Credit Cards | Zombie Games | Debt Help | Pay Day Loans | Remortgages
Euro 2008 Qualifiers [Archive] - Soccer Fans Network Forums

View Full Version : Euro 2008 Qualifiers

Pages : [1] 2 3 4

Bosnian Unit
01-28-2006, 01:20 AM
Talk about the qualifiying so far. Stats, players and upcoming games.
(added by c3nar1us)

Grupa C

1.Grčka
2.*Turska
3.Norveška
4.*Bosna i Hercegovina
5.Mađarska
6.Moldavija
7.Malta

* Reprezentacije po mom misljenju ce zauzeti prva dva mjesta !

Sta kazete momci ? Definitivno najlaksa grupa zar ne ;) !? Hvala Bogu pa i nama zdrijeb isao na ruku vec jednom :rofl: !! Izgleda i nama izislo sunce, da smo sami birali grupu, nebih bolje :lol: !! Odlicno!!

Ovako sada nesto o nasim protivnicima...

Grcka vrlo jaka ekipa ali ubjedljivo najslabija u prvom sesiru.
Turska takodje u drugom, iako su oni jaci od Grcke ali...
Norvezane vec znamo, bit cemo domacini na obje strane :ronaldo: .
Madjarska je dobra ali ne uvijek miljenik srece koja se ovoga puta od uha do uha nasmijala Bosancima i Hercegovcima :lol: !!
U Moldaviju cemo ici da pokupimo jeftinu robu :smoking: !!
A na Maltu na kraci odmor, lijepe su plaze a i djevojke takodje !!

Oh da u malo da zaboravim...Mrzimo Grke i mi i Turci a ne volimo ni Norvezane tako ako bi se na kraju trebalo nesto namjestiti, tu smo jedni za druge :evil: !

Zdrijeb nam je ovoga puta isao na ruku i trebamo ga iskoristiti...

Mi smo FANATICI tu nema dileme,
Mi volimo BOSNU i njene probleme....

PartizanBeograd
01-28-2006, 01:28 AM
Ovo je najbolji zreb sta je bosna dobila.
bice tesko bez Barabareza, ali verujem da ce bosna biti u evropsko prvenstvo

Bosnian Unit
01-28-2006, 01:53 AM
Ovo je najbolji zreb sta je bosna dobila.
bice tesko bez Barabareza, ali verujem da ce bosna biti u evropsko prvenstvo

Ne,ne Barbarez je tu !! On je samo bio razocaran nakon poraza u Beogradu pa je bio najavio oprostaj od repke. Ali nakon 2-3 mjeseca je promjenio misljenje, i rekao da ce igrati jos ove kvalifikacije i da sa BIH zeli otici na EP pred kraj svoje karijere. On je kapiten on je vodja on je sve, eto mu prilika najveca :dance: !!

Jedino koga nece biti u selekciji vise mada nije oficijalno ali Elvir Bolic(Istanbulspor) i Vedin Music (Modena) !! A sve ostalo je na okupu, plus Zlatan Muslimovic (Messina) !! I jos mozda par novih igraca.

plato-ny
01-28-2006, 05:33 AM
Group C - Odds in getting first place (eurobet.com)

Greece/Turkey 2.50

Norway 4.50

Hungary 11.00

Bosnia and Herzegovina 15.00

Moldavia 51.00

Malta 500.00

Remember, Turkey's case in the Swiss game regarding the fighting in Turkey is still pending so Turkey might get, at least, one game home ban, and, if that happens, it could affect the group.

Bosnian Unit
01-28-2006, 06:27 PM
9/1/1996 KALAMATA Greece 3-0 Bosnia & Herzegovina ( 1998 WC Q..)

4/2/1997 SARAJEVO Bosnia & Herzegovina 0-1 Greece ( 1998 WC Q..)

1/27/1999 VALLETTA Malta 2-1 Bosnia & Herzegovina B team (friendly)

3/10/1999 BUDAPEST Hungary 1:1 Bosnia & Herzegovina (friendly)

8/16/2000 SARAJEVO: Bosnia & Herzegovina 2-0 Turkey (friendly)

2/28/2001 ZENICA: Bosnia & Herzegovina 1-1 Hungary (friendly)

8/15/2001 SARAJEVO Bosnia & Herzegovina (B team) 2-0 Malta (friendly)

10/16/2002 OSLO Norway 2-0 Bosnia & Herzegovina ( 2004 EP Q..)

9/6/2003 ZENICA Bosnia & Herzegovina 1-0 Norway (2004 EP Q..)

And we never played against Moldova !!

And the thing is we just started playing better in Qualifications for European Championship 2004 (Portugal). These results doesnt really matter that much, but i just wanted to put them here so people can have some flashbacks ;) !

We are much stronger and better team then before, and i think we can be even winners of this group.

djani
01-28-2006, 08:18 PM
Bosna i Hercegovina got a really good group in my opinion. Of course I'd want BiH to win in their group , but if we don't Greece is my favorite for first place. And YES, Sergej's still in ... woo hoo!!!! :)

Napred Bosnooooooo i Hercegovinooooooo!!!!

http://i12.photobucket.com/albums/a201/Bosnianbbygrl/94652659_l.gif

boris4c
01-29-2006, 01:39 AM
My predictions

1.Turska
2.Grčka
3.Norveška
4.Bosna i Hercegovina
5.Mađarska
6.Moldavija
7.Malta

Bosnian Unit
01-29-2006, 04:10 AM
Sergej Barbarez, kapiten reprezentacije BiH

U grupi ništa ne bih promijenio

Na papiru je jedna od lakših skupina * Volio bih početi s lakšim protivnicima i sa šest bodova iz dva meča

Sergej Barbarez nije zažalio što je došao na žrijeb. Montro će napustiti vrlo zadovoljan. Zanimljivo je da kapiten nogometne selekcije BiH u našoj grupi apsolutno ništa ne bi promijenio.
- Baš ništa. Sve je idealno - bio je prvi Barbarezov komentar.
Sergej je nastavio:
- Na papiru smo u jednoj od lakših grupa, a ima i posebnu draž pošto je tu i evropski prvak. Sve su to naši poznanici, ekipe koje znamo relativno dobro. Ne bih se složio da grupa nije atraktivna. Osim Grčke, tu je i Turska, koja ima fudbalsko ime.
Kakve su nam šanse?
- Sigurno je da se sa svima može igrati, protiv svakoga imamo i neke prednosti. Ako svaku utakmicu budemo shvatali kao finale, možemo proći dalje. Ali, trebat će nam i malo sreće.
Upitali smo Sergeja šta on misli o rasporedu utakmica i kakav bi on kalendar volio.
- Ne bih volio da opet igramo najjače utakmice na početku. Bilo bi dobro otvoriti ciklus sa šest bodova iz dva meča, da ostalima izazovemo osjećaj respekta i da pokažemo da idemo na jedno od prva dva mjesta - zaključio je naš kapiten.

M. T.

Ne ucjenjujem Hamburg

Pitali smo Barbareza da li je istina da je Hamburgu dao rok do subote da se izjasni o njegovim uslovima za potpisivanje novog ugovora.
- Rekao sam im da bih volio da do subote odgovore, da u nastavak prvenstva ne bih ulazio s dilemama. To su moje želje, a vidjet ćemo da li će oni uzvratiti odgovorima. To nije ucjena - odgovorio je.
U suprotnom?
- Onda je do kraja sezone sve otvoreno. Volio bih u Hamburgu završiti karijeru, a o alternativama još ne razmišljam - rekao nam je Barbarez.

Bosnian Unit
01-29-2006, 04:15 AM
Ekskluzivno
Selektor Grčke Otto Rehhagel za "Dnevni avaz"

Bit će mnogo iznenađenja

Znam da je BiH iz regije koja daje velike talente * Grčka će se vratiti

Za Evropsko prvenstvo 2008. godine naša reprezentacija će se boriti i sa selekcijom Grčke. Kontinentalni šampion nosilac je naše grupe, svakako i favorit, pa i najatraktivnija ekipa u skupini C, u kojoj su uz BiH još, podsjetimo, i Norveška, Turska, Mađarska, Malta i Moldavija.
Grčki selektor Otto Rehhagel zadovoljan je žrijebom. Svima je to jasno dao do znanja u prvoj rečenici svog izlaganja.

Zadovoljan žrijebom

Iako je u Montrou nakon izvlačenja grupa nerado odgovarao na pitanja novinara, valjda zato što ga proganjaju svi evropski mediji, Nijemac za kormilom Grka ipak je pristao dati intervju za "Dnevni avaz".

Da li ste zadovoljni žrijebom?

- Jesam. Ako pogledamo ostale, ova je grupa dobra. Znamo šta nas čeka protiv svake ekipe. Svi će žarko željeti da pobijede evropskog prvaka. Međutim, bit ćemo spremni na to i znat ćemo šta da očekujemo od svakoga.

Grčke nema na predstojećem Mundijalu. Da li je Portugal 2004. bio samo bljesak ili...?

- Nedostajalo je vrlo malo da se plasiramo u Njemačku. Grupa je bila izjednačena. Dešava se, ali ne mislim da će to ostaviti mnogo traga na nama. Treba se psihički vratiti u ono stanje u kakvom smo bili u Portugalu. Nema opuštanja niti uživanja u staroj slavi. To je prošlost.

Svi imaju šanse

Opet ste u grupi s Turskom...

- Da. Svakako, ponovo će biti emocionalnog naboja. Međutim, u prošlim kvalifikacijama dvije utakmice protiv Turske bile su vrlo korektne, bez ikakvih problema, pa vjerujem da će tako biti i u ovim.

Kako komentirate činjenicu da je BiH u grupi s Grčkom? Šta znate o nama?

- Znam da regija iz koje dolazite daje velike talente i sjajne igrače. O ekipi ne znam baš previše, ima vremena da saznam sve.

Šta mislite kakav će biti rasplet u grupi?

- Ne bih ništa prognozirao. Svašta se dešava u fudbalu. Svako ima svoje šanse. Pretpostavljam da će u našoj grupi biti mnogo iznenađenja, jer nema takmičenja koje je pošteđeno toga.

Muamer TANOVIĆ

Prvak ne bira protivnike

Da li ste Bosnu i Hercegovinu posmatrali uoči žrijeba kao poželjnog ili nepoželjnog protivnika?

- Evropski prvak ne bira protivnike. Da nije BiH, bio bi neko drugi, možda jači, možda slabiji, ali je umjesto Turske mogla biti Italija. To je žrijeb. Svakoga treba pobijediti, kako god se on zvao.

Bosnian Unit
01-29-2006, 04:19 AM
Nakon izvlačenja kvalifikacionih grupa za EP

Baki bi odgovarala i skupina sa Španijom, Švedskom, Danskom...

Opći je zaključak da je naša skupina manje teška od ostalih * Slišković kroji kalendar

Švicarski gradić Montro pospremljen je nakon žrijeba za samo nekoliko sati. Mjestašce na obali Ženevskog jezera izgledalo je dan kasnije kao da se u njemu ništa nije desilo te se vratilo svakodnevnici.
Dok su radnici skidali panoe i reklame u Kongresnom centru, u kojem je obavljeno izvlačanje kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2008., delegacije državnih saveza polako su napuštale Montro i vraćale se svojim uobičajenim obavezama.

Bez velikih prihoda

Za nas je žrijeb promijenio mnogo šta. Iskrsnula je opcija da nam konačno Francuska uzvrati gostovanje pa će se prazna kasa Saveza pred početak kvalifikacija malo napuniti. Japanci su javili da protiv njih 28. februara igramo u Dortmundu.
Ono što je ipak najvažnije - žrijeb nam je dao relativno laganu grupu, ako bi se tako šta uopće smjelo reći, budući da laganih protivnika više nema. Ali, ima zato manje teških, a takvi su nas zapali.
Nakon analize grupa, selektor Blaž Slišković zaključio je da je postojala još jedna dobra opcija, i to grupa F. Da smo izvučeni umjesto Latvije, imali bismo Švedsku, Španiju, Dansku, Island, Sjevernu Irsku i Lihtenštajn. Baki je to dobra i atraktivna grupa.
Ovako, ne treba očekivati velike prihode, jer iako su Grci evropski prvaci, ne mogu biti zanimljivi kao Englezi ili Nijemci.

