View Full Version : Husref Musemic
Saraj Fanático
09-29-2007, 06:24 PM
A thread about our Current Coach Husref Musemic. Talk about what he needs to lead Sarajevo to another title. Suggestions, formats, and player selection all goes here. :)
Husref Musemić ostaje
Zamjenik predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo, Mensud Bašić, kaže da će šef stručnog štaba, Husref Musemić, podnijeti izvještaj u kojem će morati objasniti uzroke slabih igara i rezultata tima sa Koševa u posljednje vrijeme.
Ovo je odlučeno na jučerašnjoj vanrednoj sjednici rukovodstva bordo kluba, koje traži od Musemića da definiše uzroke krize i sa opšti ih rukovodstvu, javnosti i navijačima. Prema Bašićevim riječima, načinit će se kompletna analiza, a Upravni odbor će biti u stalnom zasjedanju zbog alarmantne situacije u kojoj se nalazi koševski premijerligaš.
Prije početka ove sezone ciljevi su bili osvajanje šampionske titule ili najmanje izlazak na evropsku scenu. Uprava je obezbijedila svu logistiku, sportsku opremu i potrebne uslove ekipi, koja se pripremala na Kupresu u dva navrata i u Sloveniji. Moramo utvrditi čija je odgovornost za slabe igre, a i sportski direktor Senad Merdanović je dobio određena zaduženja, rekao je Bašić dodajući da će visoke ciljeve biti teško realizirati.
Ko snosi krivicu za krizu?
I ja tražim odgovor na to pitanje. Uvijek postoje vidljivi i skriveni razlozi. Važan je odnos na relaciji igrači - trener.
Da li Musemić ima povjerenje Upravnog odbora?
On ostaje šef stručnog štaba. Nakon Musemićeve analize, moguće su i novčane sankcije prema pojedincima iz igračkog kadra, rekao je Bašić za Oslobođenje.
FK SARAJEVO
09-29-2007, 09:53 PM
Musemic je Kralj, Akobogda Sarajevo ce opet titulu uzeti.
Sarajbahçe
09-30-2007, 12:53 AM
well he hasnt been a "Kralj" in a couple of our last games
we really need to do something about our team
we really need to buy some more players to have a stronger attack because to be honest, our attack stinks
and all i hear is how Gawu and Stajic are soooo good and Gawu doesnt even play for Sarajevo and Stajic.. I haven't heard one thing about him at all after joining Sarajevo
Centarfor9
09-30-2007, 01:44 AM
Gawu su poslali nazad u afriku
a Musemic je i sada isti trener kao i prosle sezone
Sarajbahçe
10-02-2007, 09:51 PM
http://www.sportin.ba/SlikeVijesti/musemic12_6.jpg
Navijači Sarajeva protiv suspenzije Musemića
Nakon objavljivanja teksta o suspenziji Husrefa Musemića, koja je uslijedila nakon zahtjeva Udruženja građana navijača Sarajeva, naša e-mail adresa naprosto je zasuta porukama u kojima navijači Sarajeva daju podršku sadašnjem treneru.
Prenosimo vam samo jedan mali dio poruka podrške treneru Sarajeva…
Ovim mailom želim da iskažem svoje nezadovoljstvo povodom objavljivanja texta u vezi oglašavanja tzv. udruženja građanja navijača Sarajeva. Želim da kažem da je taj stav u stvari stav samo jedne grupice bezvrijednih ljudi koji samo žele da naude našem voljenom klubu a samim tim i da otjeraju našeg najtrofejnijeg trenera Husrefa Musemića koji to ničim nije zaslužio, čak i u ovako teškoj situaciji po nas klub. Nadam se da ćete i ovaj kao i desetine a možda i stotine drugih mailova podrške Musemiću koje ste dobili ili će te tek dobiti, bar dijelom iznijeti u javnost jer je očito da otkaz Husrefu nije ni u kom slučaju za dobrobit našeg voljenog kluba. Unaprijed zahvalan. Bodrimo bordo!!!
Za Husrefa Musemića čovjeka koji mi je toliko radosti donio u ovoj godini (titula, treće predkolo LP).
Neki dan na TV Pinku ljudi iz NS BiH kažu da udruženje građana ne priznaju kao članove navijačke skupine a predsjednik (lopov) FK Sarajeva Šuman na osnovu njihovog saopštenja daje suspenziju najvećoj poslijeratnoj legendi našeg kluba, molim vas da ne ostanete nijemi na ovu krađu koja se dešava u našem voljenom klubu
Pretpostavljam da ste dosada već dobili puno mailova podrške HUSREFU LEGENDI od strane istinskih zaljubljenika u bordo boju pa bih i ja da se pridružim. Udruženje navijača ne priznajemo kao legalnu i mjerodavnu instituciju.
Javljam se povodom svih nastalih situacija u klubu i oko kluba Sarajevo. Ja sam obični smrtnik, bolesnik bordo boje i mnogo me boli ova situacija, isto kao i armiju bordo navijača!
Mnogi su stali između nas, dijele nas, zavađaju, huškaju svoje kerove na normalne navijače koji gledaju svojim očima, ali glas pravih navijača se mora čuti!
Smiješno je i žalosno da se iz naše uprave nama mažu oči zašto je Husref smijenjen zbog udruženja, pa nismo mi sa marsa pali, znamo mi dobro ko želi dobro a ko ne Husrefu, znamo mi ko pretendira na direktorsku fotelju, znamo mi koji igrači igraju srcem a koji novčanikom!!
Kao navijač pišem vam u nadi da će neko iz vaše redakcije prepoznati borbu za nešto pozitivno u BH sportu a u ovom slučaju konkretno da istinski sportski radnici koji žele dobro našem sportu i dobiju tretman onakav kakav se zaslužuje. te da ne budu marionete u nečijem kratkotrajnom manipulativnom planu da se uzmu pare od europskih takmičenja i ispali ostavljajući klub u deceniji dugova i sramoćenja!
Kroz ovaj dopis želimo dati ja i više mojih prijatelja i sa sjevera i sa istoka podršku treneru FK Sarajeva - gospodinu Husrefu Musemiću. Na svakoj utakmici su se čula skandiranja, naravno u pozitivnom smislu, ovom čovjeku i bez obzira na razne lobije koji su očigledno prisutni, kao da se bavimo politikom a ne fudbalom, želim istaći činjenicu da puno ljudi vjeruje gospodinu Musemiću koji se i dokazao već konkretnim rezultatima i niko, ali baš niko ko voli bordo boju i ovaj klub, se ne bi trebao petljati u njegov posao. Ovom prilikom molim i igrače koji nose BORDO DRES, da dostojno predstavljaju ovaj klub i podrže čovjeka koji ih je, pod nemogućim okolnostima doveo do evropskih takmičenja i koji jako VOLI SARAJEVO. Pozdrav najboljem treneru!
Ovo je samo jedan dio poruka koje su upućene na našu e-mail adresu, a u svima je ista poruka – neizmjerna podrška Husrefu Musemiću.
Centarfor9
10-02-2007, 10:16 PM
ma zna se njegova sudbina
ako ga ne smjene zavrsice na dnu tabele
ako ga smjene bit ce bolje ali navijaci mogu kasnije rec da su svi problemi tu zato sto je Husref otiso
poslje kup uefa utakmice mozda ce i on sam dat otkaz jer se njemu samo igra kup uefa - a i to sada nemoze
Amer711
08-06-2008, 06:55 AM
nver liked him he just srugges hiz shoulders
vBulletin® v3.7.0 Beta 3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.