Pay Day Loans | Online Loans | Cheap Car Insurance | Mortgage Calculator | Credit Cards
FK Željezničar Thread [Archive] - Soccer Fans Network Forums

View Full Version : FK Željezničar Thread

Bosanac
08-10-2005, 05:17 PM
Zapocinjem prvi oficijalni thread za Manijake.

Sve o FK Zeljeznicar ide ovde.

purger
08-24-2005, 09:13 PM
Iako ne pratim bas previse BiH ligu, htio bi ovdje na Threadu Zeljeznicara, kao nogometni fan, izrazit sucut obitelji Anera Kasapovica,njegovim prijateljima i svim navijacima Zelje.

Putujuci na utakmicu svoga kluba u Zenicu,pretucen je od strane policije i preminuo na putu u bolnicu.

http://www.themaniacs.org/forum/viewtopic.php?t=12521&start=0

Bosanac
08-25-2005, 12:57 AM
Iako ne pratim bas previse BiH ligu, htio bi ovdje na Threadu Zeljeznicara, kao nogometni fan, izrazit sucut obitelji Anera Kasapovica,njegovim prijateljima i svim navijacima Zelje.

Putujuci na utakmicu svoga kluba u Zenicu,pretucen je od strane policije i preminuo na putu u bolnicu.

http://www.themaniacs.org/forum/viewtopic.php?t=12521&start=0

A ti si hrvat?

Aryan
08-25-2005, 07:27 AM
Josh se secam polufinala UEFA kupa Zeljo-Videoton. Jebena utakmica. Iako, shto kaze ovaj gore, ne pratim BIH fudbal, uvek mi je Zeljo bio gotivniji nego Sarajevo.
Dobro je da Maniacs imaju svoj thread.

Bosanac
08-25-2005, 07:50 AM
Zeljo ove godine dosta bolje igra od Sarajeva, a i Celika

U zadnjoj sedmici Celik je gostovo Zelja, i utakmica je se zavrsila 0-0. Najveci su kandidati ove godine za prvenstvo.

purger
08-25-2005, 11:04 AM
A ti si hrvat?

Jesam, jel to za tebe predstavlja neki problem?

Bosanac
08-25-2005, 03:04 PM
Jesam, jel to za tebe predstavlja neki problem?

Nisam konto da Hrvata ima da su manijaci.

:)

purger
08-25-2005, 03:20 PM
Niti nisam maniac niti navijac Zelje.
Ali sam morao,kao navijac i kao ljubitelj nogometa, napisat kakva se tragedija dogodila u Bosni gdje je zivot izgubio pripadnik Maniaca nakon brutalnog provodjenja sile od strane zenicke policije.

Bosanac
08-26-2005, 03:21 AM
Znam ba, pusti..

Gluposti, svugdje se tucu. To je dio futbala i rivala jarane :)

Bosanac
08-26-2005, 09:37 AM
Al u vezi te tragedije u Bosni jarane.. pomislim kakve su se tragedije sve desile tamo to je veliko debelo nista.. Iako nije to potrebno da se desava, prozilivili su Sarajlije dosta (navijaci Zelja i Sarajeva) dosta vise od jedne nogometne tuce ;)

A, o Zenici jarane.. Necu ni da pricam

purger
08-26-2005, 10:35 AM
Znam sve to,i u Hrvatskoj se sranja znaju dogadjati.
Ali ova tragedija je ipak nesto drugo jer nije bila rijec o sukobu navijaca sa tragicnim posljedicama vec cinjenica da je policija skrivila smrt navijaca,maltretirajuci ga i tuceci ga. A s obzirom da je rijec o policiji i jednom obicnom navijacu koji nije dao nekog velikog povoda za sve to,nekako sam uvjerenja da krivci nece bit izvedeni pred lice pravde...

Pozdrav iz Zagreba

Aryan
08-26-2005, 01:32 PM
Znam sve to,i u Hrvatskoj se sranja znaju dogadjati.
Ali ova tragedija je ipak nesto drugo jer nije bila rijec o sukobu navijaca sa tragicnim posljedicama vec cinjenica da je policija skrivila smrt navijaca,maltretirajuci ga i tuceci ga. A s obzirom da je rijec o policiji i jednom obicnom navijacu koji nije dao nekog velikog povoda za sve to,nekako sam uvjerenja da krivci nece bit izvedeni pred lice pravde...

Pozdrav iz Zagreba
Pre nekoliko godina grobari su raketom ispaljenom sa juzne tribine Marakane ubili 17-godisnjeg navijaca Zvezde Aleksandra Radovica koji je stajao na Severu. I dan danas na Severu je okacen transparent sa Acinim imenom. Pre neku nedelju, na pocetku prvenstva, navijaci FK Rad-United Force nozem su u vozu ubili jednog 29-godisnjeg navijaca FK Vozdovac pripadnika grupe Invalidi. Najveca ironija je to sto taj dan Vozdovac i Rad nisu ni igrali, vec su Invalidi krenuli vozom u Bijelo Polje (Crna Gora) gde su trebali da igraju prvenstveni mec protiv FK Jedinstva, a Radovci im napravili sacekusu u vozu. Prosle godine jedan navijac Partizana je ubijen u srednjoj skoli od strane klinca koji, logicno, navija za Zvezdu. I tako dalje, i tako dalje, primera ima beskonacno mnogo. Izvinjavam se, znam da je ovo tred Manijaka, ali kad se vec povela takva tema, mislio sam da i ja dodam par reci.

Aryan
09-19-2005, 07:00 AM
Zashto se Manijaci ne javljaju? Kad je postavljen Zeljin tred mislio sam da ce biti veci odziv.

Bosnian Unit
09-19-2005, 11:41 AM
sta da ti kazem, nema nas puno na ovom forumu pa raja i nije bas zagrijana o klubovima da pise itd..ipak ja cu se potruditi koliko mogao da sve sto se desava u klubu postavim ovde.a sto se tice rezultata itd.. to postavljam pod topic premier lige 05/06.. klubovi i domaca liga je u sjeni repke trenutno :lol:

nego ako nisi znao, ima www.themaniacs.org to je glavna website od manijaka, tamo nas ima ko kineza pa navrati :D ..

vozdra

WeeMan
12-07-2005, 04:08 PM
Um.......I take it this was all posted before the mods came out with the "posts in English only" comment?

How are Zeljo getting on? Played Hearts a while back in the UEFA cup and most Hearts fans have very fond memories of their trip to Sarejevo.

Hearts and Zeljo - two clubs united in their loss to war :depressed :depressed

theennis
03-09-2006, 07:03 PM
GAZI MALE PLAVE STRUMFOVE :mad2:

Bosnian Unit
03-09-2006, 10:19 PM
Um.......I take it this was all posted before the mods came out with the "posts in English only" comment?

How are Zeljo getting on? Played Hearts a while back in the UEFA cup and most Hearts fans have very fond memories of their trip to Sarejevo.

Hearts and Zeljo - two clubs united in their loss to war :depressed :depressed

A lot has changed since then. New coach, and almost all players. Zeljo is trying to build a new and perspective club. Most players are from 18 -24 years old, and they have to sign contract 2+ years with the club. So we dont have contract for 6 months like before, and we will not sell players from 50.00 or 100.000 Euros. We are currently in 7th place in BIH Premier League, and we know this season is allready lost, meybe we can do something thru BIH CUP, and if we win we will play in UEFA CUP. But what people in the club are trying to do now is to build a stable club for the future. So stuff like before will not happend again. Like if players are good they where sold after few games, and club didnt make a lot of money of transfers like those.
All that has changes now, and we have young and good players and you will see us next season in Euro cups :))...I hope we meet again !!

Mirsad Beslija now play in Hearts he started in Zeljo :))..I hope he achive some great things with Hearts !!

Centarfor9
03-18-2006, 07:02 PM
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Ref:
Mi smo Željini, Željo je naš
Naš naš naš

Staro, mlado svako želi
S tobom slavu da podijeli
Sa zelenog polja tvoga
Nema ništa za drugoga

Ref:
Mi smo Željini,....

Naprijed složno nek se ori
Jer se Željo srcem bori
Navijači zapjevajmo
Za svog Želju navijajmo

Ref:
Mi smo Željini,...

Centarfor9
03-19-2006, 07:53 PM
Zeljo 1-0 Travnik

Centarfor9
03-19-2006, 08:04 PM
Siroki is next

Centarfor9
03-27-2006, 12:38 AM
This year we will be top four at least

Centarfor9
03-30-2006, 12:05 AM
http://www.sport-bih.com/images/Almir_Vladavic_Erceg_Zeljo_Siroki.jpg

Željezničar ispunio dato obećanje
Željezničar - Široki Brijeg 1:0

Radni dan nije spriječio veliki broj ljubitelja nogometa da prisustvuje prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega. Lijepo vrijeme, gotovo savršen teren i svi drugi uslovi za igru išli su "na ruku" igračima na terenu. U današnjem susretu posmatrali smo mnogo bolju igru Željezničara od predhodnih koji je ovaj tim pružio. Domaćini su znali da Široki Brijeg posjeduje najkvalitetniju ekipu u prvenstvu i utakmici su pristupili motivisani.

Željezničar je zaigrao bolje. Na čuđenje mnogi u početnoj postavi domaćina nije bilo Admira Raščića čiju poziciju je zauzeo Senad Žerić. Oba tima su napadala i stvarali prilike. Široki Brijeg je uspio pogoditi prečku Efendića preko Ronielija ali to je bilo sve u prvom poluvremenu od strane gostiju. Željezničar je napadao i imao izglednije prilike mada su mnoge akcije plavih koje su obećavale pogodak završavale nespretno. Svojih 9 kornera Željezničar nije iskoristio u prvom poluvremenu.

Nastavak utakmice donosi slavlje za domaćine. Admir Vladavić koji je još jednom bio najbolji pojedinac u dresu Željezničar je loptom naprosto pogodio Žerića u glavu a ovaj loptu šalje u gol gostiju za 1:0 i slavlje domaćina. Sada već slobodno možemo reći da su navijači Željezničara dobili novog ljubimca a riječ je o Bubakaru Dialibi koji je bio veoma aktivan i u ovome susretu, a njegovi potezi bili su porpraćeni uzvicima i različitim reakcijama. Gosti su pred kraj susreta preuzeli inicjativu i imali priliku da poravnaju rezultat ali falilo je motivacije i sreće. Domaćini su ispunili željeno a to je da savladaju goste bez primljenog pogotka.

Incidenata na tribinama nije bilo. Gostujići navijači nisu došli da bodre svoje ljubimce, dok je obezbjeđenje sa stadiona izvelo dva navijača Željezničara, iz kojih razloga nije nam poznato.

Orašje i Žepče su također odigrali polufinalni susret Kupa BiH a domaćini su slavili rezultatom 2:1.

holligan
04-03-2006, 02:05 PM
zELJO ZELJO
the greatest club in the world with the greatest fans
ZELJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJOOOOOOOOOOOOOO

Saraj Fanático
04-04-2006, 11:21 PM
Zeljo is doing ok. They really have slowed down. It would be cool for FK Sarajevo and Zeljo to go to the Uefa Championship together again. Remember 2002? That was a very impresive year.

Centarfor9
04-05-2006, 12:29 AM
U derbiju sutra rokamo Sarajevo najmanje 3-0 za Zelju

c3nar1us
04-05-2006, 05:41 PM
Hehehe
Sarajevo uzelo 0:1

theennis
04-05-2006, 06:03 PM
Zabio ga nano
zabio ga nanice
zabio ga selji Matko
nano nanice

Centarfor9
04-05-2006, 06:04 PM
Hehehe
Sarajevo uzelo 0:1
ej jebiga nek Sarajevo pobjedi ligu
a mi uzimamo kup
PS: Akobogda

Saraj Fanático
04-05-2006, 07:12 PM
Zeljo - FK Sarajevo 1:1

Centarfor9
04-05-2006, 11:38 PM
Albinu Pelaku su slomili nogu

Saraj Fanático
04-05-2006, 11:53 PM
Ja mislio da Sarajevo i Zeljo igraju sutra! Je sam sam smotan! Bezveze sam zaboravijo gledat utakmicu. Sranje!

ALI, ko je pobjedio!? FK SARAJEVVVVVVVVVVOOOOO!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Zaljeznicar = :(

Centarfor9
04-08-2006, 10:29 PM
Mi smo opet izgubili ovaj put u Zepcu

NDH
05-05-2006, 10:56 PM
bosnians cant play nogomet for shit

Saraj Fanático
05-06-2006, 03:46 AM
Stacetimojeime, I really wished Zeljo could have joined FK Sarajevo in the Uefa cup tournamnets. Zeljo is a very good team which made it all the way towards fighting it off with Newcastle. I hope next year it will be FK Sarajevo and Zeljo together.

Centarfor9
05-06-2006, 05:58 PM
It's a rebuilding year we have lots of youngsters on our team

Saraj Fanático
05-06-2006, 09:35 PM
I can understand why Zeljo got such a bad place, I am sure that Zeljo will come in strong next year. Lets make Uefa 2002 happen again!

Centarfor9
05-06-2006, 09:45 PM
I can understand why Zeljo got such a bad place, I am sure that Zeljo will come in strong next year. Lets make Uefa 2002 happen again!
We don't buy games like Siroki!:lol:

Saraj Fanático
05-06-2006, 11:39 PM
lol! I sense some BS in the way Siroki wins its matches.