Barbarez hoće lagane

Čelnicima našeg Nogometnog saveza sada slijedi dogovor o kalendaru takmičenja. Do 16. februara i sastanka u Istanbulu treba sastaviti nekoliko opcija.
Sergej Barbarez, koji je otišao iz Montroa odmah nakon žrijebanja, rekao nam je da bi volio početi kvalifikacije s najlakšima, a Blaž Slišković će se možda odlučiti da prvo prebrodi najteže protivnike. Međutim, ko zna šta će htjeti Grci, Turci, Norvežani, Mađari, Moldavci i Maltežani.
U svakom slučaju, nikada nismo bili ovako pomilovani. Grupa djeluje toliko izjednačena da možemo biti prvi, ali i peti. Ipak, možda je i to bolje nego unaprijed biti osuđen na četvrto mjesto. Ko zna..., vidjet ćemo za 21 mjesec.

M. TANOVIĆ

Petković: BiH uopće nije loša ekipa

Da je BiH dobila solidnu grupu, konstatirao je i srbijanski selektor Ilija Petković, koji je u petak navečer dugo razgovarao sa članovima naše delegacije. Procjena stručnjaka koji nas je izbacio u kvalifikacijama za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj je da imamo dobre šanse.
- Dok su svi mislili suprotno, ja sam po Srbiji ljudima morao otvarati oči o reprezentaciji BiH i uvjeravati ih da to uopće nije loša ekipa. Šteta je što je ta naša utakmica u Beogradu bila previše značajna za obje ekipe. Volio bih da je bilo drugačije na Marakani - rekao je Petković.

Traži se potvrda od Francuza

Još dok su bili u Montrou, predstavnici NSBiH poslali su faks Francuskoj federaciji, zatraživši od njih potvrdu prijateljske utakmice 15. avgusta, kao i eventualne uslove.
Od Francuza se traži brz odgovor da bi se što prije znalo da li ćemo igrati protiv njih ili da računamo na Hrvatsku, s kojom je usmeni dogovor sklopljen još ranije, ali samo pod uslovom da ne igramo s Francuskom.

(Od specijalnih izvještača "Dnevnog avaza" iz Montroa)

BosnianPlaya
01-29-2006, 03:08 PM
ja vjerujem da ce biti ovako: 1.Turska 2.BiH 3.Grcka 4.Madarska 5.Norveška 6.Moldavija 7.Malta

Bosnian Unit
02-01-2006, 01:39 AM
Ne vezano za kvalifikacije bas ali nas Mirsad Beslija je presao iz Genka(Belgija) u Hearts iz Skotske.

Mirsad Beslija ready for the island?

Several UK clubs are interested in signing the Bosnian international

http://eur.i1.yimg.com/eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/ng/sp/reuters/20060118/10/1492438331.jpg

Former Zeljeznicar midfielder Mirsad Beslija is on the wish list of several clubs from the island. Among them are currently 2nd ranked Scottish Premier League side Hearts of Midlothian, the Premier League clubs FC Sunderland and FC Middlesbrough and also Leeds United from the 2nd English League. The 26 year old midfielder had a few very good seasons in Belgium, where he became a star for Racing Genk, currently on rank 5 in the Belgium Jupiler League.

“He's one of the quickest players in the Belgium league and I'm not surprised that he is generating some interest”, his agent Sam Stapleton said to English media. Right now Beslija and his agent are collecting all the offers and options from the island, in order to decide, which one is best for him. Beslija played since 2001 for Racing Genk, after moving from Zeljeznicar. The 25 times capped Bosnian international scored 17 goals in 134 matches for Genk.

Potpisao je za njih i trebalo bih biti neki vijesti sutra o detaljima itd...

Cevap
02-01-2006, 10:14 PM
Ja Beslija je otiso u Hearts...

Ja mislim da cemo zavrsiti treci...ali kad nas je vec sreca povukla, mozemo zavrsiti i drugi :)

Ali je sjebana ova grupa...pobjednik nece imati puno pojena

Bosnian Unit
02-01-2006, 11:26 PM
Beslija potpisao za Hearts !!

http://slibe.com/images/88150b98-2_jpg.jpg

http://slibe.com/images/d8a7031d-1_jpg.jpg

Samo mu ova bordo boja ne stoji :smoking: !

Irma
02-04-2006, 09:04 AM
Moramo proći dalje

Saraj Fanático
02-04-2006, 05:03 PM
Ja mislim da Bolic nece vise igrati za jos 2 godine. Ali zato hvala bogu doce novih Igraca kao Zlatan Muslimovic! :clap2:

Evo sta ja mislim.

Turska
Bosna
Grcka
Madarska
Norveska
Moldovia
Malta

BosnianPlaya
02-05-2006, 06:27 PM
http://www.uefa.com/competitions/euro/Standings/index.html . what are your opinions on the results. I think BiH will finish second in group C and either Turkey or Greece 1st.

Saraj Fanático
02-27-2006, 10:28 PM
Well we have Japan to play against tommorrow which I will find very interesting since our future star's will participate in the match up. And Muslimovic is one of the three. I think these EURO 08 qualifier's will be amazingly excellent mathes. I think I will definently buy ticket's against Hungary or Greece. How about you?

Centarfor9
02-27-2006, 11:42 PM
We have decent schedule

Bosnian Unit
02-28-2006, 01:47 AM
Prijateljska utakmica
Danas u Dortmundu Japan - BiH (13.20 sati)

Slišković: Na brzinu ćemo odgovoriti brzinom

Želim vidjeti kako će se ponašati ekipa bez Bolića i Baljića * I mi želimo rezultat

Nogometna reprezentacija BiH danas će u 13.20 sati u Dortmundu imati prvi test u ovoj godini, ali i prvi nastup od poraza u Beogradu. Protivnik je možda i previše jak u ovim okolnostima, jer Japanci u pripremama za Svjetsko prvenstvo dostižu punu snagu i u dosta su boljoj poziciji i formi od nas.
BiH bi danas trebala Japancima poslužiti kao priprema za njihovu utakmicu protiv Hrvatske na SP, jer gajimo relativno sličan stil igre kao i naš susjed.

Kratki trening

Znači, od Japanaca ne treba očekivati puno milosti ili pretjerano prijateljsku utakmicu u kojoj rezultat neće biti u prvom planu, jer njima i te kako hoće. Selektor Blaž Slišković će pokušati uzvratiti istim sredstvima, brzinom i jednostavnom igrom, u nastojanju da i mi dođemo do povoljnog rezultata koji nam je, ipak, potreban.

- I mi ćemo ići na rezultat, a nastojat ćemo ga postići brzinom i jednostavnošću. Imamo mlad tim sa brzim i "živim" igračima. Od svakog od njih očekujem da da svoj doprinos prvenstveno u odbrani. Do gola ćemo pokušati doći preko naših brzih igrača, Bešlije, Bartolovića, Misimovića i drugih - kaže Slišković.

Selekcija BiH do utakmice je imala svega jedan trening, jučer u terminu meča na Westfalen stadionu. Trajao je samo 45 minuta, jer je tako naš domaćin Japan želio, u nastojanjima da pokuša sačuvati teren. Padao je snijeg, pa se nije ni moglo ozbiljnije i duže vježbati.
Novajlije u ekipi Vladavić i Raščić pokazali su se u prilično solidnom izdanju, a napadač Želje je u kratkoj trening utakmici čak postigao i dva gola
Prije treninga, Slišković je održao sastanak s igračima. Baka je želio da se novi fudbaleri u timu upoznaju s kolegama i obavezama koje ih očekuju, jer bi, kako kaže, možda i oni mogli biti dio planova za kvalifikacije.

Bajramović upitan

- U ekipi imamo dosta već dobro poznatih igrača, ali ipak se postava dosta razlikuje. Nema Bolića i Baljića, a volio bih vidjeti kako će ostali fudbaleri reagirati na njihovo odsustvo i kako će izgledati naša igra. Nadam se da će i novi igrači, zavisno od rezultata, dobiti priliku - zaključio je Slišković.
Od svih fudbalera, problema s povredom ima samo Zlatan Bajramović, ali bi trebao zaigrati. Sliškovića pomalo brine i Sergej Barbarez, kojeg je gust raspored u proteklom periodu dosta izmorio.

M. TANOVIĆ

Japan ispred Njemačke i Hrvatske

Japan se ne bi mogao nazvati fudbalskom velesilom, ali daleko od toga da nije snažan. Na FIFA rang-listi Japanci su na 18. mjestu, ispred Njemačke i Hrvatske, a BiH im se nikada nije približila na manje od 17 pozicija (1999. godine).

U kvalifikacijama za SP pretrpjeli su samo jedan poraz, od Irana, i to nakon što su se već kvalifikovali. Treba reći da je Japan od svih selekcija prvi obezbijedio učešće na SP. U nedavnim pripremnim utakmicama pobijedili su Finsku s 2:0, pretrpjeli poraz od SAD od 2:3, a u kvalifikacijama za Azijski kup pregazili Indiju s 6:0.
Selektor je slavni Brazilac Zico.

Aplauz japanskih novinara

Nakon završetka treninga, selektor Blaž Slišković, kapiten Sergej Barbarez i direktor Ahmet Pašalić izašli su pred japanske novinare.
Japanci su se pokazali kao dobri poznavaoci bh. selekcije, a nakon završetka pres-konferencije našu delegaciju su iz sale ispratili velikim aplauzom.

(Od specijalnih izvještača "Dnevnog avaza" iz Dortmunda)

Bosnian Unit
02-28-2006, 01:54 AM
Od specijalnog izvještača iz Dortmunda
Samir ŠIŠIĆ

Otvoreno, na pobjedu !

Fudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 13.20 na "Vestfalenu" u Dortmundu odigrat će prvi prijateljski susret u ovoj godini.

Protivnici izabranika selektora Blaža Sliškovića su reprezentativci Japana, učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Atmosfera u bh. taboru je na zadovoljavajućem nivo, a stručni štab ima problema samo s povredom Zlatana Bajramovića. Naime, vezni fudbaler Šalkea u Dortmund je doputovao lakše povrijeđen, a jučerašnji trening nije odradio s ostatkom tima. Ipak, svi se nadaju da će Bajramović danas zauzeti mjesto u startnoj postavi."Dobio sam jedan udarac u subotnjoj utakmici protiv Nirnberga, ali nije ništa ozbiljnije. Umjesto treninga sa saigračima, lagano sam trčkarao i vjerujem da će me doktor reprezentacije pripremiti za Japance", rekao je Bajramović.

Selektor Slišković optimističan je uoči današnjeg susreta.

"Nećemo se braniti! Igrat ćemo otvoreno, na pobjedu. Ubijeđen sam da će svi oni koji budu na stadionu moći uživati. Japan je kvalitetna reprezentacija, što pokazuje i njihov plasman na FIFA rang-listi, gdje su trenutno na 15. mjestu. Disciplinovana su ekipa, trkom i zalaganjem nadoknađuju nedostatak u kvalitetu. Među najopasnijim njihovim igračima su Nakata i Takahara, ali njihov najveći kvalitet je kolektiv i toga se treba bojati. Veliko interesovanje japanskih medija daje nam dodatni motiv da ostvarimo pozitivan rezultat", istakao je Slišković.

Sergej Barbarez, lider našeg nacionalnog tima, naglasio je jednu posebno bitnu činjenicu.

"Utakmicom protiv Japana na 'Vestfalenu' ujedno započinju i kvalifikacije za 'EURO 2008', s obzirom da ćemo protiv Turske na istom stadionu igrati i posljednji meč kvalifikacija. Japance sam gledao na Kupu konfederacija. Imaju respektabilan tim, posebno kada su u kompletnom sastavu s igračima iz evropskih klubova. Bez obzira na to, nadam se povoljnom rezultatu", kaže Barbarez.

