View Full Version : If Bosnia beats San Marino & Serbia and Serbia wins their first game...
MinnesotaSoccer
09-10-2005, 12:40 AM
and if Spain wins both games, who advances? Bosnia and Serbia will have 19 points and will be tied for second place. What is the tiebreaker? Is it number of goals scored or record against your opponent?
Bosnian Unit
09-10-2005, 11:20 PM
and if Spain wins both games, who advances? Bosnia and Serbia will have 19 points and will be tied for second place. What is the tiebreaker? Is it number of goals scored or record against your opponent?
it's record against ur opponent what's counting 1st.
if bosnia win both games we will win the group or finish at 2nd place, depends how spain plays against belgium. if they win both games they will be 1st.
Bosanac
09-10-2005, 11:41 PM
They check both teams goal difference. Whoever has the higher, goes through.
GROBARdoSMRTI
09-15-2005, 06:26 PM
You guys are pretty funny.
If spain wins both, they then sit down and have a praying session that Serbia doesn't. We are ahead by two points and each team has two games left. Beuty isn't it? We hold all the cards.
Look at the chart. We are first. Therefore statistically, we have the highest chance of going first and believe me we will.
Bosnia will not win both. But I'm glad you have the confidence it will be a great match. But Serbia unfortunately has a better team, and more to win (first place advancement). Not to mention we are playing in Belgrade, so just imagine 50,000 hostile fans. The Bosnian team is not going to have fun I can tell you that. The entire stadium will be pro-Serb, and therefore it will act quite literally as a 12th player on the grass.
We tied you in Sarajevo, where the entire stadium was Bosnian, just imagine what we shall do at home! :lol:
Not to mention that our team literally played it's first game with you, or somewhere there. A lot of confidence/experience has been gained and by the last game it will simply be the best Serbian performance yet. Bosnia has really not shown any significant results other then endless ties. Beating Belgium? Well after they lost all hopes of qualifications, not much of an achievement.
For Bosnia, the only way qualifications are possible is by winning in Serbia. Now you do the math here and put your national pride aside and be realistic. At best for Bosnia, a tie will happen. In this case, Serbia wins by goal difference (seeing as we have only recieved 1 goal that won't be hard, not to mention we are well ahead in the scoring department also). Then it's playoffs for us. But will our boys let that happen? After tieing in Spain, after being DOWN 1-0? Are you kidding? A team that can fight from 0-90 minutes non-stop is a team! Our guys proved that in Spain, one of the toughest teams and it was away. They fought BACK into the game and almost won.
Can you guys do the same?
Bosanac
09-15-2005, 07:30 PM
Hajd nemoj zajebavati.
Nemoj zezati ako pameti imas, ti si vec zajeban! Vidi gdje si? U Bosni!
Ali bice slatko gledati kako se Srbi prosipaju. :-D
BoSsaNaC
09-16-2005, 12:04 AM
You guys are pretty funny.
If spain wins both, they then sit down and have a praying session that Serbia doesn't. We are ahead by two points and each team has two games left. Beuty isn't it? We hold all the cards.
Look at the chart. We are first. Therefore statistically, we have the highest chance of going first and believe me we will.
Bosnia will not win both. But I'm glad you have the confidence it will be a great match. But Serbia unfortunately has a better team, and more to win (first place advancement). Not to mention we are playing in Belgrade, so just imagine 50,000 hostile fans. The Bosnian team is not going to have fun I can tell you that. The entire stadium will be pro-Serb, and therefore it will act quite literally as a 12th player on the grass.
We tied you in Sarajevo, where the entire stadium was Bosnian, just imagine what we shall do at home! :lol:
Not to mention that our team literally played it's first game with you, or somewhere there. A lot of confidence/experience has been gained and by the last game it will simply be the best Serbian performance yet. Bosnia has really not shown any significant results other then endless ties. Beating Belgium? Well after they lost all hopes of qualifications, not much of an achievement.
For Bosnia, the only way qualifications are possible is by winning in Serbia. Now you do the math here and put your national pride aside and be realistic. At best for Bosnia, a tie will happen. In this case, Serbia wins by goal difference (seeing as we have only recieved 1 goal that won't be hard, not to mention we are well ahead in the scoring department also). Then it's playoffs for us. But will our boys let that happen? After tieing in Spain, after being DOWN 1-0? Are you kidding? A team that can fight from 0-90 minutes non-stop is a team! Our guys proved that in Spain, one of the toughest teams and it was away. They fought BACK into the game and almost won.
Can you guys do the same?