In my opinion Zeljo and Sarajevo are the best and wildest teams in Bosnia. Siroki Brijeg is for losers, no body mentions them.. :lol:

Centarfor9
05-10-2006, 04:56 PM
Will be ready for next year we just had some fanancial crisis at the club but they are solved now

Bosnian Unit
05-11-2006, 11:20 AM
Ja mislim da ce Bosna Visoko za godinu /dvije biti jedan od najjacih klubova u BIH. Imat ce love ko blata, bas kao oni tamo iz Kuvajta :lol: !!

Centarfor9
05-11-2006, 02:54 PM
Akobogda:sad:

PS:Welcome back man

badboy17
06-03-2006, 03:11 PM
us grbavica stadium gonna get upgraded because curently it is not so good and some people have to stand and i wonder if they will upgrade the stadium

Centarfor9
06-05-2006, 07:46 PM
yeah they will and they will make it larger (but that won't happen any time soon)

Centarfor9
09-09-2006, 06:02 PM
Premijer liga: Željezničaru prva pobjeda

http://www.sport.co.ba/uplImages/zeljoManiacs.jpgOdigrane su prve četiri utakmice 5. kola Premijer nogometne/fudbalske lige BiH. Prvu pobjedu u novoj sezoni ostvarili su nogometaši Željezničara koji su na domaćem terenu visoko savladali Slaviju sa 5:2. Velež je protiv Modriče slavio 2:1 dok su preostala dva susreta završena minimalnim pobjedama domaćina.

Kakva relegacija??

Centarfor9
09-09-2006, 06:39 PM
Željezničar Admir Vladavić nakon poraza u Modriči

Divljački smo pretučeni

Zbog povrede ramena, bh. reprezentativac propustit će utakmice protiv Malte i Mađarske

Fudbaleri Željezničara, svi do jednog, iz Modriče su se vratili s pričom da su pretučeni i pokradeni. Admiru Vladaviću su popucale tetive ramena pa će propustiti reprezentativne utakmice BiH protiv Malte i Mađarske.

Startovi u prsa

- Divljački smo pretučeni u Modriči, a sve je to mirno gledao najveći divljak na terenu, sudija Duško Joškić. Ono nisam nikada doživio. Domaći igrači su s obje noge startali u prsa, tukli nas laktovima, pljuvali, psovali.
Bio sam kapiten, pokušao od sudije tražiti zaštitu, ali me je on mršnuo, opsovao, rekao da će me isključiti. Prebili su me, ne mogu ni vrata da otvorim. Ovo je moj život, ne znam ništa drugo raditi u životu, a sada ne mogu igrati za reprezentaciju, jer su me povrijedili. Trener Starovlah me zamijenio i možda me je i spasio od teže povrede - govori ogorčeni Vladavić.
Najbolji igrač Želje kaže da nema smisla igrati ovakvu ligu.

- Ne osjećam se kao fudbaler već kao bokser, majka me poslije svake utakmice pita jesam li slomio nogu. Nisam životinja, nema smisla igrati ovu ligu. Plačem poslije svakog gostovanja, ne spavam, želim samo da istrčim na teren i igram fudbal, da uživam u igri.
Vladavić kaže da sudije moraju biti drastičnije kažnjene.

Doživotna zabrana

- Evo, dokazalo se da smo u Bihaću pokradeni, ali će sudije biti suspendirane par utakmica i opet se vratiti. Ovakve treba doživotno tjerati, neka uzme pare, odradi prljav posao, ali onda neka ga više nikada nema na fudbalskim terenima.
Sude nam socijalni slučajevi, koji su bili čobani ili propalice, dok u Njemačkoj sude doktori, advokati, inžinjeri - završava fudbaler Želje.

Z. Š.

Muharemović u gipsu

Na utakmici u Modriči povrijeđena su trojica igrača Željezničara. Kostić je morao iz igre već u 35. minuti.
Vladavić će, zbog povrede ramena, morati na duže mirovanje, a Muharemović je završio u gipsu, jer mu je napukla kost noge.

Starovlah: Željo ovo nije zaslužio

Trener Nenad Starovlah ovako je prokomentirao utakmicu:
- Nisam ni sanjao da ovako nešto postoji na nekom fudbalskom terenu na planeti. To je bilo klasično iživljavanje. Željezničar ovo nije zaslužio. Modriča je prošle sezone pobijedila na Grbavici i ispraćena je aplauzom. Uopće mi nije jasno zašto su domaći s ovoliko mržnje ušli u susret.

Molim Nogometni savez BiH da pogleda snimak od prve do posljednje minute, neka se emitira na nekoj televiziji. Sudije poput Joškića trebaju biti udaljene iz fudbala za sva vremena. Igračima Željezničara nemam zamjerke, borili su se za život, a ne za bodove - rekao je šef Željinog stručnog štaba.

Centarfor9
09-12-2006, 12:36 AM
http://www.themaniacs.org/galerija/albumi/sezona0607_zeljo_slavija_52/aaf.jpg
Kako svi znamo Zeljo je slavio protiv slavije. 5-2 je bio konacan rezultat u korist Zelje. Game Report:
http://www.themaniacs.org/index.php?option=content&task=view&id=940&Itemid=25

BHT Report about the game: http://rapidshare.de/files/32669283/05_Zeljo-Slavija_5-2_09-09-06.WMV

Centarfor9
09-24-2006, 09:48 PM
Zeljo is getting a new coach and the best candidate for the job is former Bosnia's coach Faud Muzurovic.

Muzurovic kandidat za trenera Zelje

Fuad Muzurovic, prvi selektor nase reprezentacije i nekadasnji trener Sarajeva, medju najozbiljnijim kandidatima je da postane trener Zelje. Iz pouzdanih izvora saznajemo da su celnici tima sa Grbavice zainteresovani da Muzurovica angazuju za trenera, a trenutno se bivsi selektor nase reprezentacije nalazi u Crnoj Gori na odmoru i njegov dolazak se ocekuje krajem sedmice.

Osim sto je Daidza zelja ljudi iz kluba, nije tajna da je Hamo Brajlovic vec stupio u kontakt sa Muzurovicem.

Takodjer, prije izvjesnog vremena i sam Fuad Muzurovic je kazao da bi mu bilo zadovoljstvo i cast biti trener Zeljeznicara.

Can Muzurovic take Zeljo to glory??

Centarfor9
09-26-2006, 01:46 AM
Željo predao fenjer Trebinjcima

Monday, 25 September 2006
Dnevni Avaz, 24.09.2006.

Na Grbavici uvjerljiva pobjeda domaćih

Željo predao fenjer Trebinjcima

Strijelci Jugović i dva puta Memišević

Željezničar nije više posljednjeplasirana ekipa Premijer lige, fenjer je preuzeo Leotar, koji je jučer uvjerljivo poražen na Grbavici.

Od samog početka bilo je jasno da će domaćin lako slaviti, Trebinjci su djelovali tromo i izgubljeno. Nakon dvije prilike Jahića te previda sudije Čuića, koji nije pokazao na penal nakon faula nad Jahićem, domaći su poveli u 21. minuti.

Cocalić je oduzeo loptu na sredini terena, izvrsno centrirao, a Jugović je udarcem glavom matirao golmana Sudara. Izvrsni Jamak proigravao je suigrače, dijelio lopte, ali Raščić u 26. i Jahić u 31. minuti nisu iskoristili idealne asistencije mladog suigrača.

Leotar je jedinu polušansu napravio u 30. minuti, kada je udarac Jankovića lako odbranio Baotić. Na samom početku drugog dijela domaći su povećali vodstvo. Korner s desne strane izveo je Spahić, a stoper Memišević je glavom postigao gol. U 51. minuti Čuić je ponovo propustio dosuditi čist penal nakon što je u šesnaestercu Leotara Simić srušio Jugovića.

Konačnih 3:0 postavio je Memišević drugim golom. Vladavić je izveo korner s lijeve strane, a Cocalić šutirao glavom. Sudar je nekako odbio loptu, ali tačno na glavu Memiševića, koji ju je poslao u mrežu.
Do kraja meča Željezničar je mogao postići još golova, a u dva navrata umalo je pogodio Vladavić.

Z. Š.

Ekipa Radnika na tribinama

Sa zapadne tribine stadiona Grbavica utakmicu Željezničara i Leotara posmatrala je ekipa FK Radnika.
Na putu prema Posušju, gdje danas gostuju, Bijeljinci su se zaustavili u Sarajevu da bi pogledali utakmicu Željezničara, protivnika u sljedećem kolu Premijer lige.

Skandiranja protiv Uprave

Grupa navijača na južnoj tribini izvjesila je transparent kojim se traži ostavka Uprave Željezničara. Skandiranje "Uprava napolje" ponovilo se nekoliko puta, a igrači su nakon utakmice pozdravljeni aplauzom.

Centarfor9
09-27-2006, 12:55 AM
Nenad Starovlah jos uvijek boravi u bolnici Kosevo

Prosle sedmice sa mjesta sefa struke Zeljeznicara aktuelno rukovodstvo kluba odlucilo je „maknuti“ Nenada Satarovlaha. Sve se desilo „noecekivano“. Navodno se Predsjednistvo kluba sastalo u kasnim vecernjim satima u ponedjeljak, bez prisustva Starovlaha, i odlucilo da on vise ne bude trener „plavih“.

Kada sam upoznao Nenada Starovlaha, na startu priprema, nakon nesto vise od sat vremena razgovora, rekao sam mu da ce biti „maknut“ nakon cetiri kola. Pogrijesio sam. „Odletio“ je nakon sestog. I to sa klupe pravo u Kosevsku bolnicu.

- Moj organizam nije mogao podnijeti tako nekorektan i podao potez gospode iz Uprave. Cak su kasnije „neki“ proturili pricu po gradu da glumim. A Samir Landzo je tu laz izgovorio i javno na BHT1, u nedjelju navecer - kazao nam je Starovlah.

Starovlah je nakon press konferencije prvo otisao u Hitnu pomoc, odakle je upucen u bolnicu. Iako su doktori vec tada insistirali da ostane u bolnici, on je to odbio.

- Vratio sam se kuci, i zaspao, probudio sam se u krvi, koja je tekla iz nosa. Prebacen sam u bolnicu, gdje cu ostati jos najmanje pet - sest dana - prica Starovlah.

Sada vec bivsi strateg „plavih“ imao je srecu, prema tvrdnjama lijecnika, sto je krvarenje bilo vanjsko, a ne unutarnje. Trenutno se osjeca mnogo bolje.

- Boli me nacin na koji je to uradjeno. Kazu da je bilo pritiska publike, a ja nikada nisam cuo da je neko iz publike mene prozivao. Kako cujem protiv Leotara je taj pritisak bio jos veci, ali na Upravu, zasto oni nisu podnijeli ostavku - pita se Starovlah. Starovlahu je najvise zao sto „ne zna“ ko ga je smijenio.

- Ne znam zasto me nisu pozvali na tu sjednicu Predsjednistva. Nikada u zivotu nisam ni upoznao ni vidio vecinu clanova Predsjednistva. Valjda je bilo korektno da vidim ko me je smijenio - kaze Starovlah.

Za kraj razgovora, Starovlah je jos dodao:

- Ja sam dijete Zelje, a Zeljo je moja porodica i ja sam dio te porodice, to mi niko ne moze oduzeti. Ni predsjednik ni direktor kluba, i to ko god voli Zelju zna i to ce ostati tako dok je Nenad Starovlah ziv - kazao je Starovlah.

Centarfor9
09-28-2006, 05:51 PM
Video of the last week's game:

Željo 3 - 0 Leotar (http://www.bihfudbal.org/video/zeljoleotar.wmv)

Cell
09-29-2006, 12:54 AM
Zeljo are the ones in the blue, right?

Centarfor9
09-29-2006, 09:20 PM
Zeljo are the ones in the blue, right?
yeah and white shorts

Did you watch the game?

Centarfor9
09-29-2006, 09:22 PM
Poruka Manijaka: Uprava Napolje !

Od kada su na čelo Želje prošle godine zasjela „dva Samira“, Landžo i Ahmedbegović, najtrofejniji bh. klub tone sve dublje. Prošlu sezonu „plavi“ su u posljednjim kolima spašavali premijerligaški status, a od starta ove, nakon sedam kola, dva boda ga dijele od „fenjera“.

Baš kao i od starta svog madata, aktuelni predsjednik i direktor su uvijek krivce tražili u drugima, trenerima ili igračima, nikada u sebi. Posljednji je ceh platio Nenad Starovlah.

Iako je bilo mnogo logičnije da Starovlah, ako je već toliko loš trener, „odleti“ nakon remija kod kuće sa Veležom, „letio“ je nakon poraza od aktuelnog prvaka u Širokom, i to u meču u kojem je ekipa igrala dobro, ali to sada nije više ni bitno.

Mnogo je bitnije da je Željo, na svakom gostovanju, osim meča u Širokom pokraden. Ako se može sjetiti, pred start sezone, „dva Samira“ su upozoravali, da, ko pokrade Želju ima da „nadrlja“. Valjda vjerujuću u svoj „veliki“ autoritet koji imaju u Savezu i sudijskoj organizaciji.

A Željo je pokraden, malo manje u Posušju, katastrafalno u Bihaću, baš kao i u Modriči. U Savez nikada nije stigla nijedna zvanična žalba iz Uprave kluba.

U toku mandata „dva Samira“, Željo je uspio srušiti „mali milion“ pozitivnih tradicija. Rijetki pamte kada je Željo nakon pet prvenstvenih kola bio posljednji. Modriča je od kada se igra Premijer liga, uspjela dva puta pobjediti Želju, oba puta za mandata „dva Samira“.