"Bh. fanatikosi" iz cijele Evrope i Čikaga

Za prijateljsku utakmicu između reprezentacija BiH i Japana do juče je prodato 5.000 ulaznica. Od tog broja navijačima Japana pripalo je 4.500, dok su simpatizeri našeg najboljeg tima kupili oko 500 karata. Do početka utakmice očekuje se da će broj bh. navijača biti dosta veći, s obzirom da su organizovan dolazak najvili "Bh. fanatikosi" iz cijele Njemačke, ali i iz Danske, Švedske, Austrije, pa čak i iz Čikaga. Na jučerašnjem treningu našeg tima bilo je na desetine japanskih novinara, a za utakmicu Japan - BiH akreditovano je oko 100 predstavnika sedme sile.

"Plavi samuraji" boravili u Bonu

Reprezentativci Japana u Dortmund će doputovati danas. Jučerašnji trening, umjesto na "Vestfalenu", održali su u jednoj sportskoj dvorani u Bonu. Naime, zbog hladnoće i snijega koji je padao u Dortmundu, promijenili su plan i program. Ziko, selektor "plavih samuraja" u subotu je na raspolaganju imao samo 14 fudbalera, a juče je tim trebalo da bude kompletiran igračima koji igraju u Evropi i Aziji.

Japan - BiH
Stadion "Vestfalen" u Dortmundu. Kapacitet: 65.000 gledalaca.

JAPAN: Kavaguči Santos, Nakazava, Mijamoto, Kadži, Fukuniši, H. Nakata, Šunsuke, Ogasavara, Kubu, Takahara. Selektor Arturo Antunjes Koimbra Ziko.

BiH: Hasagić, Berberović, Spahić, Papac (Milenković), Musić, Bajramović (Jakirović), Grujić, Bešlija, Misimović, Barbarez, Bartolović. Selektor Blaž Slišković.

c3nar1us
02-28-2006, 06:10 PM
All threads about euro 2008 will be merged in this thread

Bosnian Unit
02-28-2006, 11:28 PM
All threads about euro 2008 will be merged in this thread

Nema frke :D !! Ja sam odmah po izvlacenju kvalifikacija otvorio temu, i dobro je da si sve stavio na jedno mjesto, jer vidio sam da se bila otvorila jos jedna tema.

Dortmund: Japan 2:2 Bosnia & Herzegovina

We had new players Admir Vladovic (Zeljeznicar Sarajevo), Admir Rascic (Zeljeznicar Sarajevo) and Senaid Ibricic (Zagreb) !!

Goals:
Takahara (Japan) 45 minute
Misimovic (BIH) 56 minute
Spahic 64 (BIH) minute
Nakata 90+ (Japan) minute

Japan
Kawaguchi, Miyamoto, Nakata, Ogasawara (od 70. Ono), Kubo (od 71. Yanagisawa), Nakamura, Santos, Fukunishi (od 70. Inamoto), Kaji, Nakazava, Takahara (od 83. Oguro).

Bosnia & Herzegovina
Hasagić, Musić, Papac, Spahić, Bajramović, Grujić, Bratolović, Bešlija (Vladavić 75.min.), Misimović (Ibričić 65.min.), Barbarez(Raščić 77 min.).

Bosnian Unit
03-01-2006, 12:25 AM
Japanski selektor Zico tražio izgovore

Protivniku smo davali previše prostora

Navijači BiH bili su mnogo bučniji i bolji od japanskih

Japanski selektor Zico izgovore za slabu igru nalazio je u mnogo faktora.
- Vremenski uslovi bili su jako loši. Teren je bio u slabom stanju, a fudbaleri iz evropskih liga koje sam zvao priključili su se ekipi samo dan uoči utakmice. Nismo imali vremena za uigravanje. Previše smo prostora pružali protivniku i on nas je kaznio.

Ipak, nije sve tako strašno. Ako ništa, pokazali smo sjajan duh. Do samog kraja smo se borili da izbjegnemo poraz i u tome smo uspjeli - rekao je slavni Brazilac.
Zico nije govorio o BiH, a voditelj pres-konferencije nije bio raspoložen da bh. novinarima pruži priliku da mu postave pitanje. Jedino je dao ocjenu stadiona i ambijenta.

- Na ovom ćemo stadionu na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Brazila i dobro je što smo imali priliku da ga malo upoznamo. Kada bude pun, bit će sjajno igrati na njemu. Ovoga puta nije bilo tako, a bilo je više navijača BiH, koji su bili puno bučniji i bolji od japanskih - rekao je Zico.

Pa dobro Zico i nasi su imali samo jedan trening koji je trajao 45 minuta, i to je sve. Plus u nas je tek za vikend pocelo prvenstvo i mnogi igraci zadnjih par mjeseci su samo trenirali :) !

Bosnian Unit
03-01-2006, 12:29 AM
Bh. reprezentacija u Dortmundu izgubila pobjedu u finišu

Naši nadigrali azijskog prvaka

Nakon preokreta u režiji Misimovića i Spahića, Nakata u sudijskom vremenu spasio Japance poraza

U prvoj prijateljskoj utakmici u ovoj godini, nogometna reprezentacija BiH jučer je u Dortmundu nesretno i nespretno ostala bez pobjede protiv Japana, 17. selekcije na svjetskoj rang-listi. Brzinom ravnopravni, a tehnikom napredniji, Sliškovićevi izabranici potpuno su nadigrali azijskog prvaka, ali su u sudijskom vremenu primili izjednačujući gol.Loptu više u nogama u prvom dijelu imali su Japanci, ali za Hasagića nije bilo puno opasnosti. Nekoliko poluprilika selekcije BiH natjeralo je Japance da se više pozabave odbranom, ali uprkos tome, bh. tim se nije previše mučio da stvori šansu. Nedostajao je samo dobar završni udarac.

Pad koncentracije

Grujićev šut sa 16 metara u 28. minuti Japanci su blokirali, a Misimovićev slobodnjak u 32. otišao je malo iznad prečke. Kraj poluvremena donio je pad koncentracije u redovima BiH. Prvo se Fukunishi nakon nepažnje naše odbrane stvorio sam pred Hasagićem, ali je bh. golman iskoristio njegovu nespretnost i spasio mrežu.

Do finiša prvog dijela bili smo bolji u skoku, a onda su nam Japanci dali gol glavom. Na korner Nakamure, Takahara je skočio i poslao loptu u mrežu pored u prazno istrčalog Hasagića i inertnog Barbareza.
Odmah na startu drugog dijela Grujić je promašio kolosalnu šansu. Bešlija mu je nabacio, a on glavom iz odlične pozicije šutirao pored stative. Uslijedila je opsada gola Japana, koja je krunisana penalom. Nakazawa je srušio Barbareza, a za 1:1 pogodio je Misimović.
U 67. minuti bilo je 2:1 za BiH. Spahić se našao na pravom mjestu, u petercu, pa mu nije bilo teško dati gol poslije slabe intervencije Kawaguchija nakon udarca Barbareza glavom.

Zaboravljeni Nakata

Učesnik završnice SP, koji je za razliku od nas u jeku priprema, potpuno se raspao. Do kraja su Japanci preživljavali, a naši stvorili nekoliko idealnih prilika iz kojih su mogli dokrajčiti protivnika.
No, na drugoj strani osvetio nam se još jedan trenutak nepažnje. Dok se Spahiću ukazivala pomoć van terena, Nakatu je nakon ubačaja s desne strane zaboravio Berberović, a igrač Boltona je glavom pogodio Hasagićeve rašlje za konačnih 2:2.
Muamer TANOVIĆ

Japan 2:2 BiH

Stadion Westfalen u Dortmundu. Gledalaca: 10.000. Sudija: Franz-Xaver Wack. Pomoćnici: Stefan Weber i Josef Maier (svi Njemačka). Delegat: Tobias Welz (Njemačka). Strijelci: 1:0 - Takahara (45), 1:1 - Misimović (57 iz penala), 1:2 - Spahić (67), 2:2 - Nakata (90+3). Žuti kartoni: Santos, Miyamoto (Japan).

Igrač utakmice: Sergej Barbarez (BiH) - 7,5.

JAPAN: Kawaguchi 5,5, Miyamoto 6, Santos 5,5, Nakazawa 6, Kaji 5,5, Fukunishi 6 (od 70. Inamoto), H. Nakata 6,5, Nakamura 6, Ogasawara 6 (od 70. Ono), Kubo 6 (od 72. Yanagisawa -), Takahara 6,5 (od 83. Oguro -). Selektor: Zico.

BiH: Hasagić 6, Berberović 6, Musić 6,5 (od 62. Hrgović -), Spahić 7,5, Bajramović 6,5 (od 85. Vidić -), Papac 7, Bartolović 7, Grujić 6,5 (od 82. Jakirović -), Barbarez 7,5 (od 77. Raščić -), Misimović 7 (od 68. Ibričić -), Bešlija 7 (od 76. Vladavić -). Selektor: Blaž Slišković.

(Od specijalnih izvještača "Dnevnog avaza" iz Dortmunda)

futbolpasion
03-01-2006, 11:00 PM
If you were to win all youre matches at home including the impioortant ones v greece,norway and turkey youll be with them.careful,norway is on the up.turkey and grrece you never know.worse:4th Best:1st:)

Bosnian Unit
03-03-2006, 01:51 AM
Artur Antunes Koimbra Ziko, selektor Japana, za "Nezavisne"

Ziko: Da imamo navijače kao BiH, ne bih se plašio nikoga

Artur Antunes Koimbra Ziko, legenderni brazilski trener, koji s klupe vodi reprezentaciju Japana, bio je prezadovoljan ishodom prijateljskog susreta njegove selekcije protiv nacionalnog tima BiH (2:2), odigranog proteklog utorka u Dortmundu.

Iako na zvaničnoj pres-konferenciji nije mnogo pričao o našoj reprezentaciji, nakon oficijelnog dijela druženja s novinarima u kratkom razgovoru za "Nezavisne novine" istakao je kako mu je jedno ime bh. fudbala dobro poznato.

Naravno, riječ je o Ivici Osimu, legendi eks-jugoslovenskog fudbala i sarajevske "Grbavice", a sada proslavljenom treneru japanskog Džef junajteda.

"Osim ima velike zasluge za razvoj japanskog fudbala. Umnogome je promijenio mentalitet igračima iz ove zemlje, a rezultat toga su i sve bolji rezultati reprezentacije ove zemlje na svjetskim smotrama", rekao je Ziko za naš list u utorak u Dortmundu.

O samoj utakmici protiv BiH Ziko nije mnogo želio govoriti, iako su novinari iz Japana dan uoči utakmice bili ubijeđeni u trijumf svoje selekcije, tvrdivši da će i selektor Ziko u tom pravcu motivirati svoje izabranike. Međutim, utakmica je imala sasvim drugi tok, a Ziko se pravdao da mu rezultat nije bio u prvom planu.

"Utakmicu protiv BiH doživjeli smo kao jednu od provjera uoči Svjetskog prvenstva. Moramo biti zadovoljni remijem. Imali smo rezultatski zaostatak, ali smo se držali do kraja. Nismo se predali i uspjeli smo se spasiti. Teren je bio težak za igru, moji igrači su bili umorni, a većina njih ekipi se priključila tek u nedjelju. Usporedbe radi, u subotu sam na raspolaganju imao samo 14 reprezentativaca, od kojih su samo njih petorica bili u prvom sastavu", kaže Ziko.

Iako "Vestfalen" stadion u Dortmundu nije primio niti petinu gledalaca ukupnog kapaciteta, atmosfera je bila dobra, što je priznao i Ziko.

"Na ovom stadionu igraćemo protiv Brazila na Mundijalu i želio sam da igrači protiv BiH osjete atmosferu i teren. Stadion je lijep, atmosfera je bila za deset. Moram priznati da su me bh. navijači pozitivno iznenadili. Mnogo su bučniji od naših simpatizera i mnogo više divlji", ističe Ziko, dodavši:

"Kada bismo mi imali takve navijače, ne bih se bojao niti jedne reprezentacije na svijetu. Kada sam rekao da imate divlje navijače, nisam mislio ništa loše."

Sa Hrvatima problemi po bokovima

Ziko je nakratko pogledao i u budućnost, odnosno na predstojeći Mundijal, te iznio svoja očekivanja u susretima protiv Brazila, Hrvatske i Australije.

