View Full Version : 91. VJEČITI DERBI 5.3.2008 - Željezničar - Sarajevo [BiH Kup]
())__Green__))>
03-04-2008, 11:47 PM
91. VJEČITI DERBI : Željezničar - Sarajevo
http://i29.tinypic.com/ru1729.jpg
90 utakmica, 28 pobjeda Sarajeva , 28 pobjeda Želje, a 34 nerješena susreta. Šta reći, sigurno jedan od većih derbija na prostorima bivše Juge.
Oba tima žele osvojiti kup pa će i zbog toga biti još teži meč. U ovoj sezoni Sarajevo i Željezničar su odigrali jednu utakmicu i to na Grbavici gdje nije bilo golova.
Sutra Sarajevo ide ponovo na Grbavicu gdje će preko Želje probati proći u polufinale kupa BiH. Istina je da smo mi u maloj prednosti jer prvo igramo u gostima, pa onda na Koševu, ali to ništa ne znači jer ovo je ipak derbi i možes se desiti i neočekivano.
Husref Musemić:
Sarajevo u srijedu na Grbavici spašava sezonu. Ko prođe četvrtfinale Kupa BiH, zaliječiće rane, a naročito zato što je izbacio rivala.
Posljednji je meč pokazao svu nepredvidljivost derbija. Mi smo na tu utakmicu na Grbavici došli nakon debakla od Bazela i u vrlo lošoj atmosferi. Bilo je samo pitanje s koliko će razlike Željezničar pobijediti, jer su svi mislili da smo na koljenima... A, Sarajevo je na kraju trebalo dobiti taj meč, dodaje Musemić, koji na Grbavici očekuje da će Sarajevo postići gol.
- Vladan Grujić se ipak vratio u Sarajevo i odigrat će sutrašnji meč.
- Izvrsna vijest je ta da je Duško Stajić sanirao povredu te će biti u konkurenciji za derbi.
- Vijest nevezana za derbi : Ninoslav Milenković uskoro bi trebao potpisati za Sarajevo.
Uskoro više informacija...
())__Green__))>
03-04-2008, 11:51 PM
ja kazem 2:1 za Sarajevo!
nb-legenda
03-04-2008, 11:52 PM
Tu ce bit ludilo u Grbavicu
Come on Zeljo, make us proud we are the maniacs!
kazem 2-1 za Zeljo!
13Ballack13
03-05-2008, 01:18 AM
ja sam za zeljo 1-0 :)
sarajevo nema pojma vesa haha........ izgubili su sve oni dobre igraca... correct me if my spelling is wrong lol i try my best :smoking:
FR Sloboda
03-05-2008, 09:28 AM
Ja kazem Zeljo, Sarajevo nema sansu, izgubili su Muharemovica i Grujica.
i Sarajevo su igrali vrlo slabo protiv Orasja
-Vozdra-
03-05-2008, 12:46 PM
Poserem se hayat-u u usta. Nece da prikazuju utakmice diaspori.
Kakvo sranje.
Almir11
03-05-2008, 01:24 PM
1-0 Zejlo !!!!!!!!!!!!!
boris4c
03-05-2008, 05:13 PM
Zeljeznicar wins. Anybody broadcasting this game? Hopefully we can expect a full Grbavica for this one.
Almir11
03-05-2008, 05:26 PM
no thats just my prediction
())__Green__))>
03-05-2008, 05:58 PM
Kup BiH: Derbi Željezničara i Sarajeva odgođen za sutra
Srijeda, 05 Mart 2008
http://www.bosnian-sport.com/images/stories/Premijer_liga/sarajevski_derbi_GRBAVICA.gif
Derbi susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu, između gradskih rivala Željezničara i Sarajeva, koje se danas trebao igrati na stadionu Grbavica, odgođen je zbog snijega na terenu i loših vremenskih uvjeta.
Odluku o prolongiranju odigravanja utakmice za 24 sata donio je glavni sudac Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške.
Novi susret Željezničar - Sarajevo igrat će se u četvrtak u 15.00 sati.
Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometnog Kupa BiH:
Mostar: Zrinjski - Široki Brijeg 1:0
Posušje: Posušje - Laktaši 1:0
Susret Sloboda - Leotar počinje u 17.00 sati.
-------------------------------------
the game has been delayed for tomorrow due to snow and bad weather.. so the game is tomorrow!
())__Green__))>
03-05-2008, 10:26 PM
http://i146.photobucket.com/albums/r250/l3oSaNaC_Pics/katastrofa.jpg
http://fksinfo.com/sadrzaj_slike/nov_derbi_08_vel.jpg
The Picture Says It All!
