View Full Version : Makedonija
E najzad ste i vi Makedonci dobili vas forum na WSB. Nek' vam je sa srecom. Posto sam prvi topik na forumu, postavicu i prvo pitanje... dakle, Kakvo je stanje Makedonskog fudbala? Mislim da ste vi od bivsih republika najgori sto se tice napreda fudbala. Mozda je samo Bosna losija od vas. Vasa domaca liga je losa (dobro, i nasa je) a reprezentacija nije se ni priblizila kvalifikaciji SP ili Eura. Kako vam izgleda mladji talenat? Da li cemo videti Makedoniju na EURO 2004? A sto se tice vaseg fudbalskog saveza, sigurno su korumpirani kao i nasi?
Hvala na odgovorima....
Slavenik
11-09-2001, 11:02 AM
Ke zborim angliski, ne sum mnogo dobar u srbski.
You see here, we have a lot of good players, but our new coach banned them and stuff, but Macedonian football is looking forward for better days. And just look at our squad u19. We have two players that are in the Inter primavera squad, Stojkov and Pandev, another two that are looking forward to sighn with Piacenza, so we have four Calcio players, talented youngsters, and many other good players who are looking forward to sighn in some realy good and big EU clubs.
but then why macedonian U21 finished last in their group?
and Macedonian NT drew with our shitty one in Baku as I told you before:D 1:1
ne sum mnogo dobar u srbski
:D
BTW the forum looks good;)
Slavenik
11-09-2001, 04:07 PM
Zek, we are playing against Spain in March and if we win we are going to the EURO U19. What do you say about that??
I would say its a good news and very promising!in couple of years those guys will og to u21 team and then you can rock;)
well things are not that bad as i thought:evil:
Sebastian
11-10-2001, 04:37 PM
the young talents has nothing to do with our curent situation in MACEDONIA and Ivan,man if you think that you're country CORUMPIRANA:silly:than wait till you see our's!!!this is trully rediculois man,our NATIONAL team suffers,cos our championship sucks reall BAD:sick:can you believe that my local team which is called PELISTER (i think you know that name)is abbout to become A PRIVETE club,but there's some assoles that dont want to allow that,cos they wont be able to steel any more!!!from PELISTER are our two CAPTAINS MICEVSKI and HREISTOV(the vice captain)we have an AWFULLY good talents,but who cares,as long as the MENADGERS can bought themselfs MERCEDESI who costs 150,000 DM we wont see a light DAWN,no way!!!
this is so SAD,i dont visit our STADIUM any more,cos it doesnt make eny sense and i dont want to waste my nerves for something that is finished before it started..........im wasting my words here........but........to e da se mocam i vo fudbalo i vo stadionot.......
slavenik abe angliski e dobro da zborame zaradi Zek i nekoj drugi so neznat MK.ama na srbite nikos da ne mu zboras na srbski,to nema smisla,so da ne moslis deka ne razbirat MAKEDONSKI nesto.......pojke na MK ke te razberat od kolku na ANG.:silly:
Slavenik
11-10-2001, 07:32 PM
Zek, when the players are 20, they will go to the NT, Senior team.
I imas pravo brat, podobro ke me razberat na mekedonski otkolku na angliski.
Slavenik sound good
may i give practical advice ;) makedonski is better than english for your forum, cause you can attract more fans using makedonian i think. honestly not so many people interested in macedonian football except makedonians. and of course you can always reply to those like me in english
peace
Slavenik
11-11-2001, 03:23 PM
Ok Zek. :)
BTW i will call my friends tomorow and will talk to them about this board and about the Macedonian forum, so we can exspect more macedonians arround for few days.
alex_10
11-13-2001, 07:37 PM
you are sooooooooooooo wright Zek:)
pa idejata i ne e losa ama za so ke zborame na ovoj forum, pa fudbal i ne postoi vo makedonija,se nekoi mestenki,biznisi na poedinci i gledanje na svoj kjar vo fudbalot tuka
se dodeka ne se donesi zakon za rabotenje na fudbalskite klubovi i nivno privatiziranje nema da ima nisto podobro
Slavenik
11-14-2001, 04:40 PM
Abe kao nema za so da se zbori, vidi so ubavo si aborime do sega.
alex_10
11-14-2001, 09:43 PM
:)
pa so sreka neka ni e
:)
Slavenik
11-15-2001, 10:58 AM
Pa so sreka neka ni e, ama nekako sum iznerviran po vcerasnite rezultati protiv Ungarija.
alex_10
11-15-2001, 06:17 PM
so da prajme
pa znajs deka gi nema micevski,hristov,chirich,mitrevski,nikolovski..................
ne znam ti so ocekuvase
jas iskreno-poraz,ama ne vakov:(
stvarno ubo ni go zakacija
Sebastian
11-16-2001, 12:25 AM
opa R'BET dojde a:silly:da te ebavam,go gledase rakometo???:D jako sranje:silly:
Milan fan
11-17-2001, 12:06 PM
Se slozuvam so gorenavedenoto na slavenik I mislam deka porazot od ungarija bese katastrofalen iako ungarija se jaki ne morase vaka da bide.
alex_10
11-17-2001, 01:37 PM
abe ne e jaka ungarija,nie sme slabi!!!
i ne znam so ocekuvase od edna prijatelska so vakov sostav,bez 20 dusi od prviot tim
Slavenik
11-19-2001, 12:16 PM
Abe dobro, ova so Gjore ne biva. I nemojte da mi vikate toj ako si odi koj ke dojde, po;oso od ova ne moze da bide. Na dva natprevari se najadovme desetka so kromid i so bukovka.
vBulletin® v3.7.0 Beta 3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.