"Brazil sigurno spada u red najboljih reprezentacija na planeti, ali to ne znači da ćemo se predati u utakmici s njima. Našu šansu za prolazak u drugi krug moramo tražiti protiv Hrvatske i Australije. Hrvati su opasni po bokovima i to im najjače oružje, a u meču protiv BiH vidjelo se da tome teško možemo parirati. Naravno, na to ću ukazati igračima i u periodu do starta SP moraćemo na tome raditi. Reprezentacija Australije je nepoznanica, ali dobrim rezultatima u posljednje vrijeme pokazali su da se protiv njih ne smijemo opustiti", zaključio je Ziko.

Bosnian Unit
03-03-2006, 01:58 AM
Fudbalska "A" reprezentacija BiH poslije remija sa Japanom
Od specijalnog izvještača iz Dortumda
Samir ŠIŠIĆ

Dortmundskim receptom do Austrije i Švajcarske

Remijem na "Vestfalen" stadionu u Dortmundu protiv reprezentacije Japana (2:2), učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, naš nacionalni tim u utorak je najavio da u kvalifikacijama za EURO 2008. ima realne šanse za plasman na jednu od prve dvije pozicije koje vode u Austriju i Švajcarsku.

I, pored toga, što su izabranici selektora Blaža Sliškovića "podijelili bodove" sa petnaestoplasiranom reprezentacijom na FIFA rang-listi najboljih selekcija svijeta, više razloga za slavlje imali su Japanci.

Naime, oba gola naši protivnici postigli su u sudijskim nadoknadama, prvog i drugog poluvremena. Stoga i ne čudi reakcija selektora Sliškovića koji je nakon meča na pres-konferenciji još pod dojmovima nes(p)retnog 94. minuta utakmice, nezadovoljno klimao glavom.

"Pogodak Nakate u posljednjim sekundama susreta teško je pao i meni i mojim igračima. Pad koncentracije u posljednjim trenucima prvog i drugog poluvremena, kada smo primili golove, posljedica je našeg mentaliteta koji je naš veliki problem. Pojedini igrači još ne shvataju da se utakmica igra do posljednjeg sudijskog zvižduka. Moramo na tome raditi da nam se slične situacije ne bi ponavljale u predstojećim kvalifikacionim utakmicama. Izgleda da nam Španija nije bila dovoljna pouka", rekao je Slišković.

Bh. reprezentativci u Dortmundu su pokazali jedan dodatni karakter. Teško se sjetiti kada su fudbaleri u žuto-plavim majicama uspjeli sustiči, ali i prestići rezultatski zaostatak protiv selekcija iz samog svjetskog fudbalskog vrha. Sergej Barbarez, Zvjezdan Misimović, Mladen Bartolović, Vladan Grujić, Emir Spahić, Admir Vladavić..., pokazali su da snovi milionske armije naših navijača u dogledno vrijeme mogu biti dosanjani.

"Šteta je što nismo uspjeli sačuvati gol u posljednjim sekundama utakmice.
Kako bi bilo lijepo u svjetskim medijima pročitati 'BiH savladala Japan'. Bili smo bliži pobjedi i zato je naša tuga veća. Naravno, ni remi nije neuspjeh", istakao je Grujić.

Zvjezdan Misimović, najbolji akter na terenu "Vestfalena", smatra da je postavka Brazilca Zika, selektora Japana, iznenadila njega i saigrače.

"Nismo očekivali da će Japanci "preskakati" igru, pa smo na početku meča izgledali neorganizovano. Prvi pogodak primili smo iz prekida, što je malo čudno, s obzirom na fizičke predispozicije reprezentativaca Japana. U drugom poluvremenu zatvorili smo napade protivnika, krenuli ofanzivnije i iz toga su se 'rodila' dva zaslužena gola. Trenutke iz posljednjih sekundi utakmice ne treba shvatiti tragično. Bilo je mnogo izmjena, Spahić je zbog povrede ranije napustio igru... Smatram da nam se slična situacija ne bi ponovila da smo igrali kvalifikacionu utakmicu i da smo bili u kompletnom sastavu", mišljenja je Misimović, dodavši:

"Drago mi je što sam prvi ovogodišnji nastup u reprezentativnom dresu okrunio pogotkom. Takođe, nadam se da će sličnih dešavanja biti još i da ćemo našim navijačima priuštiti mnogo razloga za slavlje."

Vedin Musić, fudbaler italijanskog Torina, ušao je u jedanaestu godinu nastupa za reprezentaciju sa državnim grbom BiH. Musić je jedini aktivni reprezentativac koji je nastupao u prvim utakmicama protiv Albanije.

"Drugo poluvrijeme protiv Japana bilo je možda jedno od naših najboljih izdanja u istoriji. U potpunosti smo razbili protivnika, imali smo dobijenu utakmicu u rukama ali, nažalost, nismo uspijeli ostvariti pobijedu. Ipak, trebamo biti zadovoljni jer nam je ovo prvi meč nakon pet mjesci, a Japanci su već duže vremena na okupu i mnogo su uigraniji. Moramo nastaviti ovako, a uvjeren sam da će uz dobru igru doći i adekvatni rezultati", naglasio je Musić.

Spahić pauzira najmanje mjesec dana

Emiru Spahiću, standardnom "A" reprezentativcu BiH i igraču ruskog Lokomotiva utakmica protiv Japana neće ostati u lijepom sjećanju. Iako je u 67. minutu matirao golmana Kavagučija i donio rezultatsku prednost našem timu, meč je zbog povrede morao završiti prije kraja. Spahić je povrijedio ligamente desne noge i u najboljem slučaju moraće pauzirati najmanje mjesec dana.

Vladavić: Laska mi interesovanje Minhena

Susret Japan - BiH pratilo je desetine menadžera iz naše zemlje, ali i okruženja. Prema informacijama, nakon završetka utakmice, za usluge Admira Vladavića zainteresovan je njemački Minhen 1860.

"Laska mi interesovanje Nijemaca, ali još ništa nije završeno. O svemu me obavijestio moj menadžer. Neću nigdje žuriti, mlad sam i za mene ima vremena, te 'Grbavicu' i Željezničar neću napustiti po svaku cijenu. Vidjećemo šta će od svega biti", rekao je Vladavić, koji nije htio komentarisati mogućnost da uskoro obuče dres belgijskog prvoligaša Genka.

Naime, kako pišu juče mediji u Belgiji, Vladavić bi mogao u ovaj klub kao zamjena za još jednog našeg reprezentativca Mirsada Bešliju, koji je nedavno prešao u škotski Harts.

Saraj Fanático
03-23-2006, 02:48 AM
Bosna ce usvojiti drugo mjesto. Ako moremo protiv japanca ondar sto ne Turcine?

boris4c
03-23-2006, 04:25 AM
first of all turkey sucks i wouldnt be surprised if norway was to take 1st place in that group.. 2nd spot is left open to 3-4 countries

Centarfor9
03-24-2006, 02:27 AM
We can beat norway but I think our two hardest games will be Hungary away and Greece away

boris4c
03-24-2006, 04:43 AM
dont underestimate the norwegians :)

Centarfor9
03-24-2006, 09:31 PM
why not?

boris4c
03-25-2006, 01:26 AM
simply because they're a very very good team, they reached the playoffs in this year's qualifying and could have beaten the czech republic.. gave a lot of trouble to the italians, etc

Saraj Fanático
03-25-2006, 02:26 AM
dont underestimate the norwegians :)

They suck bad. We will crush them 2 to zip. Where in the flying fck did you get the idea that they are worth anything compared to us?

boris4c
03-25-2006, 03:29 AM
LOL PLZ DONT MAKE ME LAUGH

and first of all fc sarajevo ur the one that said that fk sarajevo and zeljeznicar always reach the 3rd round of champions league qualifying, while in fact they're very lucky if they pass the 1st round.. and this year there wasnt even one single representative from bosnia in champions league qualifying.. and u tell me fk sarajevo and zeljeznicar are reaching the 3rd round lol dont make laugh, 3rd round is a class for teams like inter milan, man utd, villareal, liverpool, not fk sarajevo

and when u beat norway tell me :)

Centarfor9
03-25-2006, 11:19 PM
we beat norway in 2004 qualifications and we will do it again

Centarfor9
03-25-2006, 11:22 PM
Norway is getting worse and worse but Hungary is getting better and better, I think we should watch out for them.
I think we have good chance as any team in our group, and we will probably qualify.

BorussiaRules
03-28-2006, 07:10 AM
the matches start in 2007 who knows whos gonna play for Bosnia then, or even for all the other teams. Bosnia might finish first or last. I am though guessing and wishing that we will take a place in the top 3. Proly 3rd. Turkey 1st, Hungary or Greece 2nd, Bosnia 3rd.

boris4c
03-28-2006, 08:50 PM
do u forget norway?

Fuςion
03-29-2006, 01:36 AM
If you lose to Norway you don't deserve to be in the tournament.

Centarfor9
03-29-2006, 02:20 AM
do u forget norway?
we beat norway before and I think that we will beat them again

Centarfor9
03-29-2006, 02:23 AM
we also beat turkey, and I think we tied hungary everytime we played them, we can beat Moldava and Malta, we lost both time we played Greece but that first qualification our NT played.

Centarfor9
03-29-2006, 02:26 AM
Hardest games for us will be away games against Greece and Hungary.

Saraj Fanático
03-29-2006, 10:18 PM
The hardest teams for us will be Hungry and Norway. Because we always suck against the nations we can crush, but the big guys we can really take on.

Centarfor9
03-30-2006, 12:33 AM
I hope that we beat Hungary away.

Saraj Fanático
03-31-2006, 01:35 AM
LOL PLZ DONT MAKE ME LAUGH

and first of all fc sarajevo ur the one that said that fk sarajevo and zeljeznicar always reach the 3rd round of champions league qualifying, while in fact they're very lucky if they pass the 1st round.. and this year there wasnt even one single representative from bosnia in champions league qualifying.. and u tell me fk sarajevo and zeljeznicar are reaching the 3rd round lol dont make laugh, 3rd round is a class for teams like inter milan, man utd, villareal, liverpool, not fk sarajevo

and when u beat norway tell me :)

yes I mistakened when I said that FK Sarajevo and Zeljeznicar got to the 3rd round. But the fact remainds that Norway got beaten 1:0 in Bosnian soil.

Norway will make around 5th place. Bosnia, Greece and Turkey will be the 3 teams fighting for the group winners.

NDH
05-06-2006, 12:12 AM
forget euro bosnia will never make it....

Saraj Fanático
05-06-2006, 01:34 AM
Herceg, quit taking it out on BIH if your Ustasa ways banned you! DEAL WITH IT!

Centarfor9
05-10-2006, 05:59 PM
Zeljo did against Newcastle if they had won that game they would have made to the group stage

Centarfor9
05-12-2006, 12:45 AM
Dali mi mozemo pobjediti Grcku u gostima?

c3nar1us
05-12-2006, 09:12 PM
naravno :)

Centarfor9
05-12-2006, 09:18 PM
Ja mislim da ce to biti vrlo tesko.

Centarfor9
05-12-2006, 09:19 PM
Igraju tu prljavu odbranu i daju neke bezvezne golove plus njihova rulja je opasna.

c3nar1us
05-13-2006, 12:56 PM
nasa je igra ista ko njihova :)

Centarfor9
05-13-2006, 08:54 PM
nasa je igra ista ko njihova :)
:lol: samo malo bolja za oci

Saraj Fanático
05-13-2006, 09:34 PM
Mozemo mi Grcku pobjediti u Athens, Sarajevo, Zenica, etc... gdje got, ako pametno igramo.

Saraj Fanático
05-13-2006, 09:35 PM
Guys we must start speaking English since the Mods want us to. People from all over the site must understand what we are saying. Even though I like speaking in Bosnian....

Koos the Expert
05-17-2006, 11:31 AM
Good point bij FC Sarajevo. I didn't understand anything from te first pages.

Concerning the qualifying possibilities for Bosnia, I don't rate them very high. The squad defence is to weak, it's general play to predictable. They will probably do well in their home games, but that doesn't get you on a big tournament. I would estimate the chances of Bosnia making it to the finals: 15%.

Centarfor9
05-17-2006, 05:16 PM
Good point bij FC Sarajevo. I didn't understand anything from te first pages.