A i Leotar je prvi put uspio pobjediti na Grbavici, i to u veoma „sumnjivoj“ utakmici. Kruna rušenja tradicija za mandata „dva Samira“, desila se opet na Grbavici prošle sezone, kada je Sarajevo nakon šest godina uspjelo pobijediti Želju. I opet u utakmici sa puno sumnji i puno čudnih dešavanja. Jest da su tradicije tu da se ruše, ali što je puno, puno je!

Dočekali su navijači „plavih“ za vladavine „dva Samira“ u novinama i naslove tipa, „Željo prepustio fenjer ovom i onom“. I uprkos činjenici da je sve ovo gola istina, potpisnik ovih redova će još jednom biti proglašen „neprijateljem kluba broj 1“, a možda dobiti i batine, koje nije dobio prije oko dva mjeseca ranije na turniru u Ilijašu.

O „šupljoj priči“ kako je sve podređ eno vraćanju dugova kluba, te o finansijskoj situaciji bespotrebno je trošiti riječi. O tome kako su puštani pojedini igrači bez marke obeštećenja, poput reprezentativaca Admira Raščića, Emira Hadžića, Edina Džeke..., takođe. Potrudili su se „dva Samira“ da igračima obezbjede čitavih šest maraka dnevno za hranu u VF-ovom restoranu.

I još samo da spomenem „famozno“ Predsjedištvo kluba, koje je „kumovalo“ epitetu „neprijatelja kluba“, jer su mi „dva Samira“ uzeli za zlo kada sam pokuš ao saznati koliko i koji su članovi Predsjedništva bili prisutni, i je li Predsjedniš tvo, kako su govorili, uopšte odlučivao o suspenziji četvorke „Selimbegović, Raščić, Gredić, Žerić“. Sve odluke, bile dobre ili loše „dva Samira“ legalizovali su tim istim Predsjedniš tvom, koje se u punom sastavu od početka svog mandata sastalo, smio bih se zakleti, jednom ili nijednom.

Zbog svega ovoga što čitate, možda i „fasujem“ batine, ali... Bez obzira na sve, ako „dva Samira“ imaju imalo obraza nakon svega prethodno navedenog, trebalo bi da se vrate tamo odakle su i došli, na tribine. Ako se i odluče na taj korak, a sumnjam da hoće, samo neka ne idu na onu Južnu, jer tamo stoje ljudi koji daju i posljednju marku iz svog džepa, samo da bi bili uz klub koji vole iz sveg srca, bez ikakvog interesa. Velikog Želju.

Centarfor9
09-29-2006, 09:27 PM
Mulalic ce biti spreman za derbi

Edis Mulalić, jedan od najiskusnijih igrača Željezničara koji se u proteklo vrijeme liječio od teže povrede, već je počeo trenirati punim intezitetom. Kakvo stvari stoje Mulalić bi se mogao naći u timu u meču protiv Sarajeva koji se igra na Grbavici u 9. kolu Premijer lige. To bi nema sumnje bilo veliko pojačanje za tim sa Grbavice i trenera Muharemovića, jer bordo tim u svojim redovima ima jednog od najboljih napadača u ligi Emira Obuću.

S druge strane, Dino Muharemović, veznjak Plavih nije bio u kombinaciji za meč protiv Leotara. - Imam problema sa povredom. Zbog toga neću putovati ni za Bijeljinu, gdje igramo u narednom kolu - kazao je Muharemović.

Cevap
09-29-2006, 10:18 PM
onaj komentator na onoj tekmi isto ko Nele u nadrealistima kad zajebava sportske komentatore..

Centarfor9
09-29-2006, 10:41 PM
onaj komentator na onoj tekmi isto ko Nele u nadrealistima kad zajebava sportske komentatore..
ja upravu si :lol: ja mislim da im je to fol

Centarfor9
09-30-2006, 05:39 PM
U finisu susreta ostvarena gostujuca pobjeda

U okviru 8. Kola PL BiH, Željo je u goste išao u Bijeljinu. Ekipa Radnika je prije ovog kola ubilježila tri pobjede i četiri poraza, dok svi znamo situaciju sa našim klubom. Ipak Željo je bio motivisan pobjedama u kupu protiv Kozare i u sedmom kolu porotiv Leotara.

Na početku prvog poluvremena, tačnije u 9. minuti utakmice Plavi su imali izvanrednu priliku za vodstvo. Naime Sanel Jahić se našao usamljen ispred golmana Pantelića ali ovaj drugi je izvukao deblji kraj u tom duelu. Nakon toga domaćini su imali blagu incijativu na terenu i pred kraj prvog poluvremena imali su dobru šansu za vodstvo, ali prečka je spasila našu ekipu.

U drugom poluvremenu Radnik dolazi do vodstva iz penala. Igrala se 60-a minuta u toku kada su se dva igrača sudarila u kaznenom prostoru Željezničara, nakon čega se lopta odbila do jednog igrača Radika, a Gredić klizecim startom, po viđenju sudije nepropisno oborio igrača. Penal je izveo Majstorivić i doveo svoj tim u vodstvo od 1-0. Željo je nakon toga stvarao neke šanse ali bez većeg značaja. Mreže su mirovale sve do samog finiša utakmice.

U 87. minuti Gredić je prošao po desnoj strani i iz mrtvog ugla lobovao golmana Radnika. Samo pet minuta kasnije, u sudijskoj nadoknati, tačnije 92. minuti. Gredić je ponovo započeo akciju, povukao odbranu i golmana na desnu stranu što je ostavilo Đorđa Kambera samimi pred golom i nije mu bilo teško poslati loptu u praznu mrežu.

Ovom pobjedom moglo bi se zaključiti da Željo malo po malo izlazi konačno iz ove krize koja nas prati oduvijek.

Centarfor9
10-01-2006, 09:56 PM
Željo odnio sva tri boda iz Bijeljine

Gredić režirao preokret

Nakon što su domaći poveli preko Majstorovića iz penala, kapiten gostiju efektno pogodio pa namjestio Kamberu za pobjedu

Fudbaleri Željezničara izborili su zaslužen trijumf u Bijeljini nakon što su u finišu iskoristili greške domaće odbrane i od 0:1 stigli do 2:1 i tri važna boda. Uz igrača utakmice Almira Gredića, najveći krivci za preokret su treneri.
Zoran Jagodić je, naime, nakon vodstva izvršio nelogične izmjene i u igru uveo fudbalere koji nemaju defanzivnih navika (Kojića i Mijailovića), dok je na lijevog bočnog postavio Simića, koji je to igrao, valjda, prvi put u karijeri), dok je Dželaludin Muharemović promijenio Gredićevu poziciju i time napravio prevagu.

Ravnopravna igra

Nakon ravnopravne igre u prvom dijelu, Radnik je došao u vodstvo iz jedanaesterca. Na Simikića je startovao Kamber, a Jelić je bez razmišljanja pokazao na penal. Gosti su se bunili što akcija ranije nije prekinuta, pošto su Spahić i Vejnović poslije međusobnog duela ostali ležati na travi. Spahić je odmah potom i zamijenjen. S bijele tačke Majstorović je prevario Baotića za 1:0.

Susret je mogao riješiti Stojanović u 80. minuti, kada je s petnaest metara šutirao visoko preko gola. I umjesto 2:0, pet minuta kasnije bilo je 1:1.
Po lijevoj strani Gredić je odlično iz igre izbacio Simića i Aleksića, zatim vidio da je Pantelić loše postavljen pa je udarcem s ivice šesnaesterca postigao efektan pogodak.

Kada su svi očekivali da će susret završiti bez pobjednika, gosti su postigli još jedan gol. Ponovo je glavni akter bio Gredić, za koga Simić opet nije imao rješenja. Akciju je dobro ispratio Kamber, kome nije bilo teško da pored smušene odbrane Radnika pogodi za trijumf.

Kriza u Radniku

Nakon tog pogotka, nastalo je opće slavlje gostujućih fudbalera, a Jamak, koji je prethodno zamijenjen, zbog utrčavanja s klupe, dobio je žuti karton.
I dok je Željo nagovijestio proboj ka vrhu, Radnik je ovim porazom potvrdio da je definitivno u krizi te da će trebati dosta rezova da se nađe izlaz.

D. TEŠIĆ

Muharemović: Nema više pritiska

- Tokom posljednjih petnaest dana mnogo se toga događalo u Želji i igrači su igrali pod velikim pritiskom. Gredićev gol kao da je skinuo teret pa smo u finišu zasluženo došli do pobjede. Radnik je, očito, bio pao na fizičkom planu pa smo lagano podizali tempo igre, što nam se, na kraju, isplatilo.

Čestitam mojim igračima, ali i domaćinu na fer i korektnoj igri i navijanju - izjavio je poslije utakmice trener Željezničara Dželaludin Muharemović.
- Nismo uspjeli u toku utakmice nametnuti našu igru. Željo je bio ravnopravan protivnik i zasluženo je slavio. Imali smo priliku kod 1:0 završiti susret, ali je Stojanović promašio čistu situaciju, a gosti su to kaznili.

U igru sam uveo Simića, Kojića i Mijailovića, jer nisam imao kvalitetnije igrače na klupi. Vejnović i Savić su se žalili na povrede i ove izmjene su mi se činile sasvim logične. Nažalost, pogotke smo primili po desnoj strani, nakon greški Simića - kazao je prvi stručnjak Radnika Zoran Jagodić.

Radnik 1:2 Željezničar

Gradski stadion u Bijeljini. Gledalaca: 1.000.
Sudija: Marinko Jelić (Široki Brijeg) 7,5.
Pomoćnici: Danko Čavar (Široki Brijeg) i Miroslav Biletić (Stolac).
Delegat: Alojz Zovko (Žepče).
Strijelci: 1:0 - Majstorović (59-penal), 1:1 - Gredić (85), 1:2 - Kamber (90+2).
Žuti kartoni: Savić, Gavrilović (Radnik), Gredić, Raščić, Jamak (Željezničar)

Igrač utakmice: Almir Gredić (Željezničar) 7.

RADNIK: Pantelić 5, Trifković 5,5, Vejnović 5,5 (od 71. Simić -), Savić 5,5 (od 75. Mijailović -), Đerić 5,5, Gavrilović 5,5, Majstorović 5,5, Simikić 6, Stojanović 5, Aleksić 5 (od 88. Kojić -), Bajić 5. Trener: Zoran Jagodić.

ŽELJEZNIČAR: Baotić 6, Gredić 7, Spahić 6 (od 59. Dialiba 6), Memišević 6,5, Cocalić 6, Joldić 6, Raščić 6,5, Vladavić 6, Jahić 6,5, Štilić 6 (od 57. Kamber 6,5), Jamak 6 (od 71. Avdić -).

Trener: Dželaludin Muharemović.

Centarfor9
10-18-2006, 10:55 PM
Jedva do pobjede protiv Zvijezde (G)

Danas su naši igrači pokazali prisutnim gledaocima šta znači jadna i bijedna igra. Svaki dan naša ekipa tone, i kada mislimo da smo stigli dno dna, oni se ipak potrude da nas iznenade i dokrajče. U osmini finala kupa, protiv Zvijezde iz Gradačca na Grbavici, izvukli smo minimalu pobjedu od 1-0, golom Admira Vladavića. Nevjerovatno je ono što se moglo vidjeti danas, igrači kao da prvi put u životu igraju zajedno. Sva sreća pa ekipa iz Gradačca nije iskoristila svoje šanse, inače bi kući otišli mirno sa tri boda. Važno je istaći i to da je Željo igrao sa igračem više u drugom poluvremenu, nakon što je jedan od igrača Zvijezde dobio crveni karton.

Muharemović je izve isti sastav koji je poražen na Grbavici u gradskom derbiju. Šta je s tim htio postići to on samo zna.

Dobili smo najlakšeg mogućeg protivnika u osmini finala KUP-a BiH, ali jedva smo izvukli pobjedu od ekipe kojoj bi Željo trebao biti pojam.

Centarfor9
10-18-2006, 11:00 PM
Video of last week's derby game:
[/URL]
[URL="http://www.fkzeljeznicar.net/index.php?option=com_remository&Itemid=48&func=download&filecatid=86"]Zeljeznicar-Sarajevo (http://www.fkzeljeznicar.net/index.php?option=com_remository&Itemid=48&func=download&filecatid=86)

Centarfor9
11-30-2006, 04:08 PM
Thread unstuck (Nema manijaka)

Centarfor9
12-01-2006, 09:08 PM
Predsjednik Željezničara: Samir Landžo podnio ostavku

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva FK "Željezničar" održanoj jučer na stadionu "Grbavica", na kojoj je bilo prisutno 10 od 13 članova Predsjedništva, predsjednik Kluba Samir Landžo podnio je neopozivu ostavku koju su članovi Predsjedništva primili na znanje.

U skladu sa Statutom FK Željezničar funkciju v.d. predsjednika vršiće dopredsjednik Mladen Grubešić, odnosno do izbora novog predsjednika na Skupštini FK Željezničar - Sarajevo. Na današnjoj sjednici je zaključeno da Predsjedništvo pripremi kompletan i detaljan izvještaj o svom radu od perioda stupanja na dužnost ovog saziva Predsjedništva, odnosno od maja 2005. godine do danas, o čemu će se upoznati javnost.