E jebiga, i ti si duhovit. Nisam nikad tvrdio da ce Bosna pobijediti niti da smo bolji tim, naprotiv mislim da ste vi "ahead" posto ste organizovaniji. Mi imamo dobre igrace ali nemamo dobar savez i mnogi igraci koji bi trebali igrati neigraju.
Kako stoje stvari u nasoj grupi je veoma interesantno. Hajde da pocnemo sa SiCG.
Trenutno 16 poena. Pobjeda nad Litvanijom i BiH garantuje prvo mjesto i naravno direktan plasman u Njemacku.
Pitanje je hoceli Srbija pobijediti u litvaniji. Ako izgube onda "moraju" pobijediti BiH i tada ce biti prvi ili drugi zavisi od Spanije. Ako Srbija izgubi u Litvi a igra nerijeseno sa BiH, pod uslovom da bude 1:1 ili 2:2 ili vise (samo da nebude 0:0) vi, gedzo imate manje bodova od nas. Zasto? zato sto se gledaju medjusobni golovi a ne golovi iz grupe.
Spanija 14 bodova. Ako uzme belgiju skace na 17, uzece san marino onda ima 20. Ako izgubi od Belgije ili igra nerijeseno, onda sudbina spanije zavisi od SiCG.
belgija 12 poena. Ako uzme Spaniju i Litvaniju imace 18 poena i ide u baraz ako Bosna izgubi od Srbije.
BiH 13 poena. Uzme San marino i Srbiju ima 19 i garant ide u baraz ili cak prvo mjesto ako Spanci izgube u Belgiji.
Sto se tice tekme u Beogradu, nemojte se zavarati da cete dobiti tek tako lako. Vi igrate na svome terenu i imate "12-og" igraca ali nezaboravite da cete biti pod pritiskom i strahom od poraza, dok Bosna nema sta da izgubi. kako je najavio Sliskovic, Bosanci ce igrati ofanzivno i zestoko.
mene nebi iznenadilo da Srbija pobijedi i 4:0, ali takodje me nebi iznenadilo da izgubi tako. Poznato je da BiH igra bolje protiv jacih timova, (a nekada igra kao neki srednjoskolci). Sudeci po igrama u ovim kvalifikacijama, SiCG treba pobijediti.
Sudeci po mome instiktu (koji me rijetko vara) srbija ce izgubiti :tongue:
Bosanac44
09-16-2005, 03:42 AM
Ja vam svima garantujem da ce bit nerjeseno u BG.
GROBARdoSMRTI
09-16-2005, 04:22 AM
Ma pusti neresno brate. Dosta je bilo nama neresenog.
A u vezi litvanije. Vi ocekujete ozbiljno da ce Srbija da izgubi od Litvanije? To je pre mesec dana mozda bila mogucnost, ali sad nemoj da zaboravis da Litvanci nemaju motivacije za borbu. Oni igraju radi formalnosti. A to, veruj mi, je skoro 100% pobeda za Srbiju.
Sto se tice BG slazem se da je tesko reci ko ce da pobedi, ali isto tako se slazem da ako se gledaju tekme ovih kvalifikacija, ima Srbija najvecu sansu.
Ali se neslazem bas da ce Srbija biti ta koja ce imati sav pritisak. Ja mislim da je to balancirano jednako. Srbija je prva, i treba do da odrzi cak i sa neresenim rezultatom idu na drugo mesto. Bosna se bori i moraju da pobede da bi nastavili. To je veliki pritisak, veruj mi.
Bice dobre tekme nemogu da docekam!
Bosanac
09-16-2005, 07:59 AM
Ja vam svima garantujem da ce bit nerjeseno u BG.
Hajd da se kladimo
Ja navijam za Bosnu, a ti za ne rijeseno.
Vazi?
Aryan
09-16-2005, 08:33 AM
Ja mislim da se gledaju medjusobni susreti gde smo mi bolji od Spanije jer smo im dali gol u gostima. :D
Bosanac
09-16-2005, 09:57 AM
Ja mislim da se gledaju medjusobni susreti gde smo mi bolji od Spanije jer smo im dali gol u gostima. :D
Jako sumnjam da ce Spanija imati ikakvog efekta kad se igra izmedju ovim drzavama. Derbi, je derbi.
BoSsaNaC
09-17-2005, 12:23 AM
Naravno da se medjusobni susreti gledaju i srbija je ispred spanije posto su postigli pogodak kod njih a nisu primili gola kod kuce.
za grobara, u pravu si kad kazes da se litvanija nece boriti posto nema vise sanse za plasman, ali ako pobijede gleda im se rejting, dakle nece vas bas pustiti tek tako ipak ce to biti dobra utakmica.