Concerning the qualifying possibilities for Bosnia, I don't rate them very high. The squad defence is to weak, it's general play to predictable. They will probably do well in their home games, but that doesn't get you on a big tournament. I would estimate the chances of Bosnia making it to the finals: 15%.
Fair enough, if that's how you see it:smoking:
PS: Come back later and check how we are doing:)

Saraj Fanático
05-18-2006, 01:19 AM
I love it when people underestimate us!!! It just makes success at the end more sweet! :D

Bosnian Unit
05-18-2006, 01:29 AM
I love it when people underestimate us!!! It just makes success at the end more sweet! :D

I agree :) !!

Fenerliyim
05-18-2006, 01:50 AM
i dont think any of the teams underestimate u, they know what u r capable of. But i think u guys overestimate urselves.

Saraj Fanático
05-18-2006, 03:26 AM
Hahaha! Yeah thats what the Spaniards said! We don't overestimate. But we sure can call the team we can beat when we see them!!

Panathinaikos2
05-23-2006, 02:53 AM
The squad defence is to weakYea that's why Spain could only one goal against Bosnia :rolleyes:

Saraj Fanático
05-23-2006, 03:50 AM
Yea that's why Spain could only one goal against Bosnia :rolleyes:

They scored twon in total, in both matches they scored 1. But in the second they were not suppose to draw it. The queer ref gave them 7 ***kin minutes with Bih players out by red cards and a suspended Spanish player playing. What a bunch of BS! They were suppose to lose...

But however Serbia only managed to give one goal. While they gave like 2-4 goals against everyone else, except Spain and Bih. :D

Saraj Fanático
05-23-2006, 04:01 AM
Bosnians have to quit complaining and play harder! This is such Bullshit, two times where we screwed up. This is one big of a chance and if we dont win it I will give up hope. Bosnia has to start off good. They have to play like they did in the ending of the WCQ 06 in the beginning of Euro 08. They have to win, win and whats the other one? Oh yeah, WIN!

We have the players that can make it but the squad MUST, they MUSSSTT work together like they did in Dortmund against Japan and against Belgium in Bilino Bolje. Bosnia has missed out twice on the big shows, this time we have to go all the way!!!! And this time we have to win our final match unlike against Denmark and Serbia in Euro 04 and WCQ 06. Quit complaining and make the ***kin nation happy and qualify! If they once again fail I will just laugh. Now or never. Bosnia has to tighten up and win this ***king shit already!

Sandro1
05-23-2006, 05:52 AM
well.. good luck then :lever:

Bosnian Unit
05-30-2006, 10:51 PM
I guess we have to get rid of morons in NSBIH(FFBIH) first.

Second in any other country when two times nation doesnt qualify on such a big tournaments they change coach.

We should do that also, doesnt matter we was so close both times, we didnt qualify and we should get rid of coach also.

Saraj Fanático
06-01-2006, 07:22 PM
Coach can stay one more year, IMO.

Centarfor9
06-01-2006, 11:46 PM
we should smack the living hell out of Pasalic for making stupid comments and being an idiot

Saraj Fanático
06-02-2006, 12:54 AM
The perfect formation and players to solve Bosnia's problem.... Check it out.

----------------Kenan Hasagic-----------------

----Spahic---Berberovic---Vidic---Milenkovic

----------Beslija--------------Music------------

-------Bajramovic--Barbarez--Salihamidzic-----

------------------Muslimovic---------------

Formation: 4-2-3-1
Defense: Spahic, Vidic, Berberovic, Milenkovic
Middlefield: Salihamidzic, Barbarez, Bajramovic, Music, Beslija
Foward: Zlatan Muslimovic

Substatutions: Grujic for Milenkovic, Misimovic for Muslimovic, Bartolovic for Salihamidzic, and Grlic for Music.

What do you think?

badboy17
06-02-2006, 01:11 PM
where da f**k is beslija in your team also salihamadzic is a right back for bosnia

badboy17
06-02-2006, 01:12 PM
anyways who does vidic and milenkovic play for

Saraj Fanático
06-02-2006, 07:12 PM
where da f**k is beslija in your team also salihamadzic is a right back for bosnia

Oh I forgot about Beslija. Yeah I though Salihamidzic played Left.

I just edited my Format and players what do you think now?

theennis
06-02-2006, 08:15 PM
----------------Kenan Hasagic-----------------

----Spahic---Berberovic---Vidic---Milenkovic

----------Beslija--------------Music------------

-------Bajramovic--Barbarez--Salihamidzic-----

------------------Muslimovic---------------

ok salihamidzic can't play that offensive.... try this formation

--------------------Hasagic--------------------

---Berberovic---Spahic---Papac---Salihamidzic--

------------Bajramovic----Barbarez-------------

-------Beslija-------Misimovic-------Bartolovic--

------------------Muslimovic-------------------

Milos_
06-02-2006, 08:54 PM
Bosna has a Vidic and Milenkovic to? wow if we play you in the future it could be Vidic/Milenkovic v.s Vidic/Milenkovic :D

Cevap
06-02-2006, 09:06 PM
^^^lolll dude, we are all the same ppl get that in your head :P :)

Milos_
06-02-2006, 09:29 PM
yes we are,only idiotic nationalist pricks would deny that

Bosnian Unit
06-02-2006, 09:32 PM
Ok momci nisam htio otvarati posebnu temu o tome i ovdje, jer ima vec na AFS...idem za Sarajevo sutra, odakle letim za Svabiju.Dobio sam vizu prije neki dan na tri mjeseca, ali moj cilj je bio samo da budem tamo dok je svjetskog prvenstva.Imam rodjaka u Frankfurtu, tako da idem tamo za sada i u tom gradu se igraju 5 utakmica ovog SP'a, ali imam u planu da obidjem druge gradove i da budem na jos od nekih utakmica. Rodjak je sredio sve karte vec i nema glava da me boli :lol: !!

Zelim vam sve najbolje, i citamo se uskoro. Ako imao vremena za internet plasirat cu vam vijesti iz ''prve ruke'' ovdje ako ne nemojte mi zamjeriti, ali bit ce slika kad se vratim ;) . Zao mi je sto nema nase drage BIH, jer sigurno bih imali najvise navijaca tamo zajedno s Njemcima,Poljacima i Hrvatima jer i njih je pun racku u Njemackoj :lol: . Ali bice bolje, mozda ako Bog da idemo dole u Juznu Afriku 2010 !! Tako raja sve najbolje i vjerovatno nisam jedini koji je ponjeo nasu zastavu tamo, tako na nekim od utakmica mahace i nasa zastava :) ....

Vozdra :yo:

Saraj Fanático
06-02-2006, 09:57 PM
Ok momci nisam htio otvarati posebnu temu o tome i ovdje, jer ima vec na AFS...idem za Sarajevo sutra, odakle letim za Svabiju.Dobio sam vizu prije neki dan na tri mjeseca, ali moj cilj je bio samo da budem tamo dok je svjetskog prvenstva.Imam rodjaka u Frankfurtu, tako da idem tamo za sada i u tom gradu se igraju 5 utakmica ovog SP'a, ali imam u planu da obidjem druge gradove i da budem na jos od nekih utakmica. Rodjak je sredio sve karte vec i nema glava da me boli :lol: !!

Zelim vam sve najbolje, i citamo se uskoro. Ako imao vremena za internet plasirat cu vam vijesti iz ''prve ruke'' ovdje ako ne nemojte mi zamjeriti, ali bit ce slika kad se vratim ;) . Zao mi je sto nema nase drage BIH, jer sigurno bih imali najvise navijaca tamo zajedno s Njemcima,Poljacima i Hrvatima jer i njih je pun racku u Njemackoj :lol: . Ali bice bolje, mozda ako Bog da idemo dole u Juznu Afriku 2010 !! Tako raja sve najbolje i vjerovatno nisam jedini koji je ponjeo nasu zastavu tamo, tako na nekim od utakmica mahace i nasa zastava :) ....

Have fun dude! It will be weird without you. Anyways, have a great time!!! :)

c3nar1us
06-03-2006, 08:38 AM

Sretno :yo:
ps.
Ja i dalje cekam gps bocu kole :sad:

Centarfor9
06-05-2006, 08:35 PM

jebi internet samo uzivaj Frankfurt i svjetsko prvenstvo

Centarfor9
06-05-2006, 08:37 PM
Bosna has a Vidic and Milenkovic to? wow if we play you in the future it could be Vidic/Milenkovic v.s Vidic/Milenkovic :D
are they related?

Centarfor9
06-05-2006, 08:39 PM
ok salihamidzic can't play that offensive.... try this formation

--------------------Hasagic--------------------

---Berberovic---Spahic---Papac---Salihamidzic--

------------Bajramovic----Barbarez-------------

-------Beslija-------Misimovic-------Bartolovic--

------------------Muslimovic-------------------
:boo: It's too early to say but Hasagic has to go. Bake needs to find a better keeper.

Centarfor9
06-10-2006, 05:31 PM
Sliskovic: Brine me samovolja iskusnih igraca
Nakon dva ubjedljiva poraza nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u prijateljskim susretima s Južnom Korejom 0:2 i Iranom 2:5, vodstvo naše selekcije po povratku je danas na pres konferenciji iznijelo svoje utiske sa azijske mini turneje.

Direkor reprezentacije Ahmet Pašalić je istakao, da ovi porazi ne mogu pokolebati i ostaviti traga na ono što je stvarano oko naše ekipe u proteklom periodu.

"Objektivno govoreći grupa igrača koja je putovala nije imala veliko iskustvo, niti je imala jako takmičenje da se suoči sa onim što ih je čekalo u Koreji i Iranu. Ovi susreti su nam trebali i tu nema nikave dileme. Tri pripremene utakmice (Japan 1:1), uz onaj koji ćemo igrati 16. avgusta na Koševu s Francuskom, dat će nam konačno odgovor na koga selektor Slišković, zajedno sa svojim saradnicima, može računati u kvalifikacijama za EP. Naš osnovni i jedini cilj ostaje odlazak na EP", kazao je Pašalić

Seletor Slišković je istakao da bez obzira na poraze ima mnogo jasniju sliku onoga što je želio da vidi, prevashodno da provjeri nove igrače i uvjeri se imaju li u ovom trenutku reprezentativni kapacitet.

"Najviše zamjerki našim igračima odnosi se na pojedinačnu disciplinu igre. Obje utakmice dok smo igrali disciplinirano, s postavkom koju smo zamislili i držali, igrali smo dostojno protivnika, pogotovu u susretu s Iranom, kada je 25 minuta svaki igrač obavljao svoj dio zadatka. Čim je taj raspored na terenu pao, kada je svaki igrač pojedinačno sebi uzeo za pravo da igra onako kako nije bilo dogovoreno, pala je i igra", kazao je Slišković.

Selektora je najviše zabrinula samovolja iskusnih igrača, koji nisu obavili ono što se od njih očekivalo, konkretno Bajramović, Grlić, Barbarez, Bartolović i Bajić.

"Navedeni igrači, koji su nositelji naše igre, nisu pokazali svoje prave vrijednosti i smataram da je tu glavni uzrok naša loše igre. Iako su naši igrači došli s odmora njihov podnos mora biti na višem nivou, bez obzira da li se radi o prijateljskoj ili kavlifikacionoj utakmici", kazao je Slišković.

Iako nije žeilo tražiti opravdanje za slab nastup, selektor je naglasio, da se velika vremenska razlika i nedovoljna aklimatizacija odrazila na težu adaptaciju igrača, koji su u znatnoj mjeri bili iscrpljeni.

Direktor Pašalić potvrdio je da je definitvno otpala mogućnost igranja u reprezentaciji Harisa Medunjanina, koji je nedavno nastupao za mladu selekciju Holandije. Ovaj talentirani nogometaš u razgovoru s Pašalićem opredjelio se za Holandiju i više se naće nalaziti na selektorovom spisku.

02.06.2006. - Fena - Sport.ba

Fenerliyim
06-10-2006, 09:29 PM
i was going down the post and understanding everything and then bam complete confusion, couldnt understand one post. I thought we agreed English only

What r u guys saying from Bosnian Units post and on. Thanks

Centarfor9
06-10-2006, 10:04 PM
Article above blames will of veteran players and inexperience of younger players for recent bad results, basically everybody is covering their...