Također, Predsjedništvo "Želje" zatražilo je od predsjednika Skupštine Kluba Izeta Jelića da sazove sastanak u proširenom sastavu, na kome Predsjedništvo FK Željezničar traži prisustvo svih članova Savjeta, dosadašnjih predsjednika i bivših članova Uprava i uposlenika Kluba, na kojem će se analizirati kompletno stanje u Klubu i iznaći zajednički najbolji zaključci za dalji rad i opstojnost "Želje". Nakon održanog spomenutog sastanka i izvršene analize Predsjedništvo FK Željezničar će predložiti konačan datum sazivanja Skupštine FK Željezničar.

(kliker.info)
------------------------------------------------------------------------------
Dobro se sjetio??? :lol:

Centarfor9
12-15-2006, 06:40 PM
Žujo želi biti čelni čovjek kluba
(Datum: 15 Dec)

http://sportcentar.ba/slike/fudbal/zeljeznicar.jpgSabahudin Žujo i Mladen Grubešić će, najvjerovatnije, voditi Željezničar u narednom periodu... a konačnu odluku o tome donijet će Skupština kluba, koja će se održati krajem decembra ili početkom januara iduće godine.

Na sastanku u utorak, kojem su prisustvovali sadašnji i bivši rukovodioci Želje, na stolu se našlo nekoliko prijedloga, a najvjerovatnije će biti prihvaćen onaj prema kojem će Žujo biti prvi čovjek Skupštine, ali s proširenim ovlastima, a Grubešić predsjednik Predsjedništva.

Operativno tijelo

Za 21. decembar zakazan je još jedan sastanak u istom sastavu, na kojem će se definitivno pripremiti materijal za održavanje sjednice Skupštine.

- Jasno sam rekao pod kakvim sam uslovima spreman raditi i nadam se da će tako i biti. Želim biti predsjednik Skupštine, ali nakon što izmjenom Statuta ovoj funkciji budu mnogo veće ovlasti nego sada.

Već imam pripremljen plan kako bi klub funkcionirao. Operativno tijelo činilo bi šest ljudi, iz Predsjedništva i Skupštine, i oni bi radili glavni dio posla. Potrebna su kadrovska osvježenja i u Predsjedništvu i u Skupštini, a već znam dosta imena koje bih uključio, biznismena, političara, sportista, kulturnih radnika - kaže Žujo, koji je bio na čelu Željezničara od 2001. do 2003. godine.

Ipak, još nije izvjesno da li će Žujo dobiti potpunu podršku, posebno od ljudi koji rade u aktuelnom Predsjedništvu.

Garancija napretka

- Veoma je bitno da se nisam sam kandidirao za bilo kakvu funkciju već sam dobio poziv uglednih ljudi vezanih uz Željezničar. Oni smatraju da mogu pomoći. Nudim svoju pomoć, imam viziju i spreman sam garantirati napredak. Ako se ne prihvate moji uslovi, nije nikakav problem, samo se neću uključivati u rad kluba.

Rekao sam, i stojim iza toga, da planiram imenovati novo Predsjedništvo u kojem će, naravno, biti nekoliko ljudi iz aktuelnog sastava koji konkretno mogu pomoći klubu. Razgovarao sam i sa Grubešićem i vjerujem da zajedno možemo napraviti dobar posao - govori direktor firme "Farmavita".

Potrebno još deset sponzora

Prema Žujinim riječima, klub ne može počivati samo na jednom sponzoru poput "Metalmerca".

- Nama je potrebno najmanje deset sponzora koji će davati toliko novca. Samo od sponzora trebamo imati dva-tri miliona KM godišnje.

Već sada treba dovesti pojačanja i stvarati ekipu koja će na proljeće popraviti plasman koliko je god moguće, a odmah naredne sezone jurišati na titulu. Samo titulama i igrama u Evropi vratit ćemo navijače, privući sponzore i praviti novac - zaključuje Žujo.

(avaz)

Centarfor9
02-13-2007, 04:41 AM
sranje se nastavlja......

http://sportin.ba/SlikeVijesti/zeljeznicar_1_12.jpg
http://sportin.ba/SlikeSite/pixel.gif
Željezničar: Plata nema… http://sportin.ba/SlikeSite/pixel.gifFudbaleri Željezničara prvi dio priprema obavili su u Blagaju, a 15. februar planiran je odlazak u Herceg Novi, gdje će Sarajlije ostati do 25. februara. Iako vrijedno rade, igrači Želje plate nisu dobili tri mjeseca. http://sportin.ba/SlikeSite/pixel.gifPrije polaska u Blagaj prvotimci su dobili akontaciju po 200 KM. Planiramo do početka prvenstva isplatiti dvije plate. Jednu uoči odlaska u Crnu Goru, a drugu prije početka prvenstva. Čekamo da nam legnu pare za Vladavića i Memiševića. Prioritet nam je riješiti dugove prema igračima i uvjeren sam da ćemo to ispuniti do starta prvenstva, rekao je predsjednik Željezničara Mladen Grubešić.

Predsjednik kluba s Grbavice najavljuje i novi sjednicu Skupštine krajem mjeseca na kojoj bi neaktivni članovi predsjedništva trebali biti zamijenjeni.

Ovo predsjedništvo je sačinjeno na brzinu. Pojedine članove su mi preporučili, ali očito da pojedinci zbog loših iskustava iz ranijeg perioda ne žele da se uključe u aktivan rad, izjavio je Grubešić za Nezavisne, ne želeći govoriti o imenima neaktivnih članova Uprave.

Ne bih govorio o imenima, odnosno da se prepucavam preko medija. Već pregovaramo s novim članovima. U Predsjedništvu želimo ljude koji će raditi svoj posao i onima sa dobrim namjerama vrata kluba su širom otvorena, završio je predsjednik Željezničara.

Centarfor9
04-13-2007, 12:25 AM
Pobjeda u zadnjoj minuti

Pod idealnim uslovima za igru, Plavi su sasvim zasluženo pobjedili goste iz Širokog Brijeg. Željo je odmah krenuo ofanzivno i stvorio par šansi. Nakon toga gosti bilježe prvi napad iz kojeg dolazi u vodstvo. Zaista lijep gol gdje Radulović ništa nije mogao. Zatim Željo pogađa stativu. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

U drugom poluvremenu gosti su se zatvorili. Željezničar je i dalje napadao. U 65. minuti u igru ulazi Redžepi i odmah postiže izjednačujući gol. Široki pruža otpor i postiže vodeći gol, 2:1. Radulović je morao bolje intervenisati. U igru je ušao Jugović umjesto Dude. Željo je bio mnogo odlučniji da dođe do pobjede. Prizemni centaršut odlično koristi Sanel Jahić i to je 2:2. Ključni momenat utakmice je centaršut sjajnog Režepija i gol Jugovića glavom. To je bio trenutak zaslužene pobjede Plavih koji su teren napustili uzdignute glave kao i navijači.

Manijaci su bili u izuzetno dobrom izdanju! Odlično navijanje, a koreografija također za svaku pohvalu.

Stadion: Grbavica
Gledalaca: 4.000
Sudija: Joco Radić (Šamac)

Zeljo 3:2 Siroki (http://www.fkzeljeznicar.net/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=14&Itemid=43)

Centarfor9
06-20-2007, 04:17 AM
FK Željezničar: Nova Uprava
(Datum: 19.06.2007. 21:30)

U ponedjeljak je u redovima Fudbalskog kluba Željezničar, održana... sjedinca na kojoj su imenovani novi Predsjednik i Članovi Predsjedništva. Prema svim očekivanjima Faruk Telibečirević je preuzeo poziciju Predsjednika po drugi put. Takođe imenovani su i novi članovi Predsjedništva, kao i nekoliko imena iz proslosezonske uprave.

Predsjednik:

Faruk Telibecirevic

Članovi Predsjedništva:

Mirsad Sipović
Hamo Brajlović
Ramiz Dervišević
Gradimir Gojer
Enes Delimustafić
Adil Katica
Džemal Serbo
Bulent Biščević
Abid Sarić
Selim Babić
Suad Karalić
Sabahudin Vugdalić

entire game
http://www.bihfudbal.org/Zeljeznicar-Videoton.avi (http://www.bihfudbal.org/Zeljeznicar-Videoton.avi)

Almir11
08-15-2007, 01:58 PM
Mod message: tell your mom to teach you some manners

- name-calling, provocation is prohibited

30 pt warning

Centarfor9
08-29-2007, 11:03 PM
Navijači Željezničara - saopštenje!

Mi "Manijaci", navijači Fudbalskog kluba "Željezničar", potaknuti raznoraznim medijskim i novinarskim pričama , izmišljotinama i policijskom represijom želimo upoznati cijelu javnost šta se dešavalo dana 26.8.2007. prilikom našeg odlaska na utakmicu Zrinjski - Željezničar u Mostaru.

Prva kontrola od strane policije bila je kao i obično na Bradini. Tu su nas pripadnici policijskih snaga izveli iz vozila i detaljno pretresli. Prilikom pretresanja nije pronađeno nikakvo oružje ili slične “manje opasne“ naprave. Pitamo se zašto nas odmah Policija Heregovačko-Neretvanskog Kanton nije vratila nazad u Sarajevo, jer smo po njihovom zaključku taj dan bili navodno “opasni“ za Hercegovačku regiju.

Nakon prve kontrole na Bradini,druga se desila na Salakovcu. Ona prolazi bez ikakvih problema, tako da smo nastavili put pod policijskom pratnjom u nadi da ćemo na vrijeme stići na utakmicu voljenog kluba. Ipak policija nas vodi u Sjeverni logor i tu nam saopštavaju da se moramo vratiti. Tražili smo da idemo na vlastitu odgovornost pješke ali nam ni to nisu dozvolili. Rečeno nam je da se polako ukrcavamo u auta i kombije i da slijedi povratak kući. Čitavo vrijeme ponašali su se neprofesionalno, drsko i bahato i prijetili su nam da će ukoliko ne uradimo kako su naredili upotrijebiti silu, što su na kraju i učinili bez ikakvog povoda ili potrebe za istu.

Uz zabranu kretanja, koja je usput rečeno Deytonskim sporazumom zagarantovana svakom građaninu Bosne i Hercegovine bez obzira na nacionalnu pripadnost, vjeru ili slično, upotrebom sile od strane Policije HN Kantona bivamo “ukrcani“ u kombije. Prilikom povratka u Sarajevo imali smo njihovu pratnju, ako je tako možemo nazvati. Čitavim tokom puta do Bradine bili smo izloženi maltretiranju i ponižavanju od strane Policije HN Kantona što je kulminiralo kršenjem osnovnih građanskih prava. Među nama je bilo i gladnih i žednih, tako da je svaki naš pokušaj da stanemo kod neke prodavnice ili benzinske pumpe bio popraćen njihovim divljanjem, pendrečenjem, i lupanjem po prozorima od vozila. Jedan naš kombi se izdvojio u koloni i nakon što su ga presreli uslijedilo je batinjanje i iživljavanje nad nedužnim momcima.

Ovo što se desilo nama na putu za Mostar može se sutra desiti bilo kojoj navijačkoj skupini u BiH.

Ističemo da niti jednog jedinog incidenta sa naše strane nije bilo. Tu činjenicu može da potvrdi svaki od 150 navijača FK Željezničar koji su se nalazili taj dan na putu prema Mostaru i nad kojima je taj dan izvršena represija, te kršenje ljudskih i građanskih prava od strane Policije Hercegovačko-Neretvanskog Kantona.

Očito da navijači FK Željezničar nekome smetaju, ali mi vam samo možemo poručiti da nema te sile i zakona koji će nas spriječiti da se borimo za svoj grad i svoj klub. Podsjetimo kako su vaši prijatelji i sugrađani, navijači F.K. Željezničar, i 1992 stali u odbranu naše jedine domovine. To smo preživjeli, preživjeti ćemo i ovu situaciju, no bitno nam je da javnost bude informisana da neko namjerno nas “Manijake“ želi prikazati u negativnom svijetlu.

MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ !

Jezgro navijačke skupine F.K. Željezničar – “The Maniacs 1987“

Centarfor9
09-02-2007, 01:05 AM
Premijer liga BiH
"Plavi" ušli u formu

Tuzlaci pometeni na Grbavici
Strijelci za Željezničar Jahić, Dialiba, Dudo i Štilić

http://img179.imageshack.us/img179/1751/398511customcustomcw8.jpg

Visokom pobjedom nad Slobodom Željezničar je potvrdio da je ušao u dobru formu te da će se u ovoj sezoni boriti za jedno od mjesta u vrhu tabele.

Obje su ekipe u utakmicu ušle dosta oprezno, a prva ozbiljnija prilika pred golom Slobode završena je pogotkom Željezničara. Bešlija i Bekrić su odigrali dupli pas, a nakon centaršuta Bekrića, u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Jahić, koji je matirao Medića.
Prečka Slobode

Domaća je ekipa nastavila napadati i nakon gola, a dobre prilike propustili su Dialiba u 19. i Jahić u 24. minuti.

Drugi pogodak Željezničar je ipak postigao iz kontranapada. Huseinović je dugo vukao loptu, ali mu je Mulalić oduzeo i dodao Štiliću. Najbolji igrač utakmice izvrsno je proigrao Dialibu, a Senegalac je, snažno pogodivši mrežu, napokon prekinuo golgeterski post.

Sloboda je jedini put, ali zaista opasno, zaprijetila u drugoj minuti sudijskog produžetka. Huseinović je iz slobodnog udarca pogodio prečku.
Isključenje Tosunovića

U prvih pet minuta nastavka sve je već bilo riješeno. Već u 46. minuti, nakon slobodnog udarca koji je izveo Štilić, Dudo je povećao vodstvo Željezničara na 3:0, a tri minute kasnije Tosunović je bez lopte udario Vugdalića i zaradio crveni karton.

Tog se trenutka igra Slobode potpuno raspala, a Željezničar je mrežu gostiju mogao napuniti do vrha. "Plavi" su postigli još jedan gol u 57. minuti. Spahić je uputio dugu loptu s lijeve strane, Guvo ju je prebacio glavom do Štilića, a mladi reprezentativac BiH postigao je četvrti gol za Željezničar.

Do kraja utakmice domaća ekipa je stvorila još dvije odlične prilike. Dialiba je u 64. minuti, nakon greške golmana Medića, s pet metara promašio prazan gol, a Sanel Jahić je u 89. minuti pogodio stativu.

Z. ŠARIĆ

Željezničar 4 (2:0) 0 Sloboda

Stadion Grbavica.
Gledalaca: 3.000.
Sudija: Siniša Zrnić (Zenica) 6.
Pomoćnici: Miroslav Biletić (Stolac) i Dragan Bojanić (Bosanska Gradiška).
Delegat: Krunoslav Džijan (Bok).

Strijelci:
1:0 - Jahić (17)
2:0 - Dialiba (37)
3:0 - Dudo (46)
4:0 - Štilić (57).

Žuti kartoni: Dudo, Jahić (Željezničar), Babić (Sloboda).
Crveni karton: Damir Tosunović (Sloboda) u 49. minuti - nesportsko ponašanje.

Igrač utakmice: Semir Štilić (Željezničar) 7,5.

ŽELJEZNIČAR
Baotić -
Kamber 7,5
Spahić 7
Vugdalić 7
Mulalić 7,5
Bekrić 7 (od 84. Svraka -)
Dudo 7,5
Jahić 7,5
Dialiba 7,5 (od 69. Stanić -)
Štilić 7,5.
Bešlija 7 (od 55. Guvo -)
Trener: Enver Hadžiabdić.

SLOBODA
Medić 5
Čejvanović 5
Babić 5
Mikelini 5 (od 60. Kuduzović -)
Prodanović 5
Jahić 5 (od 46. Vojvodić 5)
Zoletić 5
Okanović 5 (od 46. Ahmetović 5)
Kasapović 5
Huseinović 5
Tosunović
Trener: Sakib Malkočević.

Izjave trenera

Enver Hadžiabdić
- Nakon osam mjeseci, koliko radim s ovim momcima, mogu reći da sam zadovoljan kako su počeli ostvarivati ono što se od njih traži. Zalaganje, borbenost na terenu i sportski život van njega morali su donijeti rezultat. Potvrdili smo dobru igru iz Mostara, a za razliku do prošlih utakmica, pokazali smo i zavidnu efikasnost.

Sakib Malkočević
- Imali smo sve uslove za kvalitetnu utakmicu, korektnog domaćina i dobro suđenje, ali smo, na kraju, mogli biti još uvjerljivije poraženi. Željo je bio mnogo bolji, dok je moja ekipa potpuno podbacila. Čestitam domaćinu koji je u usponu forme, a nama ostaje da u prvenstvenoj pauzi pokušamo ispraviti greške.

izvor:avaz.ba

Centarfor9
09-04-2007, 07:22 PM
Bit ćemo još bolji i efikasniji

Uvjerljivom pobjedom, protiv Slobode, fudbaleri Željezničara napravili su mini seriju od tri utakmice bez poraza i značajno popravili plasman na premijerligaškoj tabeli. Još jednu dobru partiju u plavom dresu pružio je i Samir Bekrić, neumorni igrač sredine terena.

- Drago mi je da smo ovom pobjedom potvrdili osvojeni bod protiv Zrinjskog ali i pokazali da ova ekipa može mnogo više nego lani. Uprkos uvjerljivoj pobjedi znam da ovo nije naš limit i da svoju igru možemo i moramo podići na još veći nivo. Sloboda je igrala bez nekoliko iskusnijih igrča ali sam ipak očekivao više od njih - kaže Bekrić.

Seriju golova, otvorio je Jahić, poslije Vaše „laserski” precizne asistencije.
- Cijela akcija bila je lijepo izrađena, a krunisao ju je Jahić koji se odlično snašao u protivničkom šesnaestercu i pogodio na, pomalo, neobičan način. Taj rani gol nam je omogućio da nastavak utakmice odigramo bez nervoze a to smo krunisali sa četiri gola u mreži Medića.

Slovite za igrača sa najvećim radijusom kretanja u timu sa Grbavice, ali i za igrača koji ima „inteligentnu” loptu.
- U svakoj utakmici nastojim opravdati povjerenje trenera Hadžiabdića i tako izboriti priliku za novi nastup. Spremniji sam nego ikada, a uvijek sam imao osjećaj za „dobru” loptu pa danas i jedno i drugo stavljam u službu tima - rekao je Bekrić.

Može li prvenstvena stanka, zbog obaveza naše reprezentacije, poremetiti pobjednički hod “Plave čete”?
- Siguran sam da ćemo i poslije pauze nastaviti svoj pobjednički niz. Golijadi protiv Slobode, svojim navijanjem, doprinijeli su i naši navijači pa zbog toga zaslužuju nove radosti. Hvala im u ime cijele ekipe ali i moje lično - zahvalio se navijačima Bekrić, koji je trodnevnu pauzu u Željinom pogonu iskoristio i „skoknuo” do rodnog Srebrenika.

Poželio sreću reprezentativcima
- Drago mi je da Željo napokon dobio i A reprezentativca. Baotić je apsolutno zaslužio poziv jer je svojim odbranama velikim dijelom zaslužan za naše ovosezonske rezultate. Njemu, te Štiliću i Bešliji koji će obući dres mlade reprezentacije želim uspjeh i sreću u nastupajućim utakmicama - rekao je Bekrić.

nb-legenda
10-21-2007, 02:04 AM
Exactamundo!

it's the first step

wow I like the Zeljeznicar jerseys on your profile :D my favorite jersey. it sucks they lost today to Modrica. They had much higher expectations last season and this season but aren't lucky and their coach isnt quite good.

Centarfor9
10-21-2007, 02:09 AM
wow I like the Zeljeznicar jerseys on your profile :D my favorite jersey. it sucks they lost today to Modrica. They had much higher expectations last season and this season but aren't lucky and their coach isnt quite good.
we played away against a team that beat Sarajevo 4:1 at Kosevo

we are not high on the table because we haven't played lots of home games

he is making the most of the talent he has and it's mostly Zeljo grown players i.e. we don't go out and take players from other clubs like Sarajevo and we still better if you ask me

at home we are yet to lose we are yet to be scored on

Hadzija is a good coach - one of the best in BiH Premijer League

Centarfor9
10-29-2007, 01:59 PM
http://sportin.ba/SlikeVijesti/kvarner-zeljo.jpg
Tim koji je stigao do finala Kvarnera http://sportin.ba/SlikeSite/pixel.gif

Tim za titulu od igrača sa šljake http://sportin.ba/SlikeSite/pixel.gif

Nikad lošije vrijeme, a nikad bolja nogometna predstava na Grbavici. U derbiju starih rivala, Željezničar je deklasirao, iskusnu, tehnički potkovanu ekipu Veleža. - piše San.

Željina je mladost zasjenila nogometne "lisce" Velagića, Obada, Zaimovića, Džafića, Hodžića, Jugu, Serdarevića... Međutim, veležovci nisu imali "damfa", ideja, snage, da pariraju razigranom Jamaku, sigurnom Kuduzoviću, neumornom Muharemoviću, efikasnim Jahiću i Bubakaru, lucidnom pakeru Štiliću, te bravuroznom super talentiranom golmanu Šehiću. Mladi je golman maestralno reagirao u situacijama kada se "lomio" rezultat.

Naravno, današnja Željina mladost stasava i sazrijeva, zahvaljujući iskusnim rutinerima, Mulaliću, Joldiću, Vugdaliću, Jahiću, Kamberu... Najveće bogatstvo Želje jesu mladi igrači. Čak šestorica koja su nastupila protiv Veleža, ponikla su na Željinoj šljaci (Štilić, Šehić, Muharemović, Jamak, Svraka, Redžepi...). I Bešlija je prošao mlađe selekcije.

Kada se ovoj skupini pridodaju Cocalić (također izdanak vlastite škole), te Kuduzović, Bubakar, Stanić, Bekrić, jasno je da Željo ima najmlađi tim u BiH. Trener Enver Hadžiabdić, koji je proteklih mjeseci bio na pravim mukama (otišli Vladavić, Memišević, Pelak), bez adekvatnih pojačanja, hrabro je forsirao domaće igrače. I trpio kritike. Ponekad i preoštre. Danas je Hadžija na dobrom putu. Biće poraza na gostovanjima, možda i poneki kiks na Grbavici, ali ovaj stručni štab i ova mladost zaslužuju maksimalnu podršku.

Navijači su u Faruku Telibećireviću, prepoznali vizionara, koji je inficiran Željom, koji je u prošlom mandatu (odu)stao na pola puta. Stručnom štabu ne treba natovariti rezultatski imperativ. Naprotiv. Željo nema svoj lobi u sudačkim i kontrolorskim redovima, gdje se kroje rezultati i prvenstvo. Nema ni novca, kao, recimo Široki brijeg, Zrinjski, pa i Čelik. Željini se igrači hrane na "liniji" u VF, zajedno sa studentima, penzionerima i običnim "smrtnicima".

Željo, nažalost, finansijski danas održava samo agilni Telibećirević. Dolaskom aktuelnog predsjednika prekinuta je praksa rasprodaje najboljih igrača za "šaku dolara". Željo danas treba, poput svih moćnih klubova, jednog menadžera, koji će zastupati klupske interese. Niko nas ne može uvjeriti da su, recimo igrači Dinama, poput Kranjčara, Čorluke, nogometni čarobnjaci, ali njihova je cijena na evropskom tržištu stostruko veća od bh. nogometaša. Zato što se kod nas svako besposlen bavi menadžerstvom.

Porazna je činjenica da je Željo prošle godine prodao tri reprezentativca, za nekih stotinjak hiljada eura. Svaki nogometni "kibic" danas na Grbavici vidi nogometne dragulje, buduće asove, možda šampionsku ekipu za godinu dvije, pa i kostur A reprezentacije. To je moguće samo ako ekipa ostane na okupu i ako predsjednik Telibećirević nađe saradnike, koji su spremni, kao i on iz svog džepa pomagati stvaranje moćnog tima, a zatvori vrata mutikašama i pojedincima koji godinama "volonterski" žive od kluba.

Navijači su jasno rekli šta misle o takvima. Uz Hadžiabdića, vrijedi istaknuti dokazanog stručnjaka za fizičku spremu Borisa Bračulja, perspektivnog trenera Harisa Alihodžića, te trenera specijalistu Esu Ibrahimovića, kojeg Slobodan Janjuš sa sunčane Floride, svako toliko "počasti" neargumentovanim optužbama. Gušo, Kružik, Hasagić, Šehić, najbolji su odgovor Janjušu, i potvrda Ibrahimovićeva rada. Naravno, nezaobilazan je Halim Lojo, čovjek zlatnih prsti, svakako klupski "vojnik" Dino Pekić, te Tarik Handžić. Svakako i klupska sekretarica Meliha obavlja "mali milion" poslova, koji su običnom navijaču nevidljivi. Armija navijača je po ko zna koji put pokazala kako se voli i navija za najdraži klub.

Napokon su u Želji shvatili da imaju nogometne dragulje. Danas je osam igrača u prvom timu, koji su prije nepune dvije godine oduševili (drugi) na "Kvarnerskoj rivijeri" u Rijeci. To su Bubakar, Štilić, Jamak, Muharemović, Štilić, Bubakar, Cocalić, Redžepi... Njihovi su vršnjaci, koju godinu mlađi ili stariji Šehić, Kuduzović, Stanić, Bešlija, Bekrić, Rovčanin, Paldum, Salkić... Uz povratnika svestranog Edina Dudu, Željo je na dobrom putu da pravi tim za duži period. Možda i šampionski. Samo ako Hadžiabdić bude imao podršku svih, kakvu bezrezervnu uživa od strane Faruka Telibećirevića, koji danonoćno bdije nad ekipom.

Baotić i Spahić odlaze

Ibrahim Šehić, kojem u njemu neki vide novog Slobodana Janjuša, istisnuo je sa gola, također kvalitetnog Zdenka Baotića. Što još više potvrđuje kakav potencijal posjeduje Šehić. Navodno je Baotić zatražio sporazumni raskid, kako bi branio u nekoj drugoj sredini.

Slično razmišlja britki Amir Spahić, doskorašnji standardni lijevi bočni. Njega je iz tima izbacio Elmir Kuduzović, koji je iskoristio pruženu šansu. Hadžija je ovim primjerom pokazao kako niko nema rezervisano mjesto, niti nekog nepotrebno drži na hlađenju. Spahić ima poziv jednog ruskog kluba, pa nije nemoguće da mu klub izađe u susret, jer je Spahić do sada maksimalno korektno, u skladu sa svojim mogućnostima, odrađivao svoju zadaću.

Vraća se Pelak?

Nije isključeno da se u Želju vrati Albin Pelak, koji je imao neslavnu epizodu u drugoligaškoj ruskoj Zvezdi. Nezadovoljan statusom, Pelak je pokupio svoje stvari. U Želji bi ga rado vidio Hadžiabdić, premda je neizvjesno, kako će se to odraziti na atmosferu u svlačionicu. Koja je danas sjajna. Najviše zahvaljujući iskusnom Mulaliću, te Jahiću, Vugdaliću, Dudi... U Želji nema zvjezdica, svi dišu kao jedan.

Štilić paker, Jahić strijelac, Hadžija trofejni trener

Željo ima impresivnu gol razliku na Grbavici; 22: 0, ako se računa i "petarda" u kupu protiv Koline. Sanel Jahić trenutno je prvi strijelac sa devet pogodaka. Semir Štilić je prvi "paker" lige sa devet asistencija. Ibro Šehić je najtalentovaniji golman, a Hadžiabdić je najtrofejnji trener u BiH. Osvojio je kao igrač i trener titulu, svojevremeno igrao u timu Svijeta.

U Želji čine sve da Senegalcu Bubakaru završe papirologiju oko bh. pasoša, kako bi napokon debitirao za A reprezenaciju. Nažalost, selektor uporno zaobilazi prvog strijelac Jahića, kao što su svojevremeno zaobilazili Mulalića i još zaobilaze Dudu. I Joldić je svojevremeno prošao sve selekcije. Igrao je sa Salihamidžićem, Kodrom, Barbrezom, Bolićem, Hibićem. Vugdalić je sa Slovenijom igrao na SP.
----------------------------------------------
MNOGO SMO JAKI!!!!!!!!!!!!!!!! :smoking:

Saraj Fanático
11-03-2007, 06:02 PM
Dialibina cijena milijun eura
Pomalo senzacionalistički zvuči vijest da se za napadača Željezničara Senegalca Dialibu Boubacara interesuje Deportivo iz La Corune.
Ipak, prema informaciji koju smo dobili zaista je predstavnik španskog kluba posjetio Sarajevo i zatražio DVD sa nastupima Boubacara u dresu Želje, s obzirom na to da nije mogao prisustvovati utakmici između Želje i Veleža.

Skauti ovog kluba će svakako doći i pogledati Senegalca uživo, a iako je pokazano interesovanje, šanse za ovaj transfer i dalje su relativno male, jer Boubacar i njegov "impresario" žele klub u kojem će ovaj napadač odmah zaigrati. Tako je Željo već odbio ponudu za ovog igrača iz Turske, a postoji i opcija da jedan evropski klub u januaru uzme na posudbu Boubacara, te da, ukoliko Senegalca zadovolji, Želji isplati cijeli transfer. Naravno, posudba bi bila masno naplaćena.

Recimo i to da cijena Boubacara u slučaju odlaska nije definisana ugovorom, s obzirom na to da u njemu piše: "prema dogovoru", a kako nezvanično saznaje Oslobođenje, Predsjedništvo je za ovog igrača izvjesilo cijenu od milion eura.

Saznajemo i to da je Željezničar Boubacaru, koji bi uskoro trebao dobiti bh. državljanstvo, a samim tim i poziv u mladu selekciju BiH, spreman ponuditi i novi ugovor, koji bi ga još čvršće vezao za tim sa Grbavice.

Inače, Buba je sa Željezničarem već vezan dvogodišnjim ugovorom, a u ovoj sezoni postigao je već šest pogodaka za plavi tim, iako nije prošao pripreme.

Always said Buba is a real fine player. However 1 Million Euros smells like Bullshit.

Spielfuhrer
11-04-2007, 06:13 AM
Always said Buba is a real fine player. However 1 Million Euros smells like Bullshit.

It doesnt have to be. 1 million € might be a fortune in bosnian football, but for major clubs in Spain that hardly raises any eyebrows. Didnt Nürnberg pay Modrica about same amount for Petar Jelic when he left the Premijer Liga in Bosnia a couple of years ago btw? If Bubas contract with Zeljo runs until 2009, which I think it does, Deportivo La Coruna wouldnt hesitate paying the amount mentioned if they wants the guy in the first place.

Anyone knows if Zeljo secured some percentages of the future transferfee when they sold Dzeko on the cheap to Teplice btw? If so, they should have made a nice paycheck when the bosnian wizard headed for Wolfsburg this summer.

Centarfor9
11-04-2007, 05:35 PM
they sold dzeko for 30,000 (he wasn't even one of the first guys of the bench)

not sure how much zeljo got when dzeko transfered from teplice to wolfsburg

and I'm not sure did he have a professional contract while he was at Zeljo

we will most likely resign Bubacar to long term deal

the bidding for him starts at 1 mil - it's not that he is going for 1 mil

right now we have a two year contract with him and are trying to get him bosnian passport so he can play for the U-21 team

Saraj Fanático
11-04-2007, 06:02 PM
^ In the past he has stated that he has a will to play for Senegal.

Centarfor9
11-04-2007, 06:04 PM
are you talking out of your ass or is there a source or something you going to back that up with :)

FR Sloboda
11-04-2007, 06:21 PM
i am waiting to see Zeljo play in prva liga FBiH next season lol

Centarfor9
11-04-2007, 06:28 PM
^ you wont see it happen ever

all we have to do is play the way we playing now and we will be fine

Saraj Fanático
11-04-2007, 06:33 PM
are you talking out of your ass or is there a source or something you going to back that up with :)

No he has said that he wants to play for Senegal sometime last year when he was on the news and they were commenting on the possibilities. Why would I be talking out my ass? I if anything would like to see him play for our U-21. However I am pretty sure he won't.

Saraj Fanático
11-04-2007, 06:35 PM
^ you wont see it happen ever

all we have to do is play the way we playing now and we will be fine

Yup, and finish as the proud holders of perhaps 11th place this season? :)

Centarfor9
11-04-2007, 06:38 PM
like I said

unless you provide me a source I don't believe it

and that has nothing to do with the fact that people form Zeljo are working on him to get the papers as we speak

Centarfor9
11-04-2007, 06:39 PM
Yup, and finish as the proud holders of perhaps 11th place this season? :)
when is the last time we finished below 5th place? :loco:

Saraj Fanático
11-04-2007, 06:42 PM
Can I get a source on that? Working on papers? Because they can be working all night and day, when the guy says he wants to play for Senegal its all for nothing. I dunno what his state of mind is now but he has stated that he wants to play for Senegal in the past and I really don't give a flying shit if you do or do not accept that quite honestly. :)

boris4c
11-04-2007, 06:47 PM
No source is needed here. Do you have a source to back your statement?

Also, it's perfectly logic that the guy wants to play for his own country and will always consider it his first option. This story is turning out to be like Pierre Boya who played for Partizan and "wanted to play for Serbia" but he was called up to play for Cameroon just a few weeks later for the African Cup of Nations.

Centarfor9
11-04-2007, 06:49 PM
Can I get a source on that? Working on papers? Because they can be working all night and day, when the guy says he wants to play for Senegal its all for nothing. I dunno what his state of mind is now but he has stated that he wants to play for Senegal in the past and I really don't give a flying shit if you do or do not accept that quite honestly. :)
and you live in sarajevo? :rolleyes:

to je bilo u saopstenju uprave zeljeznicara

drugi source: you and your article :ronaldo:

you making up stuff ;)

Saraj Fanático
11-04-2007, 06:50 PM

The way things are going for you guys I think 11th place is a compliment. :ronaldo:

Centarfor9
11-04-2007, 06:54 PM
The way things are going for you guys I think 11th place is a compliment. :ronaldo:
like I said

what do you mean the way things are going?

Saraj Fanático
11-04-2007, 06:58 PM
and you live in sarajevo? :rolleyes:

to je bilo u saopstenju uprave zeljeznicara

drugi source: you and your article :ronaldo:

you making up stuff ;)

I don't see your link, Sinto moj.

And as I already stated I don't give a rats ass what you think. :) I told you I heard it on the news where they report that the guy states that he wants to play for his own home and you can deny or accept that. Just a piece of advice... please don't get too fired up with Bouba coming to the U-21 squad because it will only hurt more when reality slaps you in the face. And what does this have to do with me living in Sarajevo again???? :lol: And for what reason would I make up that Bouba stated he wants to play for Senegal??

Centarfor9
11-04-2007, 07:04 PM
I don't see your link, Sinto moj.
http://forums.soccerfansnetwork.com/showpost.php?p=896284&postcount=74

Dialibina cijena milijun eura (http://sportin.ba/tekst.aspx?id=8162)

"Sinto moj" - ??? odjebi pederu :lol:

And as I already stated I don't give a rats ass what you think. :) I told you I heard it on the news where they report that the guy states that he wants to play for his own home and you can deny or accept that. Just a piece of advice... please don't get too fired up with Bouba coming to the U-21 squad because it will only hurt more when reality slaps you in the face. And what does this have to do with me living in Sarajevo again???? :lol: And for what reason would I make up that Bouba stated he wants to play for Senegal??
nice sources there :lol:

you are clueless dude

Saraj Fanático
11-04-2007, 07:31 PM
http://forums.soccerfansnetwork.com/showpost.php?p=896284&postcount=74

Dialibina cijena milijun eura (http://sportin.ba/tekst.aspx?id=8162)

"Sinto moj" - ??? odjebi pederu :lol:

Yeah but there is no info of him wanting to play for the U-21 squad. Like I said they can be working on his papers all day and night, it all comes down to him, and I am just telling you what he once stated. Now again, I really don't care if you do or do not accept it. :) And again, I dunno what he may think now but as a good man I'll just pass you the advice not to get too ahead of yourself. I too would like to see him get involved in the U-21 squad but there still are some doubts.

And watch it with the language please.

nice sources there :lol:

you are clueless dude

Whatever go with what you like. I am not going to die over what you think. Cheers. :)

Centarfor9
11-04-2007, 07:48 PM
Yeah but there is no info of him wanting to play for the U-21 squad. Like I said they can be working on his papers all day and night, it all comes down to him, and I am just telling you what he once stated. Now again, I really don't care if you do or do not accept it. :) And again, I dunno what he may think now but as a good man I'll just pass you the advice not to get too ahead of yourself. I too would like to see him get involved in the U-21 squad but there still are some doubts.
he will get bosnian citizenship - will he play for the U-21 team that is other question

there are racist people everywhere and same is in BiH who will try to keep him from playing

if we gave citizenship to that Biano dude why can't he get one

And watch it with the language please.
stop leaving gay comments please :ronaldo:

in this case it was way too gay --- 'Sinto moj' :lol:

Whatever go with what you like. I am not going to die over what you think. Cheers. :)
awwwww

-Vozdra-
11-05-2007, 09:05 AM
How old is the crnac

Centarfor9
11-05-2007, 05:06 PM
http://sportin.ba/SlikeVijesti/slavija_zeljo_4_11.jpg
http://sportin.ba/SlikeSite/pixel.gif
VIDEO: Prekid, penali i tri gola http://sportin.ba/SlikeSite/pixel.gif

Duel između Slavije i Željezničara obilježila su dva jedanaesterca, prekid, tri gola u mreži Željezničara i slabi sudija Antonio Blažević.

Nakon početnog ispitivanja snaga na terenu, Spalević je u 7. minuti prvi zaprijetio Šehiću. Poslije još nekoliko polu-prilika domaći su došli u vodstvo u 34. minuti. Lopta se u šesnaestercu gostiju od igrača obje ekipe odbijala kao u bilijaru, da bi Spalević uspio ugurati loptu u mrežu Želje, no nekoliko trenutaka ranije Blažević je dosudio najstrožiju kaznu, pošto je, navodno, Dudo igrao rukom, piše današnje Oslobođenje (http://www.oslobodjenje.ba/).

Gosti su se bunili, a sa jedanaest metara pogodio je Vuksanović, za rezultat od 1:0 kojim se otišlo na odmor. U prvih 45 minuta tim sa Grbavice nije uspio stvoriti niti jednu priliku vrijednu spomena.

U nastavku Arsenijević je u dva navrata, u 52. i 53. minuti mogao postići gol. No, njegov prvi pokušaj otišao je pored gola, a drugi je Šehić uspio zaustaviti. U 55. minuti duel Vuksanovića i Joldića, Blažević je okarakterisao kao prekršaj za najstrožiju kaznu.

Igrači Želje su ponovo protestvovali, a navijači Želje su tražili napuštanje terena. Nakon prekida od osam minuta i konsultacije fudbalera Želje, prvo sa Hadžiabdićem, a zatim sa navijačima, utakmica je nastavljena, a pogodak sa bijele tačke u gol pretvara Spalević.

Do kraja susreta igrači Željezničara su ostali bez podrške, pošto su njihovi navijači, napustili stadion. U tom periodu Željo je uspio stvoriti nekoliko polu-prilika. Ipak, tačku na i postavio je Muminović pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena za konačnih 3:0.

http://www.megavideo.com/?v=U2H2LD3Z

Saraj Fanático
11-05-2007, 07:50 PM
he will get bosnian citizenship - will he play for the U-21 team that is other question

there are racist people everywhere and same is in BiH who will try to keep him from playing

Yeah but as much as I would love to see him play for us I (Just like you) think that racism will pretty much screw that up. Our people actually have been real supportive of him. He stated that he never heard a racist slur being used against him in this one article I have. But our FA is maybe a different story..

Biano isn't quite black. Thats why. :)

awwwww

What is so gay about 'Sinto Moj'. I meant to say Sinto Moj as in 'My friend' type of way. You know what? Your gay for just thinking about it the wrong way. :D

Centarfor9
11-05-2007, 08:08 PM
Yeah but as much as I would love to see him play for us I (Just like you) think that racism will pretty much screw that up. Our people actually have been real supportive of him. He stated that he never heard a racist slur being used against him in this one article I have. But our FA is maybe a different story..

Biano isn't quite black. Thats why. :)
I hope he plays for (for our U-21 team at least).
We have I can name how many black people on our Basketball NT - so I don't see why would people act any differently.

What is so gay about 'Sinto Moj'. I meant to say Sinto Moj as in 'My friend' type of way. You know what? Your gay for just thinking about it the wrong way. :D
lol

Sinter ganja samo kuje. i.e. I can't be your pimp ;)

once again stop leaving gay comments at the end of your posts

Saraj Fanático
11-05-2007, 08:13 PM
I hope he plays for (for our U-21 team at least).
We have I can name how many black people on our Basketball NT - so I don't see why would people act any differently.

Got Domercant? :) I think Dialiba is going to be big. I feel it. I always wondered why we didn't try to get him to join a NT squad.

lol

Sinter ganja samo kuje. i.e. I can't be your pimp ;)

once again stop leaving gay comments at the end of your posts

Sinter ganja klincinu. j/k :lol:

Centarfor9
11-05-2007, 08:28 PM
^ again with the gay comments lol

if Dialiba wants to play I'm sure he will get his chance (at least in the U-21 team)

but you saying he wants to play for Senegal throws of everything (I don't belive that btw) - I'm hoping he is not good enough to play for them if it's true

Saraj Fanático
11-06-2007, 05:08 PM
^ Dude there is no reason why I would make that up. I always wanted to see this guy play for us! I think he is easily the best Zeljo player along with Jahic at the moment. But thats the thing here. Senegal won't accept him I think.

Saraj Fanático
11-06-2007, 05:56 PM
Policija štitila Hadžiabdića od linča navijača
Enver Hadžiabdić, trener Želje, nekad slavljen i hvaljen, igračka legenda, proživljava najteže dane. Hadžiabdića je policija iz Lukavice dopratila do autobusa, a potom ga specijalci na Grbavici dočekali i spasili od linča nezadovoljnih navijača - piše danas San.
Hadžija, što nisi izveo ekipu sa terena! Kakva je ono kukavička igra, ko ti sastavlja ekipu, podnesi ostavku..! Na arsenal optužbi Hadžiabdić nije odgovarao. Niti je mogao, niti želio. Jučer je Hadžiabdić bio izvan Sarajeva, utučen i potišten. Najratoborniji navijači predlagali su, čak da će uzorati stadion. Jučer nije bilo treninga, a već danas ekipa kreće u Modriču, gdje sutra igra prvi meč Kupa.

Saznajemo da se razmišlja o uvođenju vanrednih mjera na Grbavici. Opet će, kao nedavno, policajci dežurati prije, za vrijeme i poslije treninga. Nema sumnje da je Hadžiabdić imao pogrešaka, slabih procjena kod dovođenja i puštanja pojedinih igrača, da su sa ekipom više njegovi asistenti Bračulj i Alihodžić, da je znao preskočiti poneki trening, ali, Hadžiabdić nije zaslužio uvrede i poziv na linč. Za dešavanja u Lukavici nije kriv trener Želje, već mešetar, čovjek u crnom Antonio Blažević, zatim njegovi nalogodavci, potom Sretko Vuksanović. Jamak, Muharemović, Štilić, jesu, kao što smo nedavno pisali, talentirani. Oni su budućnost Želje, ali nisu sadašnjost. Oni još uvijek nisu dorasli Vuksanoviću. Uostalom, nedavno je Željinoj mladosti lekciju očitao deda Almir Turković.

Posljedice za lažna obećanja

Upozoravao je na to Hadžiabdić, pogotovo kada je ostao bez Memiševića, Vladavića i Pelaka. U Lukavici nije imao golgetera Jahića ni Cocalića. Nažalost, ni Semir Štilić nije iskoristio prisustvo brojnih menadžera i skauta kao priliku za pristojan transfer. Počeo je i završio meč sa čistim dresom. Kao svojevremeno Niko Kranjčar u Maksimiru. Koji danas, sa drugačijom nogometnom filozofijom (trči, uklizava, asistira i pogađa) briljira u Engleskoj. Uz sve nedaće, nadovezala se povreda robusnog, stabilnog i sigurnog stopera Vugdalića. Sve su to poteškoće, koje navijači nisu imali u vidu. Bodovni saldo bode u oči, gdje je Željo bliže opasnoj zoni, nego poziciji koja vodi u Evropu. Nije nam namjera biti advokat treneru Želje, ali ova jesen mu (uz nepovoljan raspored) nikako ne ide na ruku. Vjerujemo da je i on sam svjestan pogrešaka, ali, objektivni navijači, oni koji duže prate svoj omiljeni klub, trebaju znati da je sadašnje stanje posljedica onog što se godinama dešava oko kluba. Podsjetit ćemo na neke događaje, nakaradne poteze, koji su doveli do sadašnjeg stanja.

Tjerali autoritete, biznismene, trenere…

Svake godine se mijenjaju predsjednici na Grbavici. Željo je jedan od rijetkih klubova koji ima direktora volontera. Samo je u Želji moguće da predsjednik (bivši Grubešić) potpisuje klasične menadžerske ugovore sa igračima. Željo danas ima moćnog i sposobnog predsjednika (Telibećirevića), koji iz svog džepa finansira, a drugi pune svoje džepove. Pojedini mešetari marginaliziraju predsjednika. Želju su u kratko vrijeme napustili, ili su ih neki sadašnji čelnici otjerali, ugledni biznismeni i sportski radnici, autoriteti, poput Žuje, Arslanagića, Kozarića, dr. Jurišića, Jelića… Otjerani su Osim, Starovlah, Ištuk… Pojedinci godinama obećavaju reflektore, atraktivne sponzorske ugovore, dolazak svježeg kapitala, a ustvari, sve rade na pripremi terena za privatizaciju Želje, kako bi Grbavicu pretvorili u poslovne prostorije i svoje carstvo, koja je danas u mraku.

Dakle, Hadžiabdić je odgovoran za struku, za izostanak rezultata, za slabu pripremu igrača, ali on nema čarobni štapić. Hadžiabdić nije kriv što Želju danas niko u sudijskim vodama “ne zarezuje”, što se danas kojekakvi blaževići iživljavaju na nekadašnjem nogometnom gigantu, što na probu svako dovodi igrače. I kada Hadžiabdića sutra ne bude na klupi, doći će neki novi i proći sve što su proživjeli Odović, Plišek, Ištuk, Starovlah… Mešetari, nogometni anonimusi uvjerit će i ambicioznog vizionara Telibećirevića, da uzalud troši vrijeme, živce, zdravlje i pare. Potom će oni zavladati Grbavicom. Zato Hadžiabdić nije zaslužio linč.

Žujina upozorenja

Sabahudin Žujo mjesecima je u kampanji za predsjednika upozoravao šta bi se moglo desiti Želji. Najavio je metlu, čistku mešetara oko kluba. Tražio je podršku aktuelnog predsjednika. Nije je dobio, izgubio je bitku, iako je nudio koncept evropskog Želje. Podržavali su Žuju bivši predsjednici (Čengić, Ibrahimović, Behmen, Kozarić...). Umjesto Žuje došao je preplašeni, i nedorastao zadatku, Mladen Grubešić, koji je bio poput ikebane. Nakon što je uzeo svoje od transfera Vladavića, digao je sidro.

Štilić, Pelak, Memišević…

Trenera se ne može krivit za amaterski sročene i po klub štetne ugovore sa igračima. Prijašnja je Uprava, kao glavni razlog za smjenu Nenada Starovlaha, navela zapostavljanje reprezentativca Damira Memiševića, od čijeg transfera klub očekuje velike novce. Kada su smijenili Starovlaha, prodali su Memiševića za tridesetak hiljada dolara. Ništa bolje klub nije prošao u transferu Albina Pelaka. Niko pouzdano ne zna kako je došao i pod kojim uslovima napustio Grbavicu. U Pelakovo vrijeme Željo nije osvojio ništa.

Posebna je priča Vladavić, kojem je klub vještački napumpavao cijenu. Navodno je više klubova bilo zagrijano da plati oko pola miliona eura (Rusi, Turci, Austrijanci…), ali je Uprava, predsjednik ili neko drugi Vladavića transferirao za stotinjak hiljada maraka. Na sličnom je putu Semir Štilić, dijete Želje, koji ima papir da u svakom trenutku može otići. Naravno za sitniš. Dakle, gdje je tu krivica trenera. Njegov je grijeh, ako je to znao, a prešućivao i što je veći željevac od mnogih koji traže njegovu glavu.

Blažević u Modriči

I u bivšoj jugoslovenskoj ligi, Željo je imao veliki utjecaj. Bio je u skupini sedam klubova (Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo, Sarajevo, Velež), na kojima se sudije ne smiju iživljavati. Željo je imao svoje ljude u svim nogometnim tijelima u FSJ. Danas blaževići, skakići, joškići Želju tretiraju kao kojekavog kantonalca. Da je to tako, potvrđuje odluka sudijske komisije da Blaževića odredi za četvrtog sudiju u Modriči. Što, ako se, recimo, povrijedi, ili otkaže glavni Siniša Zrnić. Uskočio bi Blažević. Hadžiabdićev je danas najveći hendikep, što nema Nijaza Brkovića. U njegovo bi vrijeme, sudija koji ošteti Želju, letio je sa liste.

Šarić vršio pritisak na Čejvanovića

U Želji su saznali da je Enver Šarić, samozvani sudijski ekspert, vršio pritisak na kontrolora utakmice u Lukavici, Izeta Čejvanovića, da sudiji Blaževiću pokloni pozitivnu ocjenu. Ipak, Čejvanović nije popustio pritisku, već je Blaževiću dao 8.1, sa kojom ide ka ispadanju sa liste. Očevici tvrde da je Šarić prije i poslije utakmice bio u restoranu Kula u Lukavici. Inače, zbog Šarićevih komentara, jučer su sportsku redakciju BHT, tražeći da se Šariću zabrani komentarisanje. Čak su i ljudi iz NSBiH ogorčeni na Blaževića i Šarića zbog neviđene krađe.

- Zbog Blaževićevog cirkusa ,sada će opet napadati Savez. Koji nema veze sa Blaževićem – komentar je uposlenika u NSBiH.

Saša Vugdalić, član Predsjedništva Želje, ovako je prokomentirao meč u Lukavici.

Razumijemo osjećaje navijača, ali nam je drago što su igrači odigrali do kraja. Nećemo se baviti blaževićima. Proljeće će biti u znaku Želje. Stvaramo mlad tim, ali ćemo od Grbavice napraviti najljepši stadion u BiH. Dobili smo brojne telefonske pozive podrške, nećemo bacati pare na žalbu, ali se sa Željom niko više neće igrati. – izjavio je Vugdalić.

Centarfor9
11-06-2007, 06:45 PM
U Želji su saznali da je Enver Šarić, samozvani sudijski ekspert, vršio pritisak na kontrolora utakmice u Lukavici, Izeta Čejvanovića, da sudiji Blaževiću pokloni pozitivnu ocjenu. Ipak, Čejvanović nije popustio pritisku, već je Blaževiću dao 8.1, sa kojom ide ka ispadanju sa liste. Očevici tvrde da je Šarić prije i poslije utakmice bio u restoranu Kula u Lukavici. Inače, zbog Šarićevih komentara, jučer su sportsku redakciju BHT, tražeći da se Šariću zabrani komentarisanje. Čak su i ljudi iz NSBiH ogorčeni na Blaževića i Šarića zbog neviđene krađe.

- Zbog Blaževićevog cirkusa ,sada će opet napadati Savez. Koji nema veze sa Blaževićem – komentar je uposlenika u NSBiH.

ovo sve kaze :sad:

nb-legenda
11-07-2007, 02:17 AM

awwwww

guys, youre like professionals at arguments, im not even kidding... you guys always find a way to revert a comment.

nb-legenda
11-10-2007, 04:13 PM
wooo! zeljeznicar FINALLY won!!

Centarfor9
11-10-2007, 08:55 PM
what you mean finally? lol

still nobody scored a goal on us at Grbavica

it should have been at least 2:0 but what can you do - win is win like they say

nb-legenda
11-10-2007, 11:32 PM
well they did like lose and draw like last 5 games or whatever, well I know not a majority of the last 10 games were wins, maybe 2

1bosnian
12-11-2007, 03:15 AM
i am expecting Zeljeznicar to at least make it to the UEFA CUP...this team has a lot of potential...the only thing thats keeping them away from being champions is the refs in the premijer league

boris4c
12-11-2007, 04:24 AM
I hope that by UEFA Cup you mean UEFA Cup Qualifiying.

Spielfuhrer
01-13-2008, 02:48 PM
At the current rate Zeljo seems to loose players day by day. First Kamber, then Jahic, now Hasanovic (to a slovakian club), and with Spahic, Jugovic, Guvo and Dudo all announcing to be on their way out as well the latter part of the season could turn ugly. So far it has only generated about 100 000 € selling these three players, while Spahic, Jugovic and Guvo will be out of contract this winter and therefore most likely leave for free. Things are definitely not looking good at Grbavica at the moment.

nb-legenda
01-13-2008, 03:13 PM
^ they weren't looking good since start of the season and now theyre even worse.

Centarfor9
01-13-2008, 07:21 PM
Bubacar might not come back also

hopefully same thing doesn't happen to us as did to Zrinjski when they lost Diarra who plays for Partizan now

(Diarra had a 3 year contract with Zrinjski but was still able to leave for Portugal)

Zeljo let Guvo go because Guvo asked for that since he wants to be more with his family. (it's a shame really because he was supposed to be our forward in the spring)

nb-legenda
01-13-2008, 09:38 PM
^ There's nothing from Zeljeznicar this season around. They're getting worse and worse as the years progess.

Centarfor9
01-14-2008, 04:09 PM
^ There's nothing from Zeljeznicar this season around. They're getting worse and worse as the years progess.
????

actually if you have been following Zeljo we are getting better and better (talking about the scores)

H. Beslija might be loaned to Zvijezda Gradacac

Nit
01-15-2008, 09:45 AM
????

actually if you have been following Zeljo we are getting better and better (talking about the scores)

H. Beslija might be loaned to Zvijezda Gradacac

thats the move to stardom he wanted

nb-legenda
01-15-2008, 11:26 PM
http://youtube.com/watch?v=H86fFJgpbYI&feature=related

Zeljeznicar fans -!

Centarfor9
01-19-2008, 01:31 AM
Simo Krunić is the new coach at FK Zeljo

Predstavljanje trenera FK Zeljeznciar-a (http://www.youtube.com/watch?v=20CGzcN40yA)

nb-legenda
01-19-2008, 03:28 PM
ive heard hes a great coach... zeljeznicar were really unlucky the first half season! they had a great squad! but with stilic and dialiba still in there... they can still make it to top 4

Centarfor9
01-19-2008, 11:42 PM
I prefered Konijc but what can we do.

nb-legenda
01-20-2008, 12:20 AM
I prefered Konijc but what can we do.

me too man... but Krunic isnt bad

Pr0s
02-15-2008, 02:39 AM
Adidas oblači "Plave"

U Željezničaru mnogo očekuju od pojačanja iz Engleske Nila Vuda (Neil Wood), nekadašnjeg igrača Mančester junajteda, koji će se danas priključiti pripremama ekipe u Herceg-Novom.

Novi član "Plavih" bit će i Romeo Filipović, mladić koji je prošao juniorsku školu njemačkog Šalkea.

- Nadamo se da će Vud i Filipović pomoći da ekipa u proljetnom dijelu zaigra dobro. Iako se radi o dosta skupim igračima, postigli smo dogovor sa menadžerom, prema kojem ćemo plaćati samo jedan dio obaveza, a ostalo će preuzimati menadžerska agencija.

Svima je u interesu da i Željezničar i fudbaleri igraju dobro - rekao je direktor Željezničara Samir Ahmedbegović.

Pored angažmana dvojice novih fudbalera, pri kraju su dogovori i s najpoznatijim proizvođačem sportske opreme Adidasom.

- Blizu smo potpisivanju ugovora s Adidasom. U narednoj sezoni Željezničar će nositi dresove njemačke firme - kaže direktor kluba.

Ekipa s Grbavice je u protekloj sezoni nosila dresove španskog proizvođača sportske opreme Joma.

Remi sa Zagorjem

U prvoj pripremnoj utakmici na crnogorskom Primorju Željezničar je remizirao sa slovenačkim Zagorjem, 0:0.

Za Željezničar su nastupili: Šehić, Joldić, Cocalić, Kerla, Kuduzović, Muharemović, Dudo, Jamak, Štilić, Dijaliba, Rovčanin. Još su igrali: Salkić, Vugdalić, Mulalić, Sadiković, Kadrić, Bekrić, Stanić, Reiz, Jahović, Svraka.

(dnevni avaz)

nb-legenda
02-15-2008, 10:07 PM
I hope it's not a dissapointment as FK Sarajevo. They've dissapointed me in every way possible. No new players, new ugly jersey, 7th in Bosnian league, etc.

())__Green__))>
02-15-2008, 10:28 PM
^ i guarantee you.. when fk sarajevo starts doing good again.. you will change your avataar to a sarajevo one!

nb-legenda
02-15-2008, 10:32 PM
^ no never. I'm stuck with Zeljeznicar... I was always a secret supporter of them... even like 4 years ago. They have a very good youthful squad. They won't lose any talent next transfer window because they won't be in the spotlight in Europe since they probably won't finish top 3... but beware of them in next season, I warn all of you. You my friend will switch to Zeljeznicar next year, I'll bank my money on that! It would be crazy if Zeljeznicar kept all of their talent for the next 5 years! (Deportivo La Coruna wanted 19 year old Dialiba, Juventus wanted Sehic, Stilic is better than ever, Stanic is one of the best 18 year old in Balkans, etc.) They will win the league every year, and they can compete with the likes of Red Star and Dinamo. That's only if they keep all of their talents instead of lose them like they always did. Yeah remember Dzeko? yeah... made in Zeljeznicar.

Zeljo represent brotha

())__Green__))>
02-15-2008, 10:42 PM
^ what happened to "i like both sarajevo and zeljeznicar" ??
like i said.. yes zeljo has a great youth system.. but still, i dont see any way that they could or would overthrow fks and become the superior of the two!

nb-legenda
02-15-2008, 10:44 PM
When Sarajevo was playing in UEFA competitions, I was cheering for them like crazy. I'm a Bosnian first, and Zeljeznicar fan second. But I have more sympathy for Zeljeznicar. Sure they did lose Jahic and some others, but they always have back-up plans. Musemic not only didn't fix his problems, but he made it even worse in the transfer window. What he want with Magazin? He sucks.

but still... these Bosnian clubs like Celik, Modrica, Velez, etc. boast how they're all good... but it was always Sarajevo and Zeljo that produced talents... even if they had to play in second league, they always produced more talent.

nb-legenda
02-19-2008, 01:22 AM
FK Zeljeznicar Squad 2008

GK Zdenko Baotić
GK Ibrahim Šehić
GK Goran Gvozdić
DF Edis Mulalić
DF Edin Cocalić
DF Omer Joldić
DF Muamer Vugdalič
DF Elmir Kuduzović
DF Salem Salkić
DF Admir Avdić
DF Džemal Sadiković
DF Semir Kerla
MF Edin Dudo
MF Dino Muharemović
MF Neil Wood
MF Albin Pelak
MF Semir Štilić
MF Samir Bekrić
MF Haris Redžepi
MF Nermin Jamak
MF Muhamed Devlić
MF Edis Osmanović
MF Kerim Kadrić
MF Rasim Reiz
FW Boubacar Diabang Dialiba
FW Muamer Svraka
FW Srđan Stanić
FW Damir Rovčanin
FW Adis Jahović
FW Fatmir Bajramović

Centarfor9
04-01-2008, 02:02 AM
Filipovića čeka drastična kazna zbog bacanja dresa

Željezničar ni na desetom gostovanju ove sezone nije uspio slaviti, a porazom od Slobode, prekinuta je i tradicija nepobjedivosti plavog tima na Tušnju.

Tuzlaci su slavili sa 2:1 i tako ostali u samom vrhu, dok će Željo svoja tri boda tražiti već u srijedu protiv Laktaša na Grbavici. Plavi će u ovom susretu biti oslabljeni za neigranje Vugdalića, Cocalića te Wooda, koji imaju po tri žuta kartona, što je praktično cijela odbrana, a ako se tome doda da ni u ovom susretu neće biti povrijeđenog Kuduzovića, onda slobodno možemo reći da je trener Simo Krunić u problemima.

Kruniću nije najveći problem sastav protiv Laktaša, već zapravo jedan drugi igrač. Naime, novajlija Romeo Filipović je počeo susret u Tuzli od prve minute, a potom je zamijenjen. To ne bi bilo toliko bitno da Filipović prilikom izlaska sa terena nije skinuo dres Želje i bacio ga.

Svoje nezadovoljstvo Filipović je mogao izraziti na drugačiji način, jer mnogo bolji igrači, nego što je on su znali biti zamijenjeni ili uopšte ne igrati, ali se nisu usudili baciti Željin dres. Filipović će, kako je za Oslobođenje rekao Krunić, biti maksimalno i drastično kažnjen za nepoštivanje suigrača i kluba čiji dres nosi, gotovo je sigurno da ovog igrača ne očekuje oproštaj manijaka, koji mu sigurno neće zaboravi ti ovu nepromišljenu gestu.

Kaznit ćemo Filipovića i to maksimalno, bilo je sve što je htio reći trener Krunić.

nb-legenda
04-01-2008, 02:17 AM
^ wtf did he do??

Centarfor9
04-01-2008, 02:20 AM
^ he threw took off his jersey and threw it after he was subbed

you don't throw Zeljo's jersey and get away with it

nb-legenda
04-01-2008, 11:14 PM
^ Let's break his ***king legs!

Centarfor9
04-01-2008, 11:42 PM
nah he will be booted off the club

Centarfor9
04-09-2008, 02:30 AM
@NB-PlavoZuti

Sutra picko!

Centarfor9
04-09-2008, 04:31 PM
game ended 1:1

this is a bad result but we can still advance

nb-legenda
04-09-2008, 09:21 PM
waahhh!!! :cry:

1-1!! :(

Stilic smacked the bar twice :(

http://www.youtube.com/watch?v=sR1s3tV9wxk

Probably the most entertaining game in the whole cup so far. Fast paced, beautiful soccer, crossbar and post shots, awesome goals, great free kick. We deserved to win so badly... :(

13Ballack13
04-10-2008, 01:43 AM
dam the highlights look freakin great man, What a goal by Zeljo perfectoo, how many cross bars did stilic hit those look pretty dam hard haha...

nb-legenda
04-10-2008, 02:22 AM
^ He hit two crossbars :cry: We have a history with the woodwork :(

nb-legenda
04-29-2008, 09:33 PM
Osim: Dialiba i Rovčanin su moderni napadači

Amar Osim, bivši trener Željezničara i sin našeg najpopularnijeg nogometnog stručnjaka Ivice Osima već nekoliko dana se nalazi u Sarajevu.

Amar je bio i na utakmici sa Modričom kada je Željo pobijedio (4:1) i odigrao najbolju utakmicu ove sezone.

Gledao sam poluvrijeme, a ako ovako Željo stoji na terenu svaku utakmicu onda je situacija idealna. Sve igrače skoro poznajem, samo Dialibu i malog Rovčanina nisam imao priliku gledati. O njima sam čuo dosta pozitivnih stvari što sam vidio i na ovoj utakmici. Prilično su moderni napadači što Željo svakako treba iskoristiti, a prednost im je što su mladi i imaju prostora i za napredak, kaže za AS Amar Osim.

Stanje Ivice Osima se potpuno stabilizovalo i kako nam je rekao Amar prenio svaki dan je sve bolje.

Stari je dobro i svaki dan se očekuje da će njegovo stanje biti sve bolje i bolje. Bilo mu je jako žao što nije mogao doći u Sarajevo, ali on još nije u potpunosti spreman za to, dodao je Amar.

Ivica je izrazio želju da se vrati u Sarajevo, sada je samo do doktora. Kada mu doktori dozvole on bi se trebao vratiti u Sarajevo i popularnog Švabu viđat ćemo na Željinim utakmicama.

Mlađi Osim je trenutno bez angažmana, a mnogi govore kako bi se već na jesen mogao naći i na Grbavici.

Ako se otvori negdje situacija svakako da imam ambicije. Sada sam došao da se malo odmorim i da vidim familiju i sebi drage prijatelje. Gdje ću i šta raditi to sve zavisi od moje porodice. Ako oni odluče da živimo Japanu ambicije će mi biti vezane za Japan, a ako budu željeli da živimo u Sarajevu onda će moje ambicije biti vezane za ovaj grad, veli Amar.
------------------

Zeljo reprezent :Peace:

nb-legenda
05-02-2008, 10:42 PM
Can anyone fill me in on Srdjan Stanic?? I don't know too much about him but I've heard he was impressive for his 18 years of age.

nb-legenda
05-16-2008, 11:52 PM
Štilić može birati

Semir Štilić, koji u dresu Željezničara igra jednu od svojih najboljih sezona, karijeru će sasvim sigurno nastaviti van granica naše zemlje.

Šest pogodaka iz posljednja tri susreta, te nebrojen broj asistencija u ranijim utakmicama, jednostavno su privukli mnoge inostrane klubove, a sedmicama se špekulira o tome gdje će ovaj veznjak nastaviti karijeru.

Spominjani su Arsenal, Panathinaikos, Eintracht, te mnogi drugi, ali ono što sa sigurnošću možemo ustvrditi jeste da se knjiga svela na tri zemlje. Naime, saznajemo da se Štilić, odnosno Željezničar, nalazi u pregovorima sa klubovima iz Nje mačke, Holandije i Belgije i gotovo je sigurno da će u jednoj od pomenute tri države nastaviti karijeru.

Sve bi trebalo biti poznato do kraja mjeseca, a naš izvor kaže da se radi o veoma ozbiljnim klubovima, te da su pregovori više nego konkretni. Sudeći prema ovome, sasvim je izvjesno da Štilić definitivno odlazi iz Željezničara, te da će utakmica protiv Širokog Brijega biti njegova posljednja
-------------

He has choices between Holland, Belgium, or Germany. He better not choose Belgium. He should go to Frankfurt and then move to Stuttgart whe he's like 23 and a top Bundesliga player.

nb-legenda
05-16-200