Ja ipak pretpostavljam 2:0 za SCG
p.s. i malta nema sansi ali ipak izvukose bod od hrvatske
GROBARdoSMRTI
09-17-2005, 12:48 AM
Slazem se da je sve moguce.
Ali jebiga. Kakav bi bio sad navijac da budem negativan?
Normalno je da svi za svoje timove navijamo!
Tako da ja mislim da ce Srbija pobediti grupu! Ti se nadas da ce Bosna!
Ovo je sport i svi imaju svoje timove tako da svima hocu da pozelim srecu i da bude dobar i "cist" susret u BG.
BoSsaNaC
09-17-2005, 02:32 AM
Slazem se da je sve moguce.
Ali jebiga. Kakav bi bio sad navijac da budem negativan?
Normalno je da svi za svoje timove navijamo!
Tako da ja mislim da ce Srbija pobediti grupu! Ti se nadas da ce Bosna!
Ovo je sport i svi imaju svoje timove tako da svima hocu da pozelim srecu i da bude dobar i "cist" susret u BG.
bas tako svako voli svoje, da sam srbin vjerovatno bi mislio kao i ti. cak i oni najslabiji misle da su medju najboljima ali da ih sreca slabo sluzi :) Ipak srbija zasluzuje odlazak na SP pa ljudi su samo 1 gol primili do sada. Realno je da SCG i Spanija se 'probiju' ali volio bi mi odemo makar u barez a spanci nek se pripremaju za EP.
sretno i vama i nadam se da ce tekma u BG biti dobra i volio bi da se sretnemo u Njemackoj u polufinalima i tamo igramo penale :ronaldo:
Bosnian Unit
09-17-2005, 04:00 AM
Ma pusti neresno brate. Dosta je bilo nama neresenog.
A u vezi litvanije. Vi ocekujete ozbiljno da ce Srbija da izgubi od Litvanije? To je pre mesec dana mozda bila mogucnost, ali sad nemoj da zaboravis da Litvanci nemaju motivacije za borbu. Oni igraju radi formalnosti. A to, veruj mi, je skoro 100% pobeda za Srbiju.
Sto se tice BG slazem se da je tesko reci ko ce da pobedi, ali isto tako se slazem da ako se gledaju tekme ovih kvalifikacija, ima Srbija najvecu sansu.
Ali se neslazem bas da ce Srbija biti ta koja ce imati sav pritisak. Ja mislim da je to balancirano jednako. Srbija je prva, i treba do da odrzi cak i sa neresenim rezultatom idu na drugo mesto. Bosna se bori i moraju da pobede da bi nastavili. To je veliki pritisak, veruj mi.
Bice dobre tekme nemogu da docekam!
bas kad si siguran 100 posto da ces pobjediti, desi se nesto ne ocekivano :lol: .. citaj malta 1-1 croatia, ili lihenstajn kako se vec pise s portugalom 2-2, ili je luxembug ko je vec bio..ipak litvanija je jaka ekipa..
realno bosna zasluzuje trece mjesto, jaci smo od belgije i litvanije i bolji, mozemo se nositi i sa srbima i spancima ali mozda ne jos da ih nadigramo, osim ako nas vile ne nosale kao u valensiji. zasto.. pa zato jebem mu kad samo damo jedan gol i branimo se cijelu tekmu pa ako protivnik ima i igraca manje, to se desilo 2'a puta u ovim kvalifikcijama i to s litvanijom. pa da te srce strefi kako igramo, damo gol i branimo se.. :rolleyes:
baka nema muda da napadne, i nije mi cudo sto je covijek protiv belgije u zenici umro od srcanog udara :worried: ..ziva istina...
nikada vise srece nismo imali u kvalifikacijama..prije smo imali znanje i napadali ko ludi, ubijali spance,skote,izraelce,austrijance ma razvaljivali ali nismo imali srece, lopta nije htijela u gol.. sada imamo srece ali nemamo igru..
ipak nadam se, i zelim im srecu, pa nek i u beogradu zabiju taj jedan gol, nek se brane, ma ko ga jebe, samo da odemo na mundijal :lol: ..
jer zajeno s turcima i njemcima imali bih najjacu podrsku na prvenstvu..a ako i odemo na sljedece 2010 godine ko ce ici dole juznu afriku ba :D ..
Bosanac
09-17-2005, 04:08 AM
Ma pobijedit ce mo obadvije utakmice. Kakva Spanija i Srbija ba. :)
vBulletin® v3.7.0 Beta 3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.