PAO_HELLAS
06-14-2006, 08:17 AM
It is really the chance of Bosnia this time (as one of you said before) because Greece and Turkey are both a disaster.

The whole thing depends on how these two teams are going to be renewed/organised till the qualifiers.

Saraj Fanático
06-14-2006, 02:21 PM
^^^ Bosnia is a disaster too. The injuries really slowed us down. We need to get healthy before the opener against Malta which we will offcourse win but then we must prepare for Hungary.

Omer40
07-03-2006, 07:22 PM
no politics

Centarfor9
07-06-2006, 06:30 PM
If Greece gets banned our job is lot easier

SiN
07-08-2006, 07:58 AM
I dont think Greece will be banned man, its going to be the best group imo

Sandro1
07-08-2006, 12:46 PM
if theyr are banned! then u get 6 points for each of you hmm :lol:

Nit
07-08-2006, 12:52 PM
If they are banned ill staple my balls to my desk

Sandro1
07-08-2006, 12:57 PM

wow thats really dumb :lol:

Centarfor9
07-08-2006, 06:05 PM
^But it illustrates the point, they (Uefa and Fifa) can’t have Euro2004 champs banned, it doesn’t look good for the sport

SiN
07-09-2006, 01:22 PM

LoL ok dude dont over do it!

And yes Stace if they do get banned it just shows how corrupt UEFA and FIFA are.

Bosnian Unit
07-22-2006, 11:06 PM
They are not banned !

Centarfor9
07-23-2006, 12:12 AM
No they are unbanned.

Panathinaikos2
07-23-2006, 12:48 AM
^^^ Bosnia is a disaster too.Sadly I think Greece has turned out to be an even bigger disaster right now :(

benfica64
07-23-2006, 01:52 AM
Sadly I think Greece has turned out to be an even bigger disaster right now :( I completely agree. Good post.

SiN
07-24-2006, 12:47 PM
Hey this thread is about Bosnia's chances in the EURO 08 not Greece, so lets talk more about them

Centarfor9
07-24-2006, 06:48 PM
Hey this thread is about Bosnia's chances in the EURO 08 not Greece, so lets talk more about them
we don't mind talking a bit about out competition :)

Our chances are soild for now. A clean sheet.

Saraj Fanático
07-24-2006, 06:51 PM
Sadly I think Greece has turned out to be an even bigger disaster right now :(

Why??? Isnt Greece unbanned???? I havent been following the crisis.

bosniak fighter
08-03-2006, 07:13 PM
well i wonder who will be in our sqaud against france i have heard that mustafa kucukovic might play is this true and are there other countries that are intrested in him

c3nar1us
08-04-2006, 08:30 AM
whats is about medunjanin?

GentiaNi
08-04-2006, 10:23 AM
I completely agree. Good post.
yeh me too i also agree:D

Nit
08-04-2006, 10:52 AM
Well Kukovic has decided to play for bosna. The other one has resorted that he will play for the netherlands. In news that will definatly please Fc Sarajevo...Baka is going to start muslimovic ahead of Bolic for the game against france. He will be on the bench while Muslimovic and Misimovic will start.

Centarfor9
08-04-2006, 05:23 PM
^ yup Muslimovic and Misimovic should start

bosniak fighter
08-06-2006, 01:16 PM
bih better qaulify for euro 2008 if they do not then i will have to bash my head in a wall for a 3rd time and say kill blaz sliskovic for a 3rd time we were so close to qaulify for 2004 and 2006 and what angers me the msot is when we played spain the stupid ref gave 8 minutes stoppage time if we dont qaulify for euro 2008 i would say that uefa is corrupt anyway mladan bartolovic is a great player why does he still play for dinamo hes good enough to play for a big european side like chelsea and barcalona and why didnt the serbs or croats take him because he is a great player:evil: :hat:

Centarfor9
08-06-2006, 10:10 PM
bih better qaulify for euro 2008 if they do not then i will have to bash my head in a wall for a 3rd time and say kill blaz sliskovic for a 3rd time we were so close to qaulify for 2004 and 2006 and what angers me the msot is when we played spain the stupid ref gave 8 minutes stoppage time if we dont qaulify for euro 2008 i would say that uefa is corrupt anyway mladan bartolovic is a great player why does he still play for dinamo hes good enough to play for a big european side like chelsea and barcalona and why didnt the serbs or croats take him because he is a great player:evil: :hat:
you would do all that? :lol:

benfica64
08-06-2006, 11:11 PM
yeh me too i also agree:D
:lol: :lol: :lol:

Panathinaikos2
08-07-2006, 02:00 AM
Why??? Isnt Greece unbanned???? I havent been following the crisis.We are unbanned but Greece has been doing preety poorly so far. Greece problem is attacking so far. We have some very promising youth right now that can help Greece very well so right now i'm not too worried anymore. But Greece still has alot of problems to clear up.

Panathinaikos2
08-07-2006, 02:06 AM
editted....

Nit
08-07-2006, 07:39 AM
Yeah Greece have some 19 year old being looked at by Rafael Benitez at liverpool...im a big liverpool fan :D....But you got Samaras,Gianakopolous,Chariestas etc...why isnt the attacking functioning well?? Who is the current coach of Greece anyway?? Is he any good??

Panathinaikos2
08-07-2006, 11:10 AM
why isnt the attacking functioning well?? Who is the current coach of Greece anyway?? Is he any good??It's becuase Greece can't seem to finish very well as proven in the Greece vs. Ukraine game and becuase our strikers never really ran with the ball. Howevor we are starting to get some very promising young strikers and attack minded players like Samaras, Lagos, Salpiggidis, Mantsios, Pappas and some other players so I don't think we will have a problem in the attacking department for long. Samaras who has just only played 3 games for Greece has scored 2 goals for Greece and I believe he is going to score alot of goals for Greece in the future.

Centarfor9
08-12-2006, 02:35 AM
If we can beat Hungary and Greece away then we are good. But I'm not sure about Norway now since they look like a batter team. I guess we will have to wait till they play Brasil to see how good they are. Turkey away will be though but we are playing them in the last game so I think we will qualify or have no chance of qualifying by then.

())__Green__))>
08-12-2006, 02:38 AM
it should be a classic
Bosnia and Herzegovina vs Greece at Bilino Polje, Zenica (Bosnia undefeated there)

but yeah i will also be soooo pissed if bosnia doesnt make this euro 2008

Centarfor9
08-12-2006, 02:51 AM
it should be a classic
Bosnia and Herzegovina vs Greece at Bilino Polje, Zenica (Bosnia undefeated there)

but yeah i will also be soooo pissed if bosnia doesnt make this euro 2008
If we win against Greece at home I personally will throw a week long DERNEK.

I'm still angry when we lost to them 1-0 in '97 at Kosevo on that silly goal.

())__Green__))>
08-12-2006, 02:57 AM
^ yeah same here
if we win ill be soooo happy
then we just have to worry about the away games of Turkey and Greece
it will be tricky
but i think we can pull it off against Hungary and Norway ;)

Centarfor9
08-12-2006, 02:58 AM
but i think we can pull it off against Hungary and Norway ;)
i hope but i have respect in Barba and Bolic that they will get the job done

())__Green__))>
08-12-2006, 03:00 AM
yes plus i have watched bajramovic improve with schalke
he will also play a major role for our campaign along with salihamidzic

Centarfor9
08-12-2006, 03:26 AM
yes plus i have watched bajramovic improve with schalke
he will also play a major role for our campaign along with salihamidzic
yeah i know bajramovic is getting better and better and if salihamidzic plays like he plays for Bayern we should be fine

())__Green__))>
08-12-2006, 03:35 AM
^ pretty much
haha just imagine we had ibr******ic
that would be insane
but thats how life is
people switch to other nations haha

Centarfor9
08-12-2006, 03:38 AM
^ edit your post (seriously)
Don't want to talk about that rat.

Ero
08-12-2006, 03:40 AM
^ edit your post (seriously)
Don't want to talk about that rat.

why do hate z***** so much?

Centarfor9
08-12-2006, 03:42 AM
^ I don't hate anybody but it's a touchy subject. Just like boxer Adnan Catic representing Germany as Felix Sturm. I'm glad he lost to Oscar.

Ero
08-12-2006, 03:43 AM
^ I don't hate anybody but it's a touchy subject. Just like boxer Adnan Catic representing Germany as Felix Sturm. I'm glad he lost to Oscar.

is it because he didnt play for BiH?

he does look like a rat though :lol: ... but i respect him as a good player

Centarfor9
08-12-2006, 03:44 AM
is it because he didnt play for BiH?

he does look like a rat though :lol: ... but i respect him as a good playerUlster thinks he looks like a rat but i mean he is a rat for not representing his country

i just got a headache thanks Pitar for bringing this up

())__Green__))>
08-12-2006, 03:46 AM
yeah i know what u mean
zl**** and felix sturm left us...
but its just the way it is
kezman went to serbia and he is slovenian
they are just fakes haha :)

Centarfor9
08-12-2006, 03:49 AM
yeah i know what u mean
zl**** and felix sturm left us...
but its just the way it is
kezman went to serbia and he is slovenian
they are just fakes haha :)Katic just got his chin broken couple weeks ago i think, he also lost his title

if he ever comes back one ordinary bosnian will knock his arse back to Hamburg :) (me)

())__Green__))>
08-12-2006, 03:56 AM
Katic just got his chin broken couple weeks ago i think, he also lost his title

if he ever comes back one ordinary bosnian will knock his arse back to Hamburg (me)

haha yeah
i hate people that dont stay as what they were born as
its ok lol
they are wagon jumpers :)

Ero
08-12-2006, 04:04 AM
do you guys dislike the BiH croats that play for Croatia?

Centarfor9
08-12-2006, 04:06 AM
^ it's not as bad when as bosniaks play for other countries

Ero
08-12-2006, 04:23 AM
^ it's not as bad when as bosniaks play for other countries

agreed.... i feel the same way about Croats who play for australia ect instead of Croatia

())__Green__))>
08-12-2006, 04:25 AM
yeah exactly
i know what u mean
haha

benfica64
08-12-2006, 05:00 AM
If we win against Greece at home I personally will throw a week long DERNEK.

I'm still angry when we lost to them 1-0 in '97 at Kosevo on that silly goal. dont sweat it you will beat Greece and hungry no problemo. They Nada. Easy times for Bosnia.

Centarfor9
08-12-2006, 05:01 AM
^ our defence is bad and our goalie is not the best so that's why i think we might lose

Ero
08-12-2006, 05:19 AM
^ our defence is bad and our goalie is not the best so that's why i think we might lose

you guys should call up Tomas for defense!

he is not on Croatia's roster and he was born in Bugojno

Centarfor9
08-12-2006, 05:27 AM
you guys should call up Tomas for defense!

he is not on Croatia's roster and he was born in Bugojno:lol:
he played for croatia before so he can't play for us

Ero
08-12-2006, 05:28 AM
:lol:
he played for croatia before so he can't play for us

:lol: yeah i forgot about that :doh:

Centarfor9
08-12-2006, 05:30 AM
Bake is too offensive i think

we could play Grlic in the back and play Grujic or Hrgovic in the middle

Panathinaikos2
08-12-2006, 05:42 AM
If we can beat Hungary and Greece away then we are good. But I'm not sure about Norway now since they look like a batter team.Wow is everyone overating Norway?

())__Green__))>
08-12-2006, 05:44 AM
no
we are not
but they will obviously put up a fight

Centarfor9
08-12-2006, 05:48 AM
Wow is everyone overating Norway?
no but i will have to see how they do against Brazil

i don't like Pedersen or Solskijear

Solskijer should stay retired

())__Green__))>
08-12-2006, 05:52 AM

haha i couldnt agree with you more
it will only increase their attack.. but nothing special
we shouldnt worry, we got this euro qualifying round ;)

Centarfor9
08-12-2006, 05:54 AM
^ Who's dat in your sig?