---------------------------------------------
VIDEO!! Sarajevo - Zeljeznicar Match Cancelled @ Grbavica!
http://fksinfo.com/novosti.php?kat=pokazi&id=664
nb-legenda
03-06-2008, 02:16 AM
it would've been cool if they played in the snow.
())__Green__))>
03-06-2008, 04:16 AM
according to a few other articles, the match for tomorrow might be cancelled as well.. maybe until next week!
())__Green__))>
03-11-2008, 09:49 PM
GAME HAS BEEN DELAYED FOR MARCH 12th
())__Green__))>
03-11-2008, 09:52 PM
1/4 finale Kupa BiH - DERBI
http://aycu30.webshots.com/image/46949/2006032661239170323_rs.jpg
Sutra se na Grbavici sa početkom u 15:00 igra prolongirana utakmica 1/4 finala Kupa BiH između FK Željezničara i FK Sarajeva. Za obje ekipe, osvajanje kupa ove sezone je navjerovatnije jedini mogući "izlaz u Europu". Donosimo Vam izjave nekolicine sutrašnjih aktera, te i grafički prikaz najvjerovatnijih sastava timova.
http://aycu19.webshots.com/image/48058/2005748343344951997_rs.jpg
Rovčanin: Matirat ću Alaima za rođendan
Pobjeda u derbiju bila bi najveći poklon za mene, a vjerovatno i za moje suigrače, kaže Rovčanin za Oslobođenje.
MUSEMIĆ: IDEMO NA SIGURNO
Pristup igrača bio je na visokom nivou. Pobjeda nam puno znači u psihološkom smislu dodao je trener Sarajeva za Avaz.
ALAIM: IDEMO OHRABRENI
Pobjeda u Modriči nas je jako ohrabrila, a i Željezničar je dobio dvije zaredom. Osim toga, da smo igrali prošle srijede, pokvarili bismo derbi, pošto ne bismo ništa pokazali. U srijedu će sigurno biti bolji teren, moći ćemo pokazati najbolje što znamo - rekao je Alaim za Avaz.
PELAK: POVREDA JE PROŠLOST
Šanse su, kao i uvijek, podjednake. Prednost Sarajeva je iskustvo, Alaim je u životnoj formi, a branio je na dvadesetak derbija.
MILENKOVIĆ: NEPOŽELJAN SAM NA GRBAVICI
Prve kontakte sam ostvario sa Sarajevom. Od prvog dana su bili korektni i konkretni. Tri nedjelje nakon prvog kontakta sa Sarajevom, uslijedio je prvi razgovor sa čelnicima Želje. Nisam pogriješio što sam Sarajevo izabrao prije Želje, ali mi nije prijalo kada sam čuo da sam zbog godina nepoželjan na Grbavici. To nije korektno, ali oko toga i ne treba praviti neku frku, rekao je Milenković za Avaz.
())__Green__))>
03-11-2008, 09:56 PM
This is going to be an intensive game. Looks like Neil Wood is going to play for you guys at midfield. I guess we are going to use the 4-5-1 formation again. Both teams have a good chance of going through, but i hope FKS does well and makes the Uefa Cup through the BiH Cup or get a good position in our league. For now, this looks like the only way for us to make Europe is to knock Zeljo out of the cup!
p.s. can someone please change the thread date name to 12.3.2008 because of the game being delayed last week.
JimmyJazz
03-12-2008, 04:36 AM
Either a win or a draw - a loss simply wont do.
())__Green__))>
03-12-2008, 04:43 AM
Either a win or a draw - a loss simply wont do.
for who?
FKS or Zeljo?
13Ballack13
03-12-2008, 05:09 AM
ja sam uvjek bijo za Zeljo..... and i say zeljo wins 2-1 :)
nb-legenda
03-12-2008, 08:40 PM
^ close, but 3-1 :)
())__Green__))>
03-12-2008, 08:46 PM
Ahaha this is just embarassing. Losing to a bunch of kids who barely hit puberty yet!
Thats why i said they shouldn't underestimate zeljo because of their youth
Don't worry, because in Kosevo we will play differently and come out on top ;)
We got that game in Kosevo, anything under 3:0 and i will not be happy!
())__Green__))>
03-12-2008, 08:50 PM
Kup BiH: Željezničaru gradski derbi
U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine, Željezničar je rezultatom 3:1 pobijedio Sarajevo i tako stekao značajnu prednost pred uzvrat na Koševu.
