View Full Version : FK Velez Mostar Thread
Cevap
10-21-2005, 03:49 PM
http://forums.soccerfansnetwork.com/attachment.php?attachmentid=1871&stc=1
Evo ga, vratili su nam petokraku (prvi tim u BiH poslje rata)
Nije zato jer smo komunisti(sto vise nismo) ali zato jer je petokraka UVIJEK bila na nasem grbu od 1922...70 igraca Veleza su poginuli 1940-1945 u odbrani Mostara protiv fashizma...
Klub u kojem je uvijek igralo 90% Mostaraca se vraca u stare slave poslje ispadanja u prvu ligu federacije BiH...
Evo dvije godine za redom nas kradjaju ali sada smo jaci od sudbine, Kriminal je van kluba, promjenili smo SVE, ama bas SVE! Od trenera do predsjednika...
Doveli smo jednog Crnogorca i jednog Srbijanca (Zove se Elvis, pa predpostavljam da je Sandzaklija)
Poceli smo sezonu 8 od 8, sada smo kiksali dva puta pa smo 8-2-0 +8 pojena bjezimo drugom mjestu :) Prvi smo, i ostat cemo tu...
Eh za oni koji neznaju ko je Velez....
Ili ste Indijanac, ili niste uredu
Nasi igraci : Semir Tuce, Vahid Halilhodzic(onaj trener PSG, sada je u turskoj), Blaz Sliskovic, Meho Kodro(onaj koji je dao 3 gola Real Madridu sa Barcon '96), Sergej Barbarez, Hasan Salihamidzic, Sasa Papac, Dusko Bajevic(trener olympiakosa ludilo je tamo napravio), itd itd itd...
Cevap
10-22-2005, 08:09 PM
eh evo, mi opet pobjedili.... Podgrmec 1-2 Velez...
Beltzer
10-23-2005, 12:41 AM
Nemoze nam niko nista, jaci smo od sudbine ;)
Bosnian Unit
10-23-2005, 05:47 AM
MI smo raja iz Mostara, sve nas ista ljubav spaja :) .........
Velez se vraca u PL 100%..Samo jos da se vrati pod BB i sve ce doci na svoje.
c3nar1us
10-23-2005, 07:57 AM
Nemoze nam niko nista, jaci smo od sudbine ;)
wow pobjeda nad podgrmecom puno znaci
sarajevo vas moze oguliti ko narancu
mumia
10-23-2005, 01:21 PM
wow pobjeda nad podgrmecom puno znaci
sarajevo vas moze oguliti ko narancu
Ne samo da moze nego i hoce !!!!
BORDO BOJA TO JE LJUBAV MOJA!!!!!!
Cevap
10-23-2005, 04:16 PM
ma nije to sto je njih tesko dobiti.... problem je sto nas sudije nikako nevole kad igramo u krajini!!!! sjecas se onog Tigra iz Jedinstva..
Usput,igrali smo sa polu-prvom ekipom protiv sarajeva u ima cetiri mjeseca i pobjedili ste nas 3-1.....na kosevu :)
I to bi bilo normalno da nas dobijete posto je sarajevo jako dobar ovih par godina....a sada, molim vas ljepo odjebite ;)
hej usput, necemo se nikad vratiti pod BB....napravit cemo novi stadion na Sjevernom Logoru :) prvo 15 000 mjesta pa poslje malo po malo do 25 000
mumia
10-23-2005, 07:33 PM
Ok necemo zaje... opet ekstra ako ce se pravit novi stadion ne samo za velez nego i za cijelu BIH da se bogdom hoce vise pravit takodje se hoce ili je bar bilo planirano da se na Ilidži napravi stadionpo svim UEFA standardima :D :heart:
Bosnian Unit
10-23-2005, 10:23 PM
Ako taj stadion Velez pravio nece se napraviti ni za 50-100 godina nazalost.
Isto to vazi za svaki klub u BIH(izuzev S.B).Koliko je Zeljo para zaradio u Ligi sampiona i Kup Uefa u zadnjih 3-4 godine i sta ima, nema nista..I sada nam je dug 2.5 miliona.Ne mogu obnoviti Grbavicu, ma ne mogu ni stolice da kupe a ne nesto vise.I dok imamo onakve lopove u NSBIH i dok su mafijasi na celu opstina nikada se nece kod nas stadion napraviti.
Siroki Brijeg (koliko ih god ne volim) imam respekta prema njima.Imaju jaku organizaciju i ozbiljan klub.Imaju sve sto treba da ima jedan ugledan klub za nase uslove.I samo mozemo od njih ocekivati da naprave nesto a ostali nazalost slabo ce ista uraditi.ONI VEC imaju stadion koju zadovoljava sve UEFA'ine uslove..A to nema ni Zeljo (Grbavica) ni Sarajevo (A.F.H) koji bih trebali da budu najjaci i najjozbiljniji klubovi u BIH.Naravno zajedno s' Velezom i Borcem iz Banja Luke ako cemo po tradiciji.
A ovako je kod nas sve ne ozbiljno..Ko je ono na redu sada da bude sampion ? Bosnjaci !! Da, to ce biti F.K. Sarajevo...Onda sljedece godine Srbi, pa onda opet Hrvati i tako Bog zna do kad, mozda dok ne budemo imali malo normalniju drzavu i s' jednim predsjednikom i kad se prestane gledati ko je ko..
A do tada niko ne jebe tradiciju i kvalitet...
Cevap
10-24-2005, 12:42 AM
^^^Velez je sada promjenio cijelu organizaciju kluba, i s rukom na srce, korektna je... svi su rodeni mostarci, ugledni ljudi.... i to se moze dokazat sa vracenom petokrakom na grb kluba.... to je pokazalo da necemo da imamo veze sa politikom....
prico sam sa par ljudi iz uprave i super su korektni...
c3nar1us
10-26-2005, 06:58 PM
zalijepi ovo burazzeru ovo ako ti treba para donirati cu ti
bolje ovo nego zrinjski
Cevap
10-28-2005, 11:11 PM
eh nisu nam banirali stadion....ili livadu sta ja znam.... nebi nista promjenilo, raja bi ionako otisla na onu livadu iza stadiona sa transarentom "pa jesmo li livadaci ili ne!?"
Cevap
10-29-2005, 09:03 PM
evo pobjedili smo miseve iz Kreseva 4-1 bjezimo 11 bodova :D
vBulletin® v3.7.0 Beta 3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.