Ero
08-12-2006, 05:54 AM
no but i will have to see how they do against Brazil

everytime i see that name i laugh!:lol: :lol:

Centarfor9
08-12-2006, 05:55 AM
everytime i see that name i laugh!:lol: :lol:
is he a starter

people will laugh when they introduce his name, and he better not score

())__Green__))>
08-12-2006, 05:56 AM
hahaha
PEDERsen

Cartman!!! :)

Centarfor9
08-12-2006, 05:57 AM
After Pedersen scores.

commentator says Pedersen goooooooooo :lol:

Centarfor9
08-12-2006, 05:58 AM
Cartman!!! :)
Cartman is wearing a zelenu beru in my avatar.

())__Green__))>
08-12-2006, 05:58 AM
our commentator will say
PEDERRRRRRRRRRRRRRR-son lol

Centarfor9
08-12-2006, 05:59 AM
our commentator will say
PEDERRRRRRRRRRRRRRR-son lol:lol:

Ero
08-12-2006, 05:59 AM
commentator says Pedersen goooooooooo :lol:

i hope i get to see the game just to hear the bosnian announcer yell out pedersen :lol:

Centarfor9
08-12-2006, 06:00 AM
i hope i get to see the game just to hear the bosnian announcer yell out pedersen :lol::lol:

Maybe you can watch it with ur satellite?

I will be watching Bosnian games over the net.

Ero
08-12-2006, 06:02 AM

Maybe you can watch it with ur satellite?

I will be watching Bosnian games over the net.

are you paying for the games on the internet?

())__Green__))>
08-12-2006, 06:02 AM
haha nice
but yeah
can u give me the website please to watch the bosnian games over the net please??

Centarfor9
08-12-2006, 06:03 AM
are you paying for the games on the internet?
yeah but now I think I will join bihfudbal so I can watch all games for one price, i'm not sure are they live though

Centarfor9
08-12-2006, 06:04 AM
haha nice
but yeah
can u give me the website please to watch the bosnian games over the net please??
bihfudbal they are the best

())__Green__))>
08-12-2006, 06:09 AM
hvala
haha i had that before actually
i watched the belgium vs bosna game
but its after the game was done
it wasnt live :(

Centarfor9
08-12-2006, 06:15 AM
hvala
haha i had that before actually
i watched the belgium vs bosna game
but its after the game was done
it wasnt live :(
they said live games will be offered but if not there are other sites that show bosnian games but they are more expensive and they don't offer BPL games

())__Green__))>
08-12-2006, 06:20 AM
ohh i see
kk then

Ero
08-18-2006, 03:38 PM
Salihamidzić calls time on Bosnia

Bosnia-Herzegovina midfielder Hasan Salihamidžić has decided to retire from international football. The FC Bayern München player was substituted in the 2-1 defeat against France in midweek after complaining of stomach pains and subsequently informed coach Blaž Slišković that he would not make himself available again.

Injury problems
In the ten years that Salihamidžić has been playing for his country he has undergone surgery ten times, having made 41 appearances for his country and scored six goals. He featured in all five qualification tournaments that Bosnia-Herzegovina have participated in and scored his nation's first international goal on his debut in 1996 as Bosnia and Herzegovina lost 4-1 against Croatia. "I want to concentrate on Bayern," Salihamidžić said. "After numerous injuries and ten operations in the last ten years I decided after talks with doctors in the United States and Germany that it is the best for my health to wave good-bye to the national team."

Missing matches
The 29-year-old will now miss his nation's opening UEFA EURO 2008™ qualifiers against Malta and Hungary in September. Slišković said: "We are sorry to hear Hasan's decision. Having him out of the national team will be a big loss. However, his health is the most important thing."

Ero
08-18-2006, 03:39 PM
what are your thoughts guys?

Centarfor9
08-18-2006, 10:02 PM
I just oppened a thread about it. I'm glad he is gone. He is a biotch.

())__Green__))>
08-19-2006, 02:30 AM
bosnian fansssss!!!
SALIHAMIDZIC RETIRES FROM INTERNATIONAL FOOTBALL
he complains about stomach problems...
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/EURO/446534_BIGPORTRAIT.jpg
http://www.uefa.com/competitions/EURO/news/Kind=1/newsId=446536.html

Saraj Fanático
08-22-2006, 02:32 PM
Well lets get him out of our minds and focus on the new guys. Muslimovic for example!!!!! He will kick ass!!!

Centarfor9
08-22-2006, 02:58 PM
What is happening with Mujo Kucukovic?

Saraj Fanático
08-22-2006, 03:15 PM
^^^Sliškovic is ignoring him. Nobody really has interest for him. He has to show himself in this season with Hamburg and then we can talk about him. For now he aint good enough.

Centarfor9
08-22-2006, 03:40 PM
^ I think HSV gave him on loan to some team.

Ero
08-23-2006, 03:02 PM
Slisković names his selection
Wednesday, 23 August 2006

Bosnia-Herzegovina have begun life without Hasan Salihamidzić in naming their squad for UEFA EURO 2008™ qualifiers against Malta and Hungary next month. The FC Bayern München midfielder has quit international football, but coach Blaž Slisković is confident in the ability of his 20-man selection for the matches away in Ta' Qali on 2 September and at home in Zenica four days later. HNK Rijeka midfielder Dušan Kerkez is back in the fold after a year away from the setup.

Bosnia-Herzegovina squad
Goalkeepers: Kenan Hasagić (Gaziantepspor), Almir Tolja (FC Battery Sabat Tehran).

Defenders: Džemal Berberović (PFC Litex Lovech), Emir Spahić (FC Lokomotiv Moskva), Saša Papac (FK Austria Wien), Vule Trivunović (FK Sarajevo), Ninoslav Milenković (KFC Germinal Beerschot Antwerpen).

Midfielders: Vedin Musić (Torino Calcio), Zlatan Bajramović (FC Schalke 04), Vladan Grujić (PFC Litex Lovech), Ivica Grlić (MSV Duisburg), Mirsad Bešlija (Heart of Midlothian FC), Sergej Barbarez (Bayer 04 Leverkusen), Mladen Bartlović (HNK Hajduk Split), Mirko Hrgović (HNK Hajduk Split), Dušan Kerkez (HNK Rijeka).

Forwards: Zvjezdan Misimović (VfL Bochum 1848), Zlatan Muslimović (Parma FC), Admir Vladavić (FK Željezničar), Elvir Bolić (HNK Rijeka).

Centarfor9
08-23-2006, 03:05 PM
I was about to put that up but mess in the Where is it thread kept me away.

Good job man.

Ero
08-23-2006, 03:06 PM
it's good to see Bolic back in the line up and horrible to see hasagic on it and he'll probably be the starting goalie :mad2:

Centarfor9
08-23-2006, 03:06 PM
Bosnia's Sliskovic recalls Beslija and Bolic

SARAJEVO, Aug 23 (Reuters) - Bosnia coach Blaz Sliskovic recalled on Wednesday unsettled Hearts midfielder Mirsad Beslija and veteran striker Elvir Bolic of Rijeka for Euro 2008 Group C qualifiers against Malta and Hungary next month.

Sliskovic had dropped speedy right winger Beslija for last week's 2-1 friendly loss to France in Sarajevo because he has played little club football since his January move to Scotland.

He had, however, little option but to recall Beslija in the absence of quality replacements for Bayern Munich's Hasan Salihamidzic who announced his international retirement last week.

National team all-time leading scorer Bolic, 34, was rested so Sliskovic could try two young forwards in the France game.

Bosnia travel to Malta on Sep. 2 to start their Euro 2008 qualifiers and entertain Hungary four days later at Bilino Polje in Zenica where they are undefeated.

Bosnia have never qualified for a major tournament but narrowly missed out on Euro 2004 and this year's World Cup.

"We have never started qualifications with two wins. We now have a chance to do it and put ourselves in a good position," national team director Ahmet Pasalic told a news conference.

Squad:

Goalkeepers: Kenan Hasagic (Gaziantepspor), Almir Tolja (Batery Sabat Tehran)

Defenders: Dzemal Berberovic (Litex Lovech), Emir Spahic (Lokomotiv Moscow), Sasa Papac (Austria Vienna), Vule Trivunovic (Sarajevo), Ninoslav Milenkovic (Germinal Beerschot)

Midfielders: Vedin Music (Torino), Zlatan Bajramovic (Schalke 04), Vladan Grujic (Litex Lovech), Ivica Grlic (Duisburg), Sergej Barbarez (Bayer Leverkusen), Mladen Bartolovic (Hajduk Split), Admir Vladavic (Zeljeznicar Sarajevo), Mirsad Beslija (Hearts), Dusan Kerkez (Rijeka)

Forwards: Zvjezdan Misimovic (Bochum), Zlatan Muslimovic (Parma), Mirko Hrgovic (Hajduk Split), Elvir Bolic (Rijeka)

Centarfor9
08-23-2006, 03:07 PM
it's good to see Bolic back in the line up and horrible to see hasagic on it and he'll probably be the starting goalie :mad2:
I like our lineup I think if Hasagic screws up against Malta Tolja will start the next match.

Also I'm very happy that Beslija is back that will be huge for our team.

I would like to thank Salihamidzic for doing the best for us by leaving.

Ero
08-23-2006, 03:08 PM
is tolja any good? i've never heard of him

Centarfor9
08-23-2006, 03:15 PM
is tolja any good? i've never heard of him
yeah he is OK because he doesn't make stupid mistakes that Hasagic makes but he also doesn't save those hard ones that Hasagic might

Bosnian_Hero
08-23-2006, 03:21 PM
Hrgovic and Kerkez :boo: I hope they will not play! :mad2:

Centarfor9
08-23-2006, 03:23 PM
Hrgovic and Kerkez :boo: I hope they will not play! :mad2:
Hrgovic should play but I don't know how Krekez has been playing.

Misimovic and Bolic will start. Although I think Hrgovic should start also but maybe in the midfield.

Saraj Fanático
08-25-2006, 04:14 AM
Bolic shouldnt start. Muslimovic should and then Bolic gets substituted with Misimovic.

Centarfor9
08-25-2006, 07:02 PM
Bolic shouldnt start. Muslimovic should and then Bolic gets substituted with Misimovic.
I'm not sure how good will Bolic be comming of the bench.

I think he plays better when he starts the game he usually gets tired around 60th minute. I think we should start him and Misimovic since Muslimovic is not experienced as Bolic.

Saraj Fanático
08-26-2006, 12:00 AM
I'm not sure how good will Bolic be comming of the bench.

I think he plays better when he starts the game he usually gets tired around 60th minute. I think we should start him and Misimovic since Muslimovic is not experienced as Bolic.

Nah man. Bolic is not fast enough, Sliskovic wants speed now and Muslimovic is the solution. Bolic is a very smart player and doesnt give up good opertunities but his stanima and speed is the problem. Muslimovic is very experianced. He has been playing in the serie A for 2 years now and is moving on to Parma so he has experiance. And he has showed that he even has it on the international level against France. Maybe Misimovic should be on the bench again?

Centarfor9
08-26-2006, 09:45 PM
Maybe Misimovic should be on the bench again?
No way. Although he sucked this week and Bochum lost. He also got elbowed in the head and had to leave the field.

I know that Muslimovic is experienced but he spent lots of time in Serie B and C. He doesn't have experience at international level.

But we are playing against Malta and should win no matter who plays at top.

Saraj Fanático
08-27-2006, 01:21 AM
Dont be so confident that Malta will get trashed. They can supprise us. Lets not forget that Bosnia stayed 0-0 with San Marino in Zenica in the entire first half until the Hattrick hero (Bolic) stepped up in the second all because of this confidence.

())__Green__))>
08-27-2006, 07:05 AM
^ yes
my predictions since we always do shit in last couple of minutes :

1 Malta - Bosna i Hercegovina 2 : 1 90' goal malta SCORES!!!
2 Bosna i Hercegovina - Madjarska 0 : 1 90' + 2 SCORES!!!
3 Moldavija - Bosna i Hercegovina 2 : 0 90' SCORES!! 90' + 4 SCORES!!
4 Bosna i Hercegovina - Grcka 1 : 3 89' SCORES!
5 Norveska - Bosna i Hercegovina 2 : 0 90' + 1 SCORES!!!
7 Bosna i Hercegovina - Turska 0 : 1 90' SCORES!!
8 Bosna i Hercegovina - Malta 1 : 1 86' SCORES!!
9 Madjarska - Bosna i Hercegovina 1 : 0 89' SCORES!!
10 Bosna i Hercegovina - Moldavija 1 : 2 90 + 3 SCORES!!
11 Grcka - Bosna i Hercegovina 4 : 0 88', 90, 90+1, 90+4
12 Bosna i Hercegovina - Norveska 0 : 2 85' SCORES, 90' + 2 SCORES!!!
14 Turska - Bosna i Hercegovina 3 : 0 85', 90' + 1, 90' + 3

())__Green__))>
08-27-2006, 07:13 AM
even tho i put bosnia to lose every match :lol:
we better not haha

Saraj Fanático
08-27-2006, 03:39 PM
^^^ Heheh! Dont worry, we had this 90th minute BS going on for 4 matches now I THINK SLISKOVIC SHOULD BY NOW SEE THAT THERE IS A LAST MINUTE PROBLEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Centarfor9
08-27-2006, 06:31 PM
Dont be so confident that Malta will get trashed. They can supprise us. Lets not forget that Bosnia stayed 0-0 with San Marino in Zenica in the entire first half until the Hattrick hero (Bolic) stepped up in the second all because of this confidence.
Nah I like our team I think we have depth at every position (even defense).
We need some good play out of our strikers. Hasagic will do fine against Malta.

Centarfor9
08-27-2006, 06:42 PM
^ yes
my predictions since we always do shit in last couple of minutes :

1 Malta - Bosna i Hercegovina 2 : 1 90' goal malta SCORES!!!
2 Bosna i Hercegovina - Madjarska 0 : 1 90' + 2 SCORES!!!
3 Moldavija - Bosna i Hercegovina 2 : 0 90' SCORES!! 90' + 4 SCORES!!
4 Bosna i Hercegovina - Grcka 1 : 3 89' SCORES!
5 Norveska - Bosna i Hercegovina 2 : 0 90' + 1 SCORES!!!
7 Bosna i Hercegovina - Turska 0 : 1 90' SCORES!!
8 Bosna i Hercegovina - Malta 1 : 1 86' SCORES!!
9 Madjarska - Bosna i Hercegovina 1 : 0 89' SCORES!!
10 Bosna i Hercegovina - Moldavija 1 : 2 90 + 3 SCORES!!
11 Grcka - Bosna i Hercegovina 4 : 0 88', 90, 90+1, 90+4
12 Bosna i Hercegovina - Norveska 0 : 2 85' SCORES, 90' + 2 SCORES!!!
14 Turska - Bosna i Hercegovina 3 : 0 85', 90' + 1, 90' + 3
These are mine 90 minute predictions (joking):
1 Malta - Bosna i Hercegovina 2 : 2 90', 90' + 4
2 Bosna i Hercegovina - Madjarska 0 : 2 81', 90' + 2
3 Moldavija - Bosna i Hercegovina 1 : 1 90'
4 Bosna i Hercegovina - Grcka 1 : 4 82', 90'+ 1 two goals, 90' +4
5 Norveska - Bosna i Hercegovina 3 : 0 1', 90', 90' + 3
7 Bosna i Hercegovina - Turska 0 : 4 45' +1, 45' +2, 89', 93'
8 Bosna i Hercegovina - Malta 1 : 3 86', 93', 97'
9 Madjarska - Bosna i Hercegovina 3 : 0 89', 90' +3, 90' + 5
10 Bosna i Hercegovina - Moldavija 1 : 2 45', 90' + 3
11 Grcka - Bosna i Hercegovina 4 : 0 88', 90', 90'+1, 90+4

We will finaly learn something and stop getting those goals in the 90th+ minutes.
12 Bosna i Hercegovina - Norveska 0 : 2 15'', 2'
14 Turska - Bosna i Hercegovina 3 : 0 1', 2', 6'

:lol: There is no way this will happen.

())__Green__))>
08-27-2006, 08:28 PM
^hahaha :lol:
yeah hopefully that bs doesnt happen in qualifiers

Centarfor9
08-27-2006, 08:32 PM
it won't happen i'm sure of it

Saraj Fanático
08-27-2006, 11:23 PM
Nah I like our team I think we have depth at every position (even defense).
We need some good play out of our strikers. Hasagic will do fine against Malta.

Well lets pray to god that this +90th minute goals stop ***kin coming.

Saraj Fanático
08-27-2006, 11:24 PM
I am preety sure that it will happen again. Bosnians for some idiotic reason ALWAYS stop playing soccer at the last minutes. For the love of god at least finish the game right if you cant get a win!!!!!!

crofts135
08-28-2006, 03:20 PM
Has Međunjanin decided yet,as which natioanl team he'll choose to play for? :)
I hope he chooses Bosnia.;)

Centarfor9
08-28-2006, 03:35 PM
Has Međunjanin decided yet,as which natioanl team he'll choose to play for? :)
I hope he chooses Bosnia.;)
He has decided not to play for Bosnia.

We didn't lose much we have Muslimovic, Misimovic, Barbarez, Bolic, Hrgovic, and Kucukovic.

crofts135
08-28-2006, 03:51 PM
He has decided not to play for Bosnia.

We didn't lose much we have Muslimovic, Misimovic, Barbarez, Bolic, Hrgovic, and Kucukovic.

That's true .:p you still have a strong team.

can you tell me where you get that information he chosed Neitherland?

Centarfor9
08-28-2006, 04:00 PM
That's true .:p you still have a strong team.

can you tell me where you get that information he chosed Neitherland?
from bhfanaticos.com

crofts135
08-28-2006, 04:08 PM
hvala!;)
is that right?:D

Centarfor9
08-28-2006, 04:09 PM
hvala!;)
is that right?:D
no problem and yes it's right

())__Green__))>
08-31-2006, 10:07 AM
id say
Bosnia and Turkey go through
i want turkey to go through lol they are one of my other fav. national team

())__Green__))>
08-31-2006, 10:08 AM
and F.C. Sarajevo
I hopefully you take down your signature
haha, because in that game.. the Turks won't be our brothers like they always were
they are trying to beat us hahaha!!
jokess :p

bosniak fighter
08-31-2006, 09:44 PM
salaam alakoum my bosnian brothers i am back i spent 20 days on holiday in our homeland living in godus in federation terratory near sapna

Cevap
08-31-2006, 11:21 PM
cuj salaam...

koji vam je kurac u bosni da se furate na arabiju...

ZDRAAAAVOOOOOOO... ili vozdra.... zavisi koliko i sta si popio.

())__Green__))>
08-31-2006, 11:43 PM
dude
bosnia isnt croatian
its bosnian muslim dominated
it was taken over by turks (MUSLIMS)
geez man, bosnia is muslim
its like saying wtf you guys saying za dom spremni for or some shit

())__Green__))>
08-31-2006, 11:46 PM
you just gotta accept that fact dude

Ero
08-31-2006, 11:52 PM
dude
bosnia isnt croatian
its bosnian muslim dominated
it was taken over by turks (MUSLIMS)
geez man, bosnia is muslim
its like saying wtf you guys saying za dom spremni for or some shit

but Hercegovina is :smoking:

())__Green__))>
09-01-2006, 12:07 AM
^yes
Bosnia and Hercegovina
but that guy was talking about whole bosnia
like obv that bosnian guy is talking to us bosnians and saying something arabic
like thats just stupid if he thinks bosnia aint muslim dominated

())__Green__))>
09-01-2006, 12:12 AM
like he doesnt get it
even in hercegovina we got a muslim symbol.. mostar bridge built by turks
its a muslim dominated country
I respect hercegovina... I have nothing against no one, but the only thing that I hate is that there is a Republika Srpska in bosnia.. thats just bull... its basically U.S. supporting the Civil War... Its like saying that the Allies back in world war 2 should give Germany some land and make it a republic germany

Ero
09-01-2006, 12:17 AM
like he doesnt get it
even in hercegovina we got a muslim symbol.. mostar bridge built by turks
its a muslim dominated country
I respect hercegovina... I have nothing against no one, but the only thing that I hate is that there is a Republika Srpska in bosnia.. thats just bull... its basically U.S. supporting the Civil War... Its like saying that the Allies back in world war 2 should give Germany some land and make it a republic germany

the bridge was a turkish muslim symbol but now it's just a symbol of Mostar and Hercegovina:)

Centarfor9
09-01-2006, 12:34 AM
the bridge was a turkish muslim symbol but once it was destroyed most of the funding to rebiuld it came from the Croatian government and croatian people so now it's just a symbol of Mostar and Hercegovina and not the turks and islam :)
i'm not sure where you got your information on funding but it would make sense that croatians would have to pay money to rebuild it

I think the Mostar bridge should be a symbol of peace and harmony in Mostar and Herzegovina. And let's end it here.

PM each other if you want to discuss this any further or create a thread in the Away From Soccer Forum. I can create one for you If you guys need help with that. Please leave this thread to soccer discussions .

Bosnian_Hero
09-01-2006, 01:10 AM
Bosnia-Herzegovina is Bosnian!

For me Bosnia-Herzegovina= BOSNIA :mad2:

Bosnian_Hero
09-01-2006, 01:15 AM
cuj salaam...

koji vam je kurac u bosni da se furate na arabiju...

ZDRAAAAVOOOOOOO... ili vozdra.... zavisi koliko i sta si popio.

hum, do you know what means Salam Alaykoum ?? All muslims say that, not just arabs!

Centarfor9
09-02-2006, 12:39 AM
Bolić: Malta nije samo prolazna stanica / Misimović: Šest bodova je naš imperativ (avaz)

Na obraćanje novinarima selektor Blaž Slišković poveo je dvojicu napadača Zvjezdana Misimovića i Elvir Bolića pa se suočio sa pitanjima da li to znači da ćemo na Malti biti mnogo ofanzivniji.

Dvojica naših reprezentativaca nadaju se da će, bez obzira na to za kakvu se postavku odluči selektor, start kvalifikacija biti rezultatski uspješan.

Povratnik u državni tim Elvir Bolić kaže da ne smijemo sebi dopustiti loš početak, tim prije što igramo sa protivnicima od kojih svako ko računa na plasman na Evropsko prvenstvo treba uzeti bodove.

"Sretan sam što sam ponovo tu i što ću imati priliku ponovo zaigrati u reprezentativnom esu pred svojim navijačima u Zenici. Očekujem dvije pobjede, tu nema mnogo razmišljanja. Dosad smo uvijek imali probleme na početku kvalifikacija pa smo dolazili u situaciju da to poslije moramo popravljati. Ipak, ne bih rekao da će nam biti lako. Ne smijemo misliti da je Malta samo prolazna stanica na kojoj se bodovi upišu i prije utakmice. Prvi meč sa sobom nosi veliku težinu, bez obzira na to ko je protivnik. Pobjedom bismo dobili dodatni moral", riječi su Bolića.

Misimović dodaje da je radostan novim okupljanjem reprezentacije.
"Šest bodova je naš imperativ. Trebamo se osloniti na svoj kvalitet, koji je, sigurno, na većem nivou od onog koji posjeduju Maltežani i Mađari. Iza sebe imamo dobru utakmicu s Francuskom, koja je pokazala da tim posjeduje snagu i da može računati na uspjehe u naredna dva meča", govori Misimović.

Saraj Fanático
09-02-2006, 01:37 AM
Wow another Bosnia vs Hercegovina flamewar. Shows that this United Federation thing will probably fall apart.

bosniak fighter
09-02-2006, 01:29 PM
hey fc sarajevo why bosnian and turkish friendship did you know that the turks treated us very badley when we were part of the ottoman empire the turks just passed on islam to us other than that they were crap and did you know that a vast majoroty of serbian people come from turkish descent but they just kept the orthodox christian religion and the turks did not even arm us with one bullet during the war so forget bosnian and turkish friendship because it is all about bosnian and iranian friendship

and the socialist party of bosnia

Saraj Fanático
09-02-2006, 03:53 PM
hey fc sarajevo why bosnian and turkish friendship did you know that the turks treated us very badley when we were part of the ottoman empire the turks just passed on islam to us other than that they were crap and did you know that a vast majoroty of serbian people come from turkish descent but they just kept the orthodox christian religion and the turks did not even arm us with one bullet during the war so forget bosnian and turkish friendship because it is all about bosnian and iranian friendship

and the socialist party of bosnia

Son do you even know about Bosniak history???? Do yo