Sarajevo je prvo došlo u vodstvo. Igrala se 8. minuta kada se Turković oslobađa svojih pratitelja i, s nekih dvadesetak metara, majstorski pogađa mrežu nemoćnog Šehića. Nešto kasnije je dobru priliku za poravnanje propustio Pelak, koji iz dobre situacije pogađa prečku.
U 21. minuti Željezničar dolazi do poravnanja. Štilić ubacuje s desne strane, a branič Sarajeva Semjon Milošević loptu kratko odbija do Pelaka, koji sa dva metra pogađa za 1:1.
Sarajevo je ponovno moglo do vodstva u 36. minuti kada Milošević šutira glavom pod samu prečku, ali se iskazao vratar Željezničara Ibrahim Šehić. S druge je strane probao Rovčanin, ali njegov udarac zaustavlja Alaim.
Pred sam kraj prvog dijela Željezničar ipak dolazi do vodstva. Štlić je izveo slobodni udarac s desne strane, a najviši u skoku je Cocalić, koji najprije pogađa Milenkovića, a onda odbijenu loptu posprema u mrežu za 2:1.
U nastavku smo gledali dosta otvorenu igru sa po nekoliko prilika s obje strane, ali su mreže mirovale sve do 70. minute. I ovoga puta je u glavnoj ulozi Štilić, koji ubacuje iz kornera s desne strane, a Dino Muharemović glavom zakucava loptu u mrežu Alaima za konačnih 3:1. Spomenimo još da je u samoj sudačkoj nadoknadi Štilić zaradio drugi žuti, odnosno, crveni karton.
Gledatelji na i>Grbavici su vidjeli dobru utakmicu i četiri lijepa pogotka, a više razloga za slavlje imaju, naravno, navijači Željezničara, koji je ovom pobjedom stekao značajnu prednost pred uzvrat koji se za sedam dana igra na stadionu Asim Ferhatović Hase.
Željezničar - Sarajevo
( 3 : 1 )
( 2 : 1 )
Stadion Grbavica. Gledalaca: 9.000. Sudija: Dragan Skakić (Bosanska Gradiška).
Strijelci: 0:1 Turković (7), 1:1 Pelak (21), 2:1 Cocalić (42), 3:1 Muharemović (70).
Žuti kartoni: Pelak, Wood, Muharemović, Joldić, Štilić, Vugdalić (Željezničar), Džakmić, Duro, Hadžić, Turković (Sarajevo).
Crveni karton: Štilić (Željezničar).
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Joldić, Vugdalić, Cocalić, Kuduzović, Muharemović, Wood (od 85. Bekrić), Pelak (od 88. Jamak), Štilić, Rovčanin (od 90. Redžepi), Dialiba. Šef stručnog štaba: Simo Krunić.
SARAJEVO: Alaim, Suljević (od 54. Stajić), Hadžić, Milošević, Milenković, Džakmić (od 80. Džakmić), Bučan, Maksimović (od 43. Janjoš), Handžić, Turković, Duro. Šef stručnog štaba: Husref Musemić.
())__Green__))>
03-12-2008, 08:53 PM
Zeljo got this win, i respect that. Our players came into this game overconfident and underestimated you guys. Great job to zeljo for the win today, but the real question is. Will you be able to do the same in Kosevo? If you do, i will be pretty impressed by your guys' performance. However, i still think a FKS comeback will happen!
Almir11
03-12-2008, 08:59 PM
When is the second leg !!!!!????
())__Green__))>
03-12-2008, 09:02 PM
When is the second leg !!!!!????
in 7 days
nb-legenda
03-12-2008, 09:03 PM
Zeljeznicar is unbeaten in 2008, winning their first 3 games.
From what I've heard, Wood hardly made an impact today. This is his first game that he started. He was totally lost on the pitch. No offense to him, but I think he sucks even for our league.
Pelak was a great transfer for us. He really helps out.
Stilic assisted twice today. Without him, we might've not won. But bad thing is that he got a red card! :mad: and he won't play next week at Kosevo! :mad:
Almir11
03-12-2008, 09:40 PM
Zeljeznicar is unbeaten in 2008, winning their first 3 games.
From what I've heard, Wood hardly made an impact today. This is his first game that he started. He was totally lost on the pitch. No offense to him, but I think he sucks even for our league.
Pelak was a great transfer for us. He really helps out.
Stilic assisted twice today. Without him, we might've not won. But bad thing is that he got a red card! :mad: and he won't play next week at Kosevo! :mad:
give niel wood a bit of time he has to get used to it first !
vBulletin® v3.7.0 Beta 3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.