realiziriati svojih sanj, zato pa so jih v lanski sezoni omogočili (vsaj večina od njih) s svojim delom in vodenjem kluba. V kolikor so vam nekateri priimki znani ste verjetno že uganili, da gre za njih ali pa za njihove sinove.
Namesto, da bi vodilni možje v občini omogočili, da se več kot kvalitetno delo nadaljuje, so s svojim amaterskim pristopom uničili zares svetel vzgled, kako se lahko z malo denarja in s kvalitetnim delom ustvari soliden prvoligaš. Tako pa so posnemali Korotan, poslušali njihove proslule funkcionarje, menjavali trenerje in zakockali prvo ligo. Najbolj žalostno je to, da so ti isti ljudje, ki so s svojo nespametno politiko klub pripeljali do sramotnega izpada, še vedno na vodilnih mestih.
Sedaj kot opice ponavljajo, da izpad iz prve lige ni nobena katastrofa. Izpasti morda res ni katastrofa. Katastrofa pa je izpasti na tako sramoten način. Še Beltinci in Pohorje so izpadli z več dostojanstva in samospoštovanja.
Sedaj me je še najbolj strah, da ti isti mojstri ne bodo zavozili še Nogometne šole Dravograd. Potem jim tudi tisti od zgoraj ne bo več mogel pomagati.
-
 Club Star
Originally posted by kimperzan
...Katastrofa pa je izpasti na tako sramoten način.
Sedaj me je še najbolj strah, da ti isti mojstri ne bodo zavozili še Nogometne šole Dravograd. Potem jim tudi tisti od zgoraj ne bo več mogel pomagati.
Prav nič ni bilo sramotnega v izpadu Dravograda! Fantje so drago prodali svojo kožo in če bi bilo vsaj nekaj športne sreče kot npr. na zadnji tekmi proti MB, potem bi Dravograd verjetno ostal v ligi Olimpija pa bi bila danes prvak. In če se samo spomnim, kako je Pejkovič v zadnjih sekundah rešil Olimpijo v Dravogradu pri 2:3!!! Ampak je pa res, da je bilo težko nadaljevati brez 5-6 ti. "dragih" igralcev in igrati (zmagovati) brez njih.
Ob takem štadionu, kot ga imate, je potrebno biti pa res mojster, da zavoziš nogometni podmladek. Samo drži kot pribito - sentimentalnosti v profi razmerah tudi v Sloveniji ni in če za Korena El Ninota ni denarja doma, ga bo pač poiskal v Celju - sam ali pa bodo fanta poiskali tisti, ki denar imajo.
Skup morte stopit, Dravograjčani! Vi imate vse tisto, po čemer se nam v Ljubljani kolca!
LP!
LP!
NAJLAŽI JE KRITIZIRAT
-
 SFN National Team
Tudi meni je bil Dravograd všeč, se posebej stadion, ki ga na primer Aluminij al pa Šmartno lahko samo sanjata (pa še kdo ).
Pri vseh pozitvnih stvareh, me je pa na tekmah v Dravogradu nervirala stalno ena in ista negativna. Spiker!!! Prava katastrofa. Ne vem, kje so ga našli, verjetno je kak DJ v kaki diskoteki, ker ni imel pojma ne o slovenščini, ne o javnem nastopanju, ne o bontonu, predvsem do nasprotne ekipe.
Drugače pa upam, da se vrnejo čimprej, trenerja imajo dobrega, tako da mislim, da bomo drugo leto spet hodili v Dravograd.
-
 World Class
Ja Bobby s tem se res strinjam s tabo, njihiv spiker je res malo munjen, ko smo mi gostovali v Dravogradu je non-stop nekaj bluzu, najprej je drkal v glavo našega predsednika, v zvezu s kešom, pol je nas podjebaval, kako bomo zrušli stadion.......
Mislim, da je po tej tekmi dobil tudi kazen.
-
 Club Star
Skup morte stopit, Dravograjčani! Vi imate vse tisto, po čemer se nam v Ljubljani kolca!
Hvala lepa za nasvet drD! Ali misliš, da nismo hoteli. Ampak ne pustijo nikogar zraven. Torej vodijo klub po svoji pameti. In izpadejo iz lige.
Kar se pa tiče našega spikerja, ga ni več na nogometu! Bil sem na vseh štadionih v Sloveniji in lahko mirno rečem, da je daleč najboljši, najbolj utrgan spiker. Poleg tega je imel tudi najboljšo glasbo. Res pa je, da se je vedno nekaj vtikal v nasprotno moštvo oziroma navijače, namesto, da bi jih enostavno pustil pri miru. Tisti dan proti Kopru, ko si je zaslužil kazen, pa je bil sploh razpoložen. Če se prav spomnim, tok87, vam je prenesel pozdrave Alvara Recobe (hehehe).
In kar se tiče vašega predsednika vedi, da si je vso tekmo ogledal v družbi disciplinskega sodnika Združenja prvoligašev. Toliko, da se nista še za rok'ce držala. Prav nagravžno ju je bilo videti. Ampak pustimo to temo.
Še vedno trdim, da je bil Mimi veliko boljši od večine uradnih spikerjev na naših tekmah. Vsaj poskušal je narediti show in zabavati gledalce, medtem ko drugje niti tega ne počno.Da ne govorim o tem, da recimo v Ljubljani uradni spiker prenaša hokejsko ali rokometno tekmo. To je zame direktno podcenjevanje igralcev. Če pa je že hokej tako pomembne, pa naj preložijo nogometno tekmo na kakšno drugo uro. Ne pa da med tekmo poslušaš neartikulirane izpade v stilu "Dali smo ga!"
Tudi kar se tega tiče, mislim, da bi morali organizatorji tekmovanja pristopiti malo bolj elastično in dovoliti - omogočiti publiki, da se zabava. Saj to naj bi bilo bistvo gledanja nogometne (športne) prireditve. Spektatkel je tisti, ki privlači množice, ne pa komorne prireditve.
Uf, pa sem se spet razpisal. Poznam tipa in vem, da je dober fant.
-
 Club Star
Novi člani Dravograda za naskok na prvo ligo so:
Peter Breznik - Hamlet - ali je še kje klub, kjer Pero še ni igral in bife, kjer se ga še ni napil; Robert Zec - Robustni do sedaj v Avstriji Pliberk; Peter Sraga - Korotan ; Boštjan Damiš Avstrija X-liga; pogovarjajo se še s Šumnikom in Plescem (oba Rudar Velenje)
ostajajo Vršič, Živadinović, mogoče celo Cirkvenčič in Božič
Če to nebo dovolj za 1.ligo pa tudi nič nočem!
-
-
 Club Star
Cool man! May I add you on the buddy list? You Know! Just in case.
-