Tesco | Mobile Phone | Credit Card | MPAA | Finance
Up coming talent [Archive] - Soccer Fans Network Forums

View Full Version : Up coming talent

PartizanBeograd
02-24-2005, 10:23 PM
Im not sure if anyone else noticed, but we have alot of upcoming tallent, hear of some names:

Simon Vukcevic-Partizan-possibly the best player on Partizan
Mirko Vucinic- Lecce- 10 goals in the Italian league
Milos Maric-Olympiacos- voted uefa's team of the yr, last yr's U-21 tournament
Milos Krasnic- CSKA Moskva-starter. part of the runner up U-21 team
Danko Lazovic-Feynoord- part of the runner up U-21 team
Vladimir Disljekovic- (i think he is leaving)C.Zvezda- Great goalie, part of the runner up U-21 team

Combined with todays tallent, i think we are going to be back in at least the top 20's, in 5 yrs, what do u guys think?

Gavros
03-01-2005, 01:18 PM
I know Milos Maric is a class player, mature beyond his years. Shame Bajevic has only now started to play him and thats only because Georgiadis WHO IS 33 is out for the season. Needs to play in a better league than the Greek league in order to develop otherwise he will fall in the category of the 'quality Balkan player that should have made it but didnt'. What exactly is his natural position because Bajevic plays him on the right but he strikes me as an attacking central midfielder?

PartizanBeograd
03-01-2005, 02:24 PM
I know Milos Maric is a class player, mature beyond his years. Shame Bajevic has only now started to play him and thats only because Georgiadis WHO IS 33 is out for the season. Needs to play in a better league than the Greek league in order to develop otherwise he will fall in the category of the 'quality Balkan player that should have made it but didnt'. What exactly is his natural position because Bajevic plays him on the right but he strikes me as an attacking central midfielder?

during the u-21 champsions he was the play maker, so i guess he is probably the central midfielder, but Olympiacos plays 2 players in the center left and right.
Hehe whats wrong with the greek league, u have great teams Olympiacos, Pansthoasoc, AEK (sry for the miss spelled words, i always have a hard to spelling greek words). Two greek teams did good in the league of champions this yr, coming 3rd is very good considering that european football is dominated by multi-billionaire's these days

LopuZa
03-01-2005, 05:29 PM
<h4><a name="4"></a>„Blic“ istražuje: Ko su buduci majstori u izvoðenju
slobodnih udaraca </h4>
<p>
</p>
<h3>Simon i Boško kao teški bombarderi </h3>
<p>Stativa Simona Vukcevica u Dnjepropetrovsku, gol Miroslava Radovica za plasman Partizana u osminu finala Kupa UEFA, pa pogodak Boška Jankovica sa 30 metara u Cacku sigurno ce se naci na nekoj od televizijskih špica, koje inace vec krasi evrogol Dejana Milovanovica u Veroni, pobedonosni šut Miloša Marica na Evropskom prvenstvu mladih reprezentacija u Nemackoj, gol pod precku Nenada Brnovica protiv Dinama iz Bukurešta...
</p><p>
</p><p>Pomenuti mladi fudbaleri podsetili su na najbolje trenutke Bore Kostica, Dževada Prekazija, Roberta Prosineckog, Gorana Vasilijevica, Zorana Milinkovica, Siniše Mihajlovica, Damira Cakara, ali i najavili uloge novih „tobdžija“ u Srbiji i Crnoj Gori.
</p><p>- Simona Vukcevica dobro poznajem i mogu da kažem da me je nasledio na mestu izvoðaca slobodnih udaraca u Partizanu. Drago mi je zbog njega, bice pravi igrac. Ima dobru levicu, morace da shvati da izvoðenje slobodnih udaraca iziskuje dosta rada na treninzima, usavršavanje, ponavljanje. U skorijoj buducnosti bice jedan od najboljih igraca, isto kao i Boško Jankovic iz Crvene zvezde. I on ima dobar udarac što je dokazao protiv PSV u Ligi šampiona, ima „pravu“ nogu. Buducnost našeg fudbala je na njima - ocena je Damira Cakara, fudbaler Partizana na pozajmici u pljevaljskom Rudaru.
</p><p>- Vukcevic je, za razliku od mnogih naših igraca, svoje umece pokazao i na internacionalnoj sceni. Rec je o fudbaleru koji ima izuzetno jak šut, meðutim ono što mu fali jeste dodatni rad. Inace, trenutno ne znam nijednog igraca koji posle treninga ostaje na terenu da vežba udarce iz daljine, kao što smo mi nekada radili i kao što sada primenjuju košarkaši. Saša Markovic je, recimo, kod mene u Železniku uvek ostajao posle treninga i uz pomoc pokretnog živog zida vežbao slobodne udarce, pa je zato od njega uvek pretila opasnost iz prekida, a najbolji pokazatelj da se dodatni rad isplati jeste italijanska liga u kojoj se golovi uglavnom postižu iz slobodnjaka - konstatovao je Dževad Prekazi, trenutno trener Konjarnika, ekipe u malom fudbalu.
</p><p>- Uvek smo imali, a i sada imamo dobre šutere, kako one iz prekida tako i one iz igre. Mladi Radovic iz Partizana postigao je lep gol u Ukrajini, meðutim Siniša Mihajlovic je neprikosnoven kada je rec o uspešnom izvoðenju slobodnih udaraca. Sinišinim stopama idu još Boško Jankovic, Simon Vukcevic, Dejan Milovanovic, ali i još veliki broj mladih igraca koji ce kroz rad i internacionalno iskustvo tek da iskažu svoje umece. Cinjenica je da publika voli pogotke iz prekida i da cesto priželjkuje faulove na ivici šesnaesterca, baš zbog popularnih slobodnjaka - izjavio je Jovan Kule Acimovic, dugogodišnji clan Zvezdine porodice.
</p><p>- Siniša Mihajlovic nije imao ni jacinu, ni tehniku, ni preciznost dok je igrao u Vojvodini, da bi kasnije sve to stekao u Zvezdi, samo zahvaljujuci dodatnom radu. Secam se da je ostajao posle svakog treninga da vežba slobodne udarce, a to je cinio cak i kada je otišao u inostranstvo. Njegov recept bih preporucio i sadašnjim mladim igracima koji svakako imaju perspektivu, ali ne i iskustvo. Prevashodno mislim na ubojitog Vukcevica, Jankovica i Milovanovica, koji umeju da matiraju golmane sa velike udaljenosti. Ko od njih bude više radio, dostici ce Sinišu koji je trenutno naš najbolji „tobdžija“ - jasan je Ljupko Petrovic, fudbalski strucnjak koji je trenirao Mihajlovica, a donedavno i Jankovica, Milovanovica...
</p>
<h5 align="right">G. Anðelkovic</h5>

PartizanBeograd
03-01-2005, 07:30 PM
Volio bi, da vidim ovaj gol,
ako neko ima, nedje ovaj goal od jankovica
molim